Indflytning

Brækket albue

Dagens blogindlæg er ikke for sarte øje-æbler – eller sjæle, der er lette at ryste ud af deres fatning, for den sags skyld.

Så er du advaret.

I går tager Cille og jeg på hospitalet.

Det er en uge siden, at hun blev hasteopereret af ortopædkirurgen Dr. Ali Al-Bakri på Al Zahra Hospital. Og nu er det tid til at kirurgen skal se til såret – og tid til at bandagisten skifter bandagen.Cilles brækkede albue 17Bandagisten er den mest tålmodige, omsorgsfulde og rolige person, jeg længe har mødt. Cille er helt tryg ved ham og får skiftet det hele uden så meget som en tåre.

Jeg frygter at se hendes albue uden forbinding, men alligevel er der også en syg, syg del af mig, der er ret nysgerrig efter at se Al-Bakri’s metalspyd igennem hendes arm. Det er da en ret interessant form for ikke-skære-hul-operation, er det ikke?Cilles brækkede albue 18Jod og blod er størknet på undersiden af albuen, så bandagisten må forsigtigt væde gazen for at lirke det 3. spyd ud af stoffet.Cilles brækkede albue 19Vi stirrer alle 3 fascineret på metalkrogene. Det er overvældende at se på.

Jeg har læst i journalen, at spyddene kaldes k-wirer på lægesprog.

Cille skutter sig lidt.

Jeg skynder mig at forklare hende, at Dr. Al-Bakri nok skal tage spyddene ud af armen om nogle uger, mens hun sover fra det hele.Cilles brækkede albue 20Jeg tror, at hun forestillede sig, at hun for altid skulle gå rundt med 3 kroge stikkende ud af albuen.

Dr. Al-Bakri er meget tilfreds. Albuen er åbenlyst hævet, men der er ikke skyggen af betændelse eller andet, der måtte give anledning til bekymring. Pigen bruger fint sine fingre og har ingen sanseforstyrrelser.

Vi tusser ned til endnu et røntgenbillede efter at have fået skiftet bandagen.Cilles brækkede albue 21IMG_6547Og vi slutter af med at få taget et væld af blodprøver, fordi kirurgen vil vide, om der er et eller andet alvorligt i vejen, siden pigen kan brække 2 arme på 1 år.

Kan laboratoriet mon også undersøge blodet for sort uheld?

Jeg ved, hvor meget Cille afskyr nåle efter sygeplejerskernes “stunt” (læs: ekstremt dårligt udførte) blodprøve på Mille for et halvt års tid siden.

https://moriudlandet.com/2014/11/13/blodplader/

Men denne gang tænker jeg, at det giver mening at udsætte Trunten for det? Vi er vel nødt til at vide, om der er en eller anden mangel eller problematik?

Det er voldsomt at holde Cille så meget mod hendes vilje. Hun skriger og skriger. Løgsparker nålemanden, ormer og flitsbuer den.

Dr. Al-Bakri kommer hastende ind og holder om hendes små lyserøde, tårevædede kinder og siger: “Now, now, Cecilie, habibi, we have to do this and you will be better soon, inshallah”. “Yalla, yalla”, hvæser Al-Bakri til nålemanden, der skynder sig alt, hvad han overhovedet kan.

2,5 time senere lister vi slukørede mod udgangen hånd i hånd.

Det har været en overvældende omgang.

Vi er helt udmattede og troede egentlig, at vi blot var kommet for et bandageskifte?

Heldigvis kommer Familien K og hjælper os med at indvie vores nye køkken og gårdhave.IMG_6531 IMG_6530Og i dag står den på hjemme-leg. Helt stille og roligt.

Jeg har begået en hjemmerørt modellervoks med pebermynteolie til at friske stemningen lidt op.IMG_6545IMG_6544Cille bruger stille og roligt begge hænder i den bløde dej. Jeg håber at det er godt for blodcirkulationen uden at overanstrenge den stækkede vinge.

Opskriften på den lækre modellervoks-dej, der aldrig-aldrig krummer på gulvet eller tørrer ud, kan du finde her:

http://theimaginationtree.com/2012/04/best-ever-no-cook-play-dough-recipe.html

PS: Cream of tartar (som opskriften indeholder) oversættes ikke til tandstens-creme. Okay? (Du kan takke Google for det latterlige forslag). Jeg tror, at det hedder vinsyre på dansk og du finder det næsten-sten-sikkert hos materialisten.

6 kommentarer

 • Julie

  Jeg har selv haft sådan to stikkende ud af armen da jeg var barn, men de blev aldrig kigget til – så lidt sjovt at se hvordan det ser ud 🙂
  Jeg var ogdå i narkose da de skulle fjernes – det tog ca. 10 min.. og efterfølgende gik jeg til fysioterapeut for at få helt styr på albuen igen.. kan stadig ikke bøje den helt så meget som den anden – men på ingen måde noget jeg er generet af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for din fine forklaring, Julie.
   Jeg håber selvfølgelig at Cille får fuld bevægelighed i sin albue igen, men som du selv siger – så lærer man jo at klare sig med den, som den nu engang ender med at være 🙂
   Mange hilsner til dig
   Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ligner de røngten billede der blev taget af Karolines arm, og hun havde også tre søm der stak ud – må indrømme jeg fik det lidt dårligt da de skulle ud , men jeg har heller aldrig været godt til sådan noget.
  Vi fik streng besked på at hun kun måtte bruge en slynge i en dag, så skulder og resten af armen ikke blev alt for slap, hun skulle kunne holde armen selv. Det resulteret i nogle kampe, for så brugte hun bare den anden hånd til at støtte med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Camilla,
   Tak for dit gode råd om slyngen. Her bliver der ikke rigtig forklaret noget om re-habiliterings-processen, så vi bruger slyngen, når hun er træt/har ondt i armen – og ellers så leger hun frit med armen og anvender den til småopgaver, såsom modellervoks, puslespil, opsamling af småting osv. De første par dage holdt hun lidt med den anden hånd omkring armen, men det gør hun heldigvis ikke længere. Er godt nok spændt på hvordan det kommer til at gå med at bruge armen og albuen igen, når bandagen skal af….suk….og jeg kan næsten ikke bære, at hun skal i narkose igen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline fik sømmen ud uden narkose, de smurte noget lokalbedøvelse på, og det gjorde ikke særlig meget ondt på hende. Hun tog det i hvert fald flot

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, det ville jeg ønske kunne lade sig gøre for Cille også. Men det virker det desværre ikke til…

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indflytning