Picnic i februar-solskin

Brat opvågning

Vores vinterferieboble er bristefærdig.

Jeg kan mærke, at det trækker op til hverdag i horisonten.

foto 1 copy

Og det ville der normalt ikke være det helt store problem i.

For hverdage er der jo flest af – og generelt er de (heldigvis da) udmærkede.

Men kombinationen af at trio igen skal forvandles til duo, når Cille skal i skole i morgen OG nedtællingen til Farmandens afrejse mod Dubai bevirker, at jeg ikke ligefrem jubler ved tanken om den kommende uge.

Vandfarver kombineret med pålimede morgenmads-knas

Vandfarver kombineret med pålimet morgenmadsknas

Martins afrejse er skræmmende tæt på efterhånden.

På onsdag er det hans sidste dag under den 7-takkede stjerne. Efter 12 gode år. Det er lidt som et kobberbryllup, der afblæses i 11. time af en skilsmisse.

Og så er det i virkeligheden noget pjat.

Det er min angst for det ukendte, der taler.

For der er vel noget sundt og livsbekræftende i at forsøge sig på en anden arbejdsplads – med nye opgaver, nye kollegaer og en ny kultur?

Man ved hvad man har, men man ved ikke hvad man får…

Ben Elf med egeblad i hatten fra "Ben & Holly's Little Kingdom"

Ben Elf med egeblad i hatten 

Inden afrejsen har han afskedsmiddag med ledergruppen og bowling med afdelingens medarbejdere. Der er pakkelister, de sidste indkøb, tilretning af jakkesæt, papirarbejde, som skal afsluttes og en hel masse andet, som jeg halvvejs glemmer i min distræthed.

Torsdag og fredag i næste uge er vi herhjemme sammen. Så har han god tid med pigerne og vi kan få talt lidt mere om alt det, der skal ske i den kommende måned, før vi igen er et samlet familie-firkløver under fjernere himmelstrøg.

Her i weekenden har Cille fået at vide, at Martin skal rejse en måned før os andre. Fredag gjorde vi en kalender klar til hende, så hun kan påbegynde nedtællingen til vores afrejse og til gensynet med sin Far.

foto 1-3Jeg brugte størstedelen af lørdagen på en spa-dag sammen med en flok søde Mummy-Friends. Det var voldsomt civiliseret.

Og vi havde alle glædet os som vanvittige til en hel dag uden vådservietter, bleskift, spildt juice og løbende næser. Faktisk var det dén spa-dag, der holdt humøret oppe hele ugen, hvis jeg nu skal være helt ærlig.

Vi tilbragte hele dagen i badekåber (heraf den åbenlyse mangel på fotos fra arrangementet) – og de blev kun lagt fra os, når vi modtog behandling eller gik i aroma-rum, jacuzzi eller pool.

Det var nærmest forunderligt at indtage en 3-retters frokost uden afbrydelser og med hele, sammenhængende sætninger ping-pong’et henover bordet – uden at være i fuld fart i anden retning for at hente en tumling, der var ved at undslippe.

Stort set hele søndag har vi ryddet op, demonteret og rengjort legehus, kørt på genbrugspladsen og gennemtrawlet skabe, hylder og depotrum efter devisen: “behold, hvis du har brugt genstanden inden for de seneste 1-2 år – ellers er det UD”!

Cille og jeg tog dog et afbræk i hjemmearbejdet med et svinkeærinde i biografen for at se Disney’s “Frozen”. Det var hendes 2. biograftur. Første gang var hun afsted med skolen.

Det gik over al forventning. Hun sad opslugt af filmen og kastede M&Ms i madskuffen uden at orme sig rundt eller tale højlydt, som jeg måske havde forventet, at hun ville begynde på efter en time.

Elsa fra Frozen

Elsa fra Frozen

Disney-FrozenSøndag aften har jeg tilbragt i selvvalgt solitude. Det har jeg brug for ret ofte. Enspænder, introvert – kald det hvad du vil – men jeg kan lide mit eget selskab.

I svømmehallen bevæger jeg mig så længe som muligt under vandoverfladen. Her, hvor larmen i mit indre dæmpes af vandet. For mig er det verdens bedste måde at finde ro på.

