Al Ghurair STREETCON

Albue-status

Åh, weekend, bliv hos mig lidt endnu!IMG_6933Så kan vi sove længe(re) og danse bro-bro-brille i Dubai Mall igen.IMG_6954IMG_6955Så kan vi bage noget mere. Og spise det hele i store, grådige mundfulde.IMG_7064Humøret er blevet bedre i husholdningen.

Kan man mon fornemme det?

Det har hjulpet gevaldigt, at albueoperation nummer 2 er veloverstået, og at vi kan bevæge os frit rundt.

Sådan her ser albuen ud 10 dage efter at k-wirerne blev hevet ud.IMG_6935De 2 sår er helet fint op og vi har været i pool’en et par gange for at fejre den nyvundne frihed.

Cille er meget begejstret for at bade igen, men sidder det meste af tiden på Martins arm, for albuen sidder stadig lidt “som i en hægte” (en knapt 90 graders vinkel) – og den kan på ingen måde strækkes ud endnu. Lige meget hvor meget, pigen prøver.

Så svømmetag er en umulighed.IMG_6940Og hun er udmærket klar over begrænsningen, Den Lille-Store Skolepige.

Forleden går vi hånd-i-hånd fra supermarkedet, og hun siger sagte: “Mummy, denne her arm kan ikke gøre det samme som den normal arm. Den kikker og feeler ligesom den sitter fast”.

Og jeg beroliger og opmuntrer hende med, at hun bare skal fortsætte med at bruge armen mest muligt og så bliver den helt fin igen.

Men jeg ved det jo ikke.IMG_6945Jeg er i tvivl om hvorvidt jeg skal panikke over albuen endnu.

10 dage er der gået.

Og den har siddet fastlåst i en 90 graders vinkel i 21 dage.

Måske er det forventeligt, at det tager lidt tid, før den kan foldes ud og har fuld bevægelighed igen?

Kirurgen siger, at den er sig selv igen inden for 1-2 måneder. Uden fysio. Uden de helt store øvelsesprogrammer.

Men ved kirurger overhovedet noget om det?IMG_6944Lille, Vilde Mille sætter sin hue som hun vil i disse dage.

IMG_6951Og når huen bliver for meget i 32 graders varme, nøjes hun med sine nye leo-briller.IMG_6960Hun er fræk og glad, hidsig og utålmodig som altid.

Og det er ikke kun storesøsteren, der får testet sin tålmodigheds grænser; der er også daglige face-offs med Bob-katten.IMG_7065Men ligeså voldsom, Mille kan være, ligeså fint kan hun koncentrere sig.

Her maler hun en blåhval til mig.
IMG_7067IMG_7069Efter et kvarter kommer hendes indre Jens Jørgen Thorsen dog op til overfladen igen for at tage føringen.IMG_7070Det var så dén blåhval.

Cille har en klassekammerat på besøg.IMG_7068Det er skønt at se dem male stor-pige-billeder med præcision og ihærdighed.

Jeg elsker at se på børns tegninger.IMG_7072IMG_7071IMG_7073Og da solen brænder henover frokost, kryber vi indendøre og hygger os med puslespil.IMG_7074Det her kunne vi da godt gøre igen i morgen – weekend – hvis bare du bliver lidt længere?

Skriv en kommentar

 • Julie

  Hej. Jeg har tidligere kommenteret at jeg prøvede noget lignende med min albue da jeg var barn. I en periode derefter gik jeg altså til fys. mere end en gang om ugen for at få gang i armen igen – så det ville jeg altså overveje hvis jeg var jer. Er i øvrigt også vild med den der ‘more is more’ stil 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Julie,
   Tak for info – det værdsætter jeg meget. Det ville være så ærgerligt, hvis hun skulle miste førlighed i albuen allerede som 5-årig, så vi er igang med fysioterapi. Terapeuten var nu meget positiv og mener at der ikke bliver problemer, men at vi skal være seriøse med øvelserne, så det er vi 🙂
   More is more – naturligvis – we only live once 😀
   Mange hilsner fra Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi havde også fået at vide ved Karoline, at hendes albue nok skulle blive som før uden Fysio, men da der var gået en måned og sket meget lidt, så tog vi hende til læge og derefter Fysio, og det var Fysio glad for vi havde gjort.
  Nu kan hun strække og bøje den helt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, det var præcist dét, jeg frygtede, Camilla – så nu må jeg altså have fat i en fysioterapeut!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det vi oplevede ved Karoline var en modvilje mod at bruge og træne armen fordi det gik ondt, og vi kunne nok så meget forklare at det var nødvendigt for at hun ikke fik problemer med armen senere hen. Det er også svært som barn at gøre noget man ved vil gøre ondt, der forstår vi voksen jo bedre at det er nødvendigt. Vi havde fået af vide af kirurgen at det var ikke nødvendigt med Fysio for hun ville naturligt træne armen når hun brugte den, problem var bare at hun blev rigtig god til at bruge den i en vinkel på 90 grader.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Camilla,
   Her 10 dage efter operationen sad jeg med nøjagtig den samme oplevelse, som du beskriver med din Karoline. Cille er også rigtig god til at bruge armen “i vinkel”, så nu er vi igang hos fysioterapeuten!
   Indtil videre virker det til at Cille ikke får ondt, når vi laver øvelser, så det håber vi fortsætter – for så er det trods alt en del lettere at få gennemført øvelsesprogrammet dagligt.
   Mange hilsner fra Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Man kan da ikke beskylde din ældste datter for at holde igen med juvelerne når hun har gæster 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Al Ghurair STREETCON