Og næste gang, jeg blinker….

Fra det ene år til det næste

Én af de fantastiske ting ved at have fået børn er, at kunne observere den rivende udvikling, som små mennesker gennemgår up and close.

Det er ganske imponerende at være tilskuer til.img_6149Tænk, hvis vi – rutine-trummerummende, gamle vanedyr – kunne forandre vores mønstre, præferencer og adfærd ligeså hurtigt og elegant som børnene – de små rødder – der tonser derudaf uden at se sig tilbage.

Da Mille fyldte 4, kunne hun slet ikke rumme nogen form for positiv opmærksomhed eller ståhej omkring sig. Hun hylede, da vi vækkede hende med morgensang og gaver, for det var jo en uvant situation og hvad skulle hun dog stille op med det? Resten af dagen forsøgte hun at gemme sig under min kjole, når en uforvarende venlig sjæl ville lykønske hende eller overrække en gave.

Der gik følelsesmæssig hårdknude i fødselsdagen, og det var rigtig svært at tale med hende om det, for der manglede på en eller anden mærkelig måde både ord og mental kapacitet.

Men nu – 12 måneder senere – er 5-års-fødselaren et helt andet sted i sit liv. Et bedre sted, gudskelov.fullsizerender-1Nu ler hun til os, da vi vækker hende med gaver og sang.

Nu bager, pynter og medbringer hun gerne kager til sine klassekammerater og proklamerer med stolthed, at det er hendes fødselsdag.img_6123Og om aftenen åbner hun glad døren for sine gæster og tager pænt imod både gaver og lykønskninger.img_6164img_6162Selvom genertheden er tydelig, så tackler hun den helt anderledes nu og nyder til sidst at være centrum for al opmærksomheden.img_6165Mille er nu også i stand til at lege en hel aften med sine små venner uden at der opstår følelsesmæssig kollision eller tårer undervejs. img_6171Der sker så meget på et enkelt år i et lille barns liv.

Og da vi dagen efter fejrer Mille med pigerne fra klassen i trampolincentret Flip Out, er vi endnu engang målløse over hendes nyfundne selvforståelse og balance.img_6181Hun går til den med største selvfølgelighed og helt uden forbehold.img_6188img_6206Hun hopper, klatrer og løber omkring med alle sine venner – helt spontant og glædesfyldt. Sådan har vi aldrig tidligere set hende i en gruppe.img_6213På intet tidspunkt hævder Mille sig eller dominerer, selvom ‘det er hendes fødselsdag’.

I det hele taget er der alle-leger-med-alle-feel-good over hele linjen.img_6236Og da vi rammer frokosten, har Mille endda overskud til at fjolle igennem, selvom der er voksne (ukendte) tilskuere.img_6239Mille er bare glad.

Sådan for alvor glad.img_6240Og det er ubeskriveligt dejligt at opleve, at 5-års-Mille er langt mere harmonisk og afbalanceret end 4-års-Mille, der bøvlede rundt i sociale sammenhænge på grund af generthed eller usikkerhed eller hvad pokker, det end var.

Mille-Møjsengøjser, hvor jeg dog elsker dig.

Hver eneste dag.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet
   

2 kommentarer

 • Mormor

  Jeg knuselsker også Mille den skønne, livlige, glade,kærlige og underfundige pige. Kan man andet?😘❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Nix. Man kan ikke andet end at elske den gøj 🙂
   Knus og kys til Mormor

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Og næste gang, jeg blinker….