Er du på vej til Ørkenstaten og har du mon Google’t dig frem til mig i din søgning efter informationer?

Overvejer du om din næste flugt-fra-trist-vejr-i-Danmark skal gå til Dubai frem for et af de traditionelle sol-rejsemål i Spanien eller Grækenland?

Uanset hvorfor du måtte have lyst til at lege turist i Dubai, så skal du være så hjertelig velkommen – for er der noget, araberne er, så er det gæstfrie!6bddfc7665368ec16d68a011c3039366På denne side har jeg samlet egne tips og anbefalinger til en god og oplevelsesrig ferie i Dubai – samt links, der kan inspirere dig til din rejse.

Kort fortalt er De Forenede Arabiske Emirater et fantastisk rejsemål fra september til april.

Fra maj til august er her varmt og fugtigt – måske endda meget varmere og fugtigere, end du kan forestille dig – så jeg vil anbefale, at du finder vej hertil uden for sommerperioden.

Du kan læse mere om hede sommerfornemmelser i Dubai lige her:

Ti indikationer på at sommeren er kommet til Dubai

Landet er et perfekt rejsemål for par, der drømmer om en luksuriøs kærlighedsferie – og for børnefamilier, der søger et rent, trygt og behageligt rejsemål. Araberne elsker børn og har deres egne med over alt – så du vil ikke opleve andet end at børn i alle aldre er velkomne.

Men hvad laver man så i Dubai?

Er her overhovedet andet end strandstole, shopping og superbiler?

Kan man få en uge eller to til at gå i Dubai?

Ja – skulle jeg da mene!

  • Du skal blandt meget andet op i verdens højeste tårn og opleve den finurligste kombination af gudsforladt ørken og ultramoderne skyskrabere.
  • Du skal opleve Dubai Fountains efter solnedgang og fare vild i verdens største shoppingcenter, Dubai Mall.
  • Du skal på stranden og nyde det hvide, bløde sand og solens livgivende stråler.
  • Du skal på tur i den gamle bydel, hvor der er så fundamentalt anderledes og mere autentisk end i det moderne Dubai.
  • Du skal også besøge en moské og tale med lokale emiratier om islam og muslimsk kultur.
  • Du skal på ørkentur, ride på kamel, holde en falk, ryge vandpibe  og opleve ørkenens uendelighed under en klar stjernehimmel.
  • Du skal sejle på Dubai Creek og opleve Dubai fra vandsiden, hvor der lastes gamle træjunker, som sejler gods over Hormuz-strædet til Iran.
  • Du skal i det stiveste puds og feste igennem til en dekadent fredagsbrunch. Og i det hele taget spise delikatesser fra alle verdens hjørner under hele ferien…

Og er det ikke første gang, du er i Dubai på ferie – så skal du faktisk væk fra Dubai!

Ud!

For at se én eller flere af Emiraterne. Dét må du love mig. For Dubai er på ingen måde synonym for De Forenede Arabiske Emirater. Nærmest tværtimod.

Dubai er en boble.

Mellemøstens svar på Las Vegas.

Sjov, farver og leg for børn og voksne. Men der er så meget mere at se end det.

ARABIC-COFFEE-with-dates

Kulturelle oplevelser i Dubai

I Dubai har du en enestående mulighed for at stifte bekendtskab med den arabiske gæstfrihed og samtidig få et indblik i hvad et ‘moderne, islamisk samfund’ er for en størrelse.

Det særlige ved De Forenede Arabiske Emirater er, at vi (op imod 200 nationaliteter) lever i fred og fordragelighed med hinanden. Vi er respektfulde over for hinandens religion, kultur, vaner og adfærd. Der er ingen hævede øjenbryn over kvinders løsthængende hår – eller over burkaer, for den sags skyld.

Min absolutte favoritbydel er Al Fahidi, som også kaldes Bastakiya.

Her kan man få et indblik i De Forenede Arabiske Emiraters kulturarv og islam ved at besøge Sheikh Mohammed Center for Cultural Understanding.

