Feminist

Black Palace Beach

Siden midten af marts har pigerne ikke været uden for vores compound.

De har oplevet fuld ‘lockdown-mode’, hvor vi vitterligt var indendøre 24/7 i et par uger og blev passende tossede i hovederne af det, og nu fortsætter vi uge efter uge med online-skole, lidt leg i haven, når det altså ikke er for varmt, en kort cykeltur eller to i nabolaget, et spil badminton foran huset og det er så dét.

Pigerne forventer ingenting længere.

De spørger ikke efter playdates eller ture ud af huset. De bliver glade, hvis vi en enkelt gang ses med venner på afstand i weekenden, men resignationen er til at tage at føle på.Børn under 12 år og voksne over 60 år er udelukkede fra de steder og aktiviteter, som ellers så småt er åbnet igen. Men i sidste uge blev der lempet yderligere på reglerne, så børn under 12 år nu må komme på stranden, og dét var da den bedste nyhed længe!

Jeg aftalte med min veninde, at vi lige skulle vente en uges tid, indtil nyhedens interesse har lagt sig lidt, og så ville vi overraske vores børn med at mødes på stranden.

Pigerne var ikke videre interesserede i at skulle på strandtur. De er blevet mindst lige så slemme eremitkrebs, som vi voksne er. De lunter mellem køleskabet-værelset-stuen-og-badeværelset hele dagen, og virker til at have glemt, at de engang var et par aktive spilopper, der hoppede og sprang. De kunne heller ikke sådan lige forlige sig med, at vi skulle på Black Palace Beach og ikke deres foretrukne offentlige strand, Nessnass Beach.

Men afsted kom vi. Med mundbind og strandtaske, spande og skovle, masser af vand i køletasken og de langærmede UV-trøjer.

Og lige så snart vi mærkede det brandvarme sand under fødderne og havets lune bølger, var alle misfornøjede miner forsvundet som dug for solen.Jeg kneb en tåre ved synet af Cilles umiddelbare lykke og begejstring. Det gør ondt i hjertet, at pigerne har mistet alle de små friheder og glæder, der betyder så meget for vores mentale sundhed.

At være ude i naturen er jo en lise for sjælen. Det er en kendsgerning.

Og for os har det ikke været muligt i så lang tid, at vi næsten havde glemt det.Mille gav sig straks til at grave efter krabber. Selvom det er føntørrer-varm brise og karbads-varmt havvand, når det er sommer i en ørken, var det