Og sent om aftenen er jeg stort set alene i bassinet. Der er tid til at tænke. Der er tid til at lytte efter. Der er sauna. Der er uanstændigt langt bad.

Nu trækker jeg vejret længere ned i maven. Nu sidder skuldrene igen, hvor det er meningen, at den slags skal sidde. Nu flimrer der ikke længere huskesedler for mit indre blik.

Jeg er (vistnok) klar til virkeligheden, når den rammer i morgen.

photo 1

6 kommentarer

  • sussie
    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej, har netop opdaget din blog. Er selv expat og pt. bosiddende i Dhaka lucky me. Har tilmeldt mig din blog og glæder mig til at følge med. Og kender iøvrigt alt til flyttehelvedet…minus det med børn og skoler. Så langt er vi ikke nået endnu da vores Christoffer kun er 6 mdr. Alt det bedste og hav en dejlig dag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa!
      Hvor er det dejligt at høre fra dig! Jeg synes at det er SÅ sjovt og spændende, hver gang jeg hører fra en anden (dansk) “Mor i Udlandet” 🙂
      Og du befinder dig vel nok et eksotisk sted – jeg har aldrig været i Bangladesh – og ved stort set ikke noget om landet eller din nye hjemby, Dhaka.
      Vi står over for at flytte fra Ipswich i England til Dubai ved udgangen af marts, så der bliver forhåbentlig mange gode rejse-eventyrs-indlæg at læse fremover, når vi rykker videre ud i verden.
      Skriv endelig, hvis du har tid og lyst igen! Og held og lykke med jeres liv i Dhaka og din lille søn Christoffer. Ham må du nyde imens du kan – lige pludselig er han 4 år og skal afsted ud i verden på egen hånd – eller ihvertfald skal der findes en skole til ham 🙂
      Mange hilsner fra Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nej da, han er da lille bitte og afhængig af sin mor i laaaang tid endnu

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, du kan da lige tro, at han har brug for sin Mor og en masse Mor-opmærksomhed i mindst 2-3 år endnu. Mindst! Hvis du da spørger mig. Jeg bliver aldrig dén, der reklamerer for heldagsinstitutioner… 🙂

      Vores Mille på 21 mdr. er dog efterhånden ved at trænge til at komme lidt “afsted uden mig”. Hun er kun vant til at lege med andre i kortere tid i legegrupper osv. og ofte er legekammeraterne ældre end hende, så hun er ved at nærme sig et punkt, hvor hun har brug for at øve sociale evner med ligesindede, hvis man kan sige sådan?

      Så når vi er på plads i Dubai, vil jeg begynde at se efter en børnehave, hvor hun kan være et par gange om ugen – et par formiddage.

      Hvor er det dog en eksotisk livshistorie, I har sammen! Et par rigtige eventyrere 🙂 Og jeg kan efterhånden langt bedre forestille mig mange år uden for Danmark, selvom jeg altid har sagt at jeg aldrig bliver en rigtig “udlands-dansker”…det går ligesom i blodet på én.

      Dhaka må være helt utroligt spændende, besværligt, forfærdeligt, oprivende, medrivende, smukt, forunderligt, mærkeligt og en hel masse andet. Det kan jeg selvfølgelig kun gisne om, men jeg er klar over fattigdommen, det høje befolkningstal osv.

      Og det er klart at Dubai – til sammenligning – må være som en oase af behagelighed og rigdom. Men der er også en bagside af medaljen, som jeg er klar over bliver hård at se. Når man er født og opvokset i DK, så er store forskelle mellem rig og fattig altid en kilde til forundring, frustration, gru – en masse følelser.

      Faktisk skulle vi ikke længere væk end UK for at begynde at se reelle klasseforskelle og store udsving i økonomisk formåen. Af alle steder opleves det stærkest på posthusene, når jeg ser hvordan gamle, nussede damer står og køber for 100 kr. varme på et lille plastickort, som de så skal stikke ind i deres varmeanlæg derhjemme, da de ikke er kreditværdige hos et energiselskab. Suk.

      Hav det rigtig godt – og skriv og fortæl mig om Dhaka. Jeg er dødnysgerrig!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Picnic i februar-solskin