Du skal booke en guidet tur i forvejen via centrets hjemmeside:

http://www.cultures.ae

Kulturforståelse

Rundt omkring i den gamle bydel findes små muséer – Coffee Museum, Pearl Museum, Dubai Arabic Calligraphy Centre etc., hvor du kan stikke hovedet indenfor.

Dubai Women’s Museum

Bliver du sulten eller tørstig, så kig forbi denne gemte perle:

XVA Hotel & Art Gallery

Du kan læse mere om kulturelle oplevelser i Dubai lige her:

Hvorfor skulle man tage til Dubai?

img_5792Når du nu alligevel er i Al-Fahidi-området, ligger guld-, silke- og krydderi-souk’erne rundt om hjørnet, så du kan få souvenirs med hjem.

Afslut gerne med en afslappende og forfriskende sejltur på Dubai Creek, som vi selv så ofte gør, når vi har gæster.

Hvorfor kalder du ham Far, Mor? Han er jo Morfar!

Hvorfor er Onkel Søren så fjollet?

Børnevenlige aktiviteter i Dubai

Vi er en småbørnsfamilie – og derfor har jeg naturligvis flest erfaringer med (små-)børnevenlige aktiviteter i Dubai pt.

Og der er masser af ting at foretage sig med børn i Dubai.

Både indendørs og udendørs.

Gratis fornøjelser er der ikke allerflest af – men nyd endelig de offentlige strande, hvis dit hotel ikke har direkte adgang til et stykke strand.

De bedste offentlige strande er Kite Beach, Black Palace Beach, Al Mamzar Beach Park, samt stranden langs Jumeriah Beach Resort/The Walk. Du kan få en taxa til at tage dig til de offentlige strande for ganske få dirhams.

Badenymferne

Sand, drager og pivedyr

Fælles for de offentlige strande er, at der findes udmærkede toiletfaciliteter, brusere til at skylle havvandet af og nem adgang til caféer osv. for drikkevarer og snacks. Mange steder er der gode legepladser i sandet, splash-områder og mulighed for at leje en liggestol med parasol eller spille paddletennis, volleyball eller noget helt tredje.

Hvis du er villig til at betale ca. 200-300 dirhams per person for en stranddag, kan jeg anbefale dig at sejle ud til den kunstigt anlagte øgruppe, The World.

Her finder du en beach club på øen Libanon – den eneste ø, som er bebygget – indtil videre, da….

Øgruppen The World

Det er noget særligt at blive sejlet ud og væk fra Dubai – og følelsen af “øde-ø-liv” er en skøn kontrast til det myldrende byliv.

Mor-tid

Du skal booke plads på båden, som sejler dig ud til øgruppen – gerne dage eller uger i forvejen. Det gør du her:

http://theisland.ae/couchcms-1.4/theIslandCMS/index.php

Du kan også gå ind fra gaden og betale for en “dagsbillet” til luksushotellernes beach clubs. Det koster oftest mellem 3-500 dirhams, men så har du også vidunderlige pools, haver, restauranter og lækker sandstrand til rådighed en hel dag.

En anden gratis fornøjelse – udover de offentlige strande – er de smukke parker, som alle beboere i Dubai bruger. Vi er nemlig picnic-aficionados på grund af det gode vejr. Der findes masser af gode markeder og food truck events henover den kølige del af året. Mange hoteller tilbyder også at pakke en picnickurv til dig, så du og familien kan komme på græs.

En af fredagsfavoritterne er Ripe Market i Za’beel Park, hvor der er god plads til at boltre sig for børnene og lækre snacks til hele familien.

En anden børnevenlig park er Al Barsha Pond Park.

Za'beel Park

Betalte fornøjelser for børn er der til gengæld så mange af, at du nærmest vil vælte omkring i tilbud.

