Den Store Julerejse - Dag 9

Den Store Julerejse – Dag 10

Vi er (h)julet hele vejen West O’.IMG_0757Præcist som i 2014.

Den julehistorie genfinder du lige hér:

http://moriudlandet.com/2014/12/29/polarekspedition-2014-langt-ude-west-o/

I silende regnvejr planter vi os i en trist Toyota Auris og fodrer umættelige munde med tyrkiske peber-bolcher og chokofanter i en lind strøm.

Vinter-Danmark har ikke meget med vinter at gøre i år.

Landskab og himmel går nærmest i ét.

Gråt i gråt.

Vådt i vådt.

Men den slags afholder ikke Flyvende Mormor fra at komme ud og cykle med sprællevende last i transportkassen på Christiania-cyklen.IMG_0745Guldklumperne hygger sig, mens Mormor får motion ad landevejen mod Horne.
IMG_0747Og hvis ikke Mormor får sved på panden af 3 x dødvægt, så taler vi os helt varme indendøre med kaffe-mik og familie-stormøde.

Der er Fætter Rané, Kusine Ese, Kusine Lou og Tante A – og der er 1.000 ting, vi skal opdateres på. Der er jobs og forlovelse og en helt masse andet godt at fejre.IMG_0742Og der er moster-kram og pigenusseri ad libitum.IMG_0741

Vi gentager også lige Juleaften 1. Juledag, hvor Onkel JE griller endnu en and og Moster Lene skræller kartofler til gildet.

Vi danser om juletræ, finder mandel i ris á la mande og drikker portvin til vi segner.IMG_07612. Juledag foregår – som traditionen foreskriver – i Tinghøj Forsamlingshus sammen med Morfars side af den vestjyske familie.

“Kommer du her tit?”, spørger den kække kjøwenhawner, der hænger ud ved min bardisk. Han har ikke engang gjort sig den umage at fjerne vielsesringen, før han lægger an på mig.IMG_0764I år er det min Farmors side af familien, som står for det praktiske ved suppe-steg-is-arrangementet. Så vi sætter Tante Janne ved roret på den helt store rullevogn – og dækker lynhurtigt op til 60 personer.IMG_0780I anden ombæring ruller bordet med Regnskabschefen ved roret.
IMG_0778IMG_0771Det er now’er gu’e sop’.IMG_0772IMG_0773Pigerne nipper til kødbollerne og nægter kategorisk at smage på melbollerne. De har ikke helt købt suppe-steg-is-konceptet.IMG_0774“Skat, husker du ikke lige at tage nogle billeder af mig, hvor man kan se, hvor hårdt jeg arbejder?”, spørger Martin, da det er hans tur i opvasken med Onkel S og Kusine Pips. IMG_0779Børnene leger og leger, mens de voksne snakker og snakker.

Jeg elsker, når hele den rødhårede slægt er samlet.IMG_0769Og før vi når til lagkager, sukkerkringler og kaffebrød, dukker Julemanden pludselig op.IMG_0781“Ham Julemanden er en hin, Mummy. Hin er en Dame-Julemand”, hvisker Cille til mig.IMG_0782 Min Fasters stemme er muligvis lidt afslørende, men bortset fra at trunten tørt konstaterer, at Julemanden må være en Julekvinde, så er børnene dybt optagede af besøget.

Og de hilser ærbødigt, når de modtager en godtepose.IMG_0784Efter seancen med Julekvinden, fortærer børnene deres godter omkring juletræet.IMG_0791Ih, du milde – et sukkerchok og ædeflip i det vestjyske!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den Store Julerejse - Dag 9