Størst af alt er kærligheden

Milløjseren

Milløjseren fylder 4 år!IMG_3407Vores mindste troldebarn er endegyldigt ude af tumlingeårene.

Hun er nu en skolepige, der vil have kammerater med hjem til legeaftale; hun kan hviske hemmeligheder i mit øre, fortælle vitser og gåder ved middagsbordet; hun fniser og driller med glimt i øjet; hun går til ballet og svømning uden at hive i sin Mors ærme – og hun er pludselig blevet en ligeværdig legepartner til sin søster.IMG_3411Jeg vågner med en knude i maven og en klump i halsen, så jeg må mobilisere al min beherskelse for ikke at tude over, at Martin går glip af Mille’s fødselsdag.

Man bliver kun 4 år én gang.IMG_3412 Og at opleve hendes glæde og forventningsfuldhed, når hun stolt fremviser 4 fingre til sine klassekammerater, lærere og venner sker kun én gang.

Dét ville jeg ønske, at Martin kunne have oplevet. Og det ville han selvfølgelig også selv.

Mine øjne vedbliver at være våde hele dagen igennem – og vi taler ikke så forfærdeligt meget om at Far “er væk” – for hvad er der egentlig at sige?

Heldigvis er Cille en mega-god fødselsdags-fejrer. Hun holder fanen højt for hele familien, mens hun synger fødselsdags-morgensang først på engelsk, så arabisk og til sidst på dansk.IMG_3417Om morgenen åbner Mille de strategisk smarte gaver. Dem, der ikke skal bruges nedstryger til at få vristet ud af indpakningen. For det er der ganske enkelt ikke tid til, når man skal ud af døren 7.15.IMG_3413Hun krammer hver gave – nærmest som om hun takker gave-giveren på dén måde.IMG_3423Og hun starter straks en leg med den lille arabiske Khaleeji-familie, som Morfar og Conny forærer hende.

Dukkerne skal flytte ind i et nyt storpige-dukkehus senere på dagen, som Mormor forærer hende.IMG_3426Cille river straks et stykke gavepapir i stykker, så det passer til picnictæppe. For familien Khaleeji elsker picnic -ligesom alle andre arabiske familier, ifølge Cille og Mille.IMG_3432Efter frokost gør jeg fødselsdagskage klar til Milles klasse.IMG_3437IMG_3438Én af mange fordele ved at arbejde på samme skole, som pigerne går på, er naturligvis at det koster ganske lidt i tid og energi lige at “svinge forbi” klassen med kage og gaveposer.IMG_3439Gaveposerne er aflads-business.

Fordi jeg er én af den slags væmmelige mennesker, der ikke har tænkt sig at invitere hele klassen i legeland til vild klatreleg, fritter, nuggets og anstrengende filippiner-karaoke.

Det er en ren tilståelsessag. Alle børn får kage og en lille gave af Mille, mens nogle af børnene (de sødeste, ha!) får invitation til pool-party, popcorn og aftensmad sammen med deres (søde) forældre, som kan søbe rødvin, mens hele seancen står på. Fordi popcorn og rødvin er bare en federe kombi end selskabslege i hoppe-loppe-land.

Og Mille bliver ikke spurgt. Hende lukkede jeg munden på ved at foreslå pool og popcorn, som er hendes to yndlingsting.

Jeg henter Cille med fra IT-lokalet og sammen går vi ind for at fejre Mille sammen med Butterfly-Class.

Cille er storesøster på den søde klinge hele dagen – og det er rørende at se den måde, hvorpå hun hjælper med at fejre sin søster.IMG_3453Det er en stolt lille pige, som bærer den kære krone og det fine kort, som hendes venner har lavet til hende.IMG_3464Mille er et gavmildt menneske, som finder stor glæde i at forære andre noget – og derfor er det helt naturligt for hende, at gå rundt og uddele små gaveposer med farveblyanter og glitterlim, som børnene kan tage med hjem.IMG_3459Om eftermiddagen får hun lov til at åbne de krævende gaver. IMG_3472Dem, som fordrer, at Moren rent faktisk tager nallerne op af lommerne og finder stjerneskruetrækkeren frem fra værktøjskassen.IMG_3486Pigerne er voldsomt begejstrede for deres nye storpige-dukkehus. Der er ingen tvivl om at vi ønsker os flere møbler til Cilles fødselsdag. Man kan jo ikke sådan have tomme stuer.

Gudskelov har vi et toilet, så den unge Hr. Khaleeji kan forrette sin nødtørft. Og et køkken til den unge Frk. Khaleeji, så hun kan koge ris og stege kylling til deres picnic. Jeg er usikker på hvad de mandlige familiemedlemmer laver i køkkenet? Det må vi lade stå hen i det uvisse…IMG_3488Den vestligt-udseende unge mand sidder – naturligvis – passivt og dagdrømmende hen i TV-stuen. That’s Dubai life for you…IMG_3489Efter koncentreret leg med det nye dukkehus, skynder vi os over i pool’en, for Mille kan “ikke have en happy birthday uden at do’e swimming”, som hun forklarer mig.IMG_3477IMG_3478IMG_3484Afslutningen på en dejlig fødselsdags-dag er en middag efter 4-årlingens forlangende: Bagt kartoffel med smør, salt og ost. Paneret, sprødstegt kylling (i rigeligt smør) og så få grøntsager, som overhovedet muligt.IMG_3487Yndlingsaktiviteter hele dagen igennem, blev det til.

Vi ikke bare “klarede og overlevede” en fødselsdagsfejring uden Farmanden. Vi gjorde det faktisk helt fint – og hovedpersonen var glad og tilfreds.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Størst af alt er kærligheden