Her kommer en række forslag – først et par af de udendørs:

Dubai Garden Glow – som kun er åben i den kølige del af året:

Weekend-battles

The Journey (et legeområde) ved Kite Beach:

Det kræver en svensker og en dansker

Splash ‘n’ Play (for de mindste) i Umm Suqeim:

Hip hip

Global Village (den arabiske version af Bakken) – som kun er åben i den kølige del af året:

Som søstre vi dele

Der er Dubai Fountain, som I kan se ganske gratis hver aften fra ca. kl. 18 – eller I kan vælge at spise på en restaurant med udsigt over det imponerende springvand ved Dubai Mall, som begejstrer alle aldre:

57

Og nu til de betalte, børnevenlige aktiviteter indendøre:

Der er bare et eller andet skørt ved at stå på ski og lege med sne midt i en ørken, ikke?

Ski Dubai ligger i Mall of The Emirates og kan anbefales som et vaskeægte ferie-kuriosum. Hvem forventer, at I har skibilleder med hjem fra en ferie i Dubai?

På med vanten og kælken i Dubai

Mall of The Emirates er i øvrigt et ganske hyggeligt shoppingcenter med klassiske, “middle-priced brands”, så enhver pengepung kan være med.

Hvis du er mere til en skøjtetur, kan du stå på skøjter i Dubai Mall. Det er sådan cirka ligeså skør en oplevelse i en ørken.

På det lyserøde, verdenskendte Atlantis The Palm Hotel finder I – udover et fedt vandland, delfin- og pingvin encounters og en række supergode restauranter – også verdens største akvarium med 65.000 fisk samlet i smukke omgivelser:

Pink gips og 65.000 fisk

Du har tilmed muligheden for at svømme med hajer i det største akvarium, hvis du har den slags lyster:

Hvornår er det weekend?

I verdens største shoppingcenter, Dubai Mall, kan I skiftes til at shoppe og underholde helt små børn i det fineste lille legeland, Le Petit Palais, som ligger inde i Galeries Lafayette:

Le Petit Palais

De større børn (ca. 5-13 års alderen) kan få mange timer til at gå med at lege “hvad vil jeg være, når jeg bliver stor” i minibyen Kidzania, som virkelig er pengene og tiden værd:

Hvad vil du være, når du bliver stor?

De mindre børn har også altid en fest i en fransk version af”Experimentariet”, som hedder Little Explorers. Stedet ligger nordpå i Mirdif City Center:

Synkende fornemmelser

Mirdif City Center er i øvrigt et ofte-overset shoppingcenter blandt turister, fordi det ligger “off-the-beaten-track”. Men det er bestemt et besøg værd; der er gode butikker og stedet er ikke overrendt. Det er også et superfint sted at opleve de lokale familier på shopping.

Sam-arbejderne

Du må selvfølgelig heller ikke glemme at tage turen op i verdens højeste tårn, Burj Khalifa:

Nedtur og optur

Det er en stor oplevelse – uanset børnenes alder.

Skulle du være på tomandshånd med din elskede, så skynd dig at booke bord i Burj Khalifa’s restaurant At.mosphere – så er der “gratis” adgang til den fantastiske udsigt – og du betaler i stedet for skøn mad.

http://www.atmosphereburjkhalifa.com

Har du lyst til at udfolde dig kreativt med børnene, findes der det fineste, rustikke art studio – The Jam Jar:

Syltetøjskrukken

Sidst, men ikke mindst, er jeg den lykkelige indehaver af to sommerfugle-elskende småpiger. Og kender du en sommerfugleglad unge, så brug et par timer i plastic-fantastic-land – Dubai Butterfly Garden:

Sommerfuglene

Brunch & Iftar

Dubai er et overflødighedshorn af gode restaurantoplevelser – uanset om det er morgen, middag eller aften.

Den verdensberømte Dubai Friday Brunch må du prøve – hvis du vel at mærke er her en fredag.

Dress-up og gør dig klar til en fest!

Book i god tid, hvis du vil på Madinat Jumeirah’s Al Qasr Champagne Brunch, som er den mest kendte:

http://www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/madinat-jumeirah/activities/the-friday-brunch-at-al-qasr/

Andre gode fest-brunches er OKKU på H Hotel, Le Petit Maison i DIFC, Bubbalicious på The Westin Dubai Mina Seyahi Beach Resort & Marina, Traiteur på Park Hyatt Dubai….og jeg kunne blive ved….

