Den Store Julerejse - Dag 1

Den Store Julerejse – Dag 2

“Jeg vil gå udenfor, Mummy”, siger en morgenfrisk Cille.

Begge pigerne har været vågne alt for tidligt her til morgen, fordi deres indre ur fortsat står på Dubai-tid.

Og nu kan vi altså ikke vente længere.

Havregrynene er indtaget.

Noget må gøres.

For det er en stor ting at skulle iføre sig noget så eksotisk som overtræksbukser, vinterjakke og varme støvler for at kunne udforske Farmors have.

Også selvom der ikke er den forjættede, eftertragtede sne at spore.IMG_0587Mille slutter sig til “polar-ekspeditionen” lidt senere. De leger med kridt og sæbebobler.
IMG_0588Mille ler højt, da hun bliver bedt om at sætte sig ned for at tage flyverdragt på – og hun trisser rundt i en gakket gangart i haven i stive Bundgaard-støvler.

Pigerne er ude i det fugtige, gråvejr længe, mens de undersøger den vinterramte have for spændende ting og sager.IMG_0589Senere henter Farmor og Farfar årets juletræ i Hillerød sammen med pigerne, mens vi er på barselsvisit i Kgs. Lyngby.
IMG_0591“Er den her julepynten også fra Tipoldemor Agnete, hva’ Farmor?”, spørger Cille, mens hun forsigtigt finder flere gamle julekugler frem.IMG_0598Pigerne pynter juletræet, mens jeg lytter til Farmor, som fortæller dem om Martins Mormor, som stadig er så elsket og savnet i familien.

Det er hende, som Cille er opkaldt efter.

“Kommer I ud og får æbleskiver, piger?”, kalder jeg fra køkkenet.IMG_0593“Æbleskiver, det tror jeg altså ikke, at jeg ka’ li’ “, siger Cille. Slukøret ved tanken om at jeg har tænkt mig at servere noget så kedeligt som skiver af æble til eftermiddagsteen.

“Jamen, Cille, det er ikke skiver af æble, hvis det er dét, du tror. Det er den samme dej som Farmors vafler og pandekager – og så har hun bare bagt dem som kugler i stedet”, svarer jeg.

Et øjeblik senere er trunten overbevist og sætter en hel række af de mærkelige bolde til livs.IMG_0592IMG_0595Der findes nærmest ikke noget hyggeligere end at sidde på Farmors slagbænk.

I godt selskab. IMG_0596Og mens vi er ude at hilse på baby, har Mille forklaret Farmor, at hun gerne vil blive hjemme og bo hos hende.

Så dét fejrer vi ved lige at trække et par knallerter fra juletræet.IMG_0600Og Martin indfører sine 3 piger i den ædle kyssekunst under misteltenen.IMG_0601Der er ingen – absolut ingen – tvivl om at pigerne (og vi) stornyder at være hjemme hos Farmor og Farfar i Grib Skov igen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den Store Julerejse - Dag 1