Dubai Brunch

Dubai Brunch

Den mest familievenlige brunch – hvor folk ikke er alt for upassende overrislede – finder du på restauranten Al Bahou i Mövenpick Ibn Battuta Gate Hotel.

Hul

Udover konceptet Friday Brunch er der også Tuesday Ladies’ Nights, som passer perfekt til veninder på ferie. Besøg Pier 7, som ligger med adgang fra Dubai Marina Mall. Her kan I stort set gå fra etage til etage og nyde gratis drinks og nibbles til I segner.

Feststedet Zero Gravity holder tirsdagsfester under navnet Lost Angels – og dét er et besøg værd, hvis du trænger til en oplevelse ud over det sædvanlige.

Andre lækre barer er Nikki Beach, The Cove og Siddharta Lounge by Buddha Bar.

Du finder altid et opdateret udbud af Ladies’ Nights og Friday Brunches her:

http://www.timeoutdubai.com

Den mest unikke restaurant-oplevelse får du – selvfølgelig – på Burj Al Arab, verdens eneste 7-stjernede hotel. Jeg var så heldig at blive inviteret på fødselsdagsmiddag dér af min søde mand, men hvis du vil spare lidt penge, kan du med fordel booke bord i deres bar i stedet.

Burj Al Arab

Hvis du har fundet vej til Dubai under Ramadanen, hvor både billetter og ophold er billigere, så skal du opleve de fantastiske Iftar-buffetter, som muslimerne bryder deres faste med. Det er som juleaften hver eneste aften!

Vi nyder iftar-buffetterne hvert år – på grund af det lækre, arabiske mad – men også på grund af de flotte dekorationer, den festlige stemning og det fine pynt.

Iftar på Ritz-Carlton

Særligt bemærkelsesværdig er iftar på ørkenresortet Bab Al Shams, som ligger blot 30 minutters kørsel fra Dubai. Her er vi kommet en del gange – fordi det er et gennemført fantastisk sted. Dét må du opleve!

9 piger og 2 mænd

Bab Al Shams

Besøg et af de andre Emirater

Hvis Dubai ikke byder på “nok” underholdning til din ferie – eller hvis du ønsker at være her i længere tid end en uge, kan jeg anbefale dig at besøge et eller flere af de andre emirater.

Der er masser af kulturelle oplevelser og autentisk, arabisk charme rundt omkring i De Forenede Arabiske Emirater – og der er en verden til forskel mellem glitzy Dubai og søvnige Fujairah.

Du kan besøge landets hovedstad, Abu Dhabi, som er det ubetinget største emirat (det meste er sand). Abu Dhabi ligger 2 timers kørsel fra Dubai. Hovedstaden er langt mere konservativ og “seriøs” end Dubai – med en signifikant andel emiratier i forhold til Dubai – og med interessante kunstudstillinger, repræsentation af udenlandske universiteter og et mere raffineret kulturliv.

Al Isra’a Wal Mi’raj

Den største kulturelle oplevelse i Abu Dhabi er i mine øjne den vidunderlige stormoské, Sheikh Zayed Grand Mosque.

Allahu Akbar

Moskéen er så stemningsfuld – både om dagen og om aftenen.

Terror

img_5301

En times yderligere kørsel – væk fra Abu Dhabi og ud i Liwa-ørkenen – ligger det imponerende ørkenresort, Qasr Al Sarab by Anantara, som er en 5-stjernet ørkenoplevelse. Her vil du forstå hvorfor ørkenområdet mellem De Forenede Arabiske Emirater og Saudi Arabien hedder The Empty Quarter. Og servicen er helt i top.

Qasr Al Sarab Desert Resort

Eller hvad med en sejltur ud til en helt igennem vidunderlig, privat ø med storslået natur og eksotiske dyr ca. en times kørsel fra Abu Dhabi?

Sir Bani Yas Island

I stik nordlig retning fra Dubai, ligger emiratet Ras Al Khaimah. Der er blot 1.5 timers kørsel til det mest vidunderlige azurblå hav, som Dubai slet ikke kan byde på.

Der findes virkelig gode deals til Ras Al Khaimah fra Danmark – men lad ikke reklamerne narre dig til at tro, at det ligger tæt på Dubai – for dét gør det trods alt ikke…

https://moriudlandet.com/2015/02/14/cox-like-the-apple/

Før Ras Al Khaimah ligger det lille emirat Umm Al Quwain, som er en række mangrove-klædte småøer i en form for indsø eller lagune. Her har vi været på en vaskeægte “low-key”-turistoplevelse, som bød på lyserøde flamingoer og spejderlejrfornemmelser. Ikke nødvendigvis en oplevelse til din første eller anden ferie i Dubai – men så måske til din femte tur:

Flamingoernes Umm Al Quwain

Aller nordligst – på spidsen af De Forenede Arabiske Emirater – ligger en lille enklave, som er Oman’s territorium. Området kaldes for Musandam og hovedbyen er Khassab. Hvis du vil have en naturoplevelse ud over det sædvanlige, kan jeg varmt anbefale enten en dagstur til Musandam eller måske enkelt overnatning, så du har bedre tid.

Ud for Khassab ligger Den Arabiske Halvø’s svar på de norske fjorde. Med vilde delfiner, som springer langs bådenes sider, mens de hilser på fiskerne og turisterne.

Det er laid-back og uendeligt smukt. Se bare her:

O’ man, Oman!

Hvis du rejser stik vestpå fra Dubai, kommer du til emiratet Fujairah, som grænser op til og deler den unikke bjergkæde Hajjar Mountains med Oman. Det er en udsøgt fornøjelse at køre fra Dubai til Fujairah i de stenede, golde områder med fænomenal udsigt over kysten.

Jeg drømmer…

Fujairah

Ørkenture

En tur ud i ørkenen er også et “must” på din turist-to-do-liste. Uanset om det er første eller femte gang, at du er i Dubai.

Der findes en overvældende mængde turoperatører, der tilbyder ørken-udflugter – og de kan være af meget svingende kvalitet. Jeg vil anbefale, at du enten bestiller turen igennem dit hotel eller at du anvender dette selskab, som vi er meget tilfredse med:

http://arabiannightstours.com

Hvis du har den store pengepung fremme og ønsker en helt eksklusiv ørkentur med overnatning osv., så kan dette selskab varmt anbefales:

Platinum Heritage Tours

Du kan se billeder og beskrivelser fra nogle af vores ørkenture her:

Ørken-camping

Ørkentur

Hvornår er det weekend? – Fortsat

 

img_3647

Jeg kunne blive ved og ved og ved….

Der er lister med fantastiske restauranter, caféer, barer og alt muligt andet godt, som endnu ikke har fået en plads her på siden.

Der er bittesmå, finurlige oplevelser og unikke, ekstravagante oplevelser, som heller ikke har fået plads endnu her på siden.

Der er verdensberømte attraktioner, adrenalin-thrills, naturoplevelser ud over det sædvanlige – og meget, meget mere, som slet ikke bliver nævnt – fordi vi er en børnefamilie, som pt. bruger mest tid på det nære og de oplevelser, som findes i børnehøjde.

Så – hvis du har brug for tips og idéer til noget helt særligt – eller bare har bestemte præferencer for din ferie, står jeg gerne til rådighed. Jeg kender altid én, der kender én, hvis du har brug for at lære mere om SkyDive Dubai eller solnedgangs-ballonture over ørkenen eller hvordan man lejer en Ferrari….

Skriv til mig på:

moriudlandet@outlook.com

eller via min FaceBook-side:

Mor i Udlandet – Blog

 

Dubai-2

På min egen turist-to-do-liste står der fortsat en lang række oplevelser i kø.

Sådan er det, når man kun har været Ørkenstats-immigrant i et par år!

I det hele taget har jeg tabt mit hjerte til denne her region og håber på at vores familie får masser af gode (rejse)oplevelser i årene, der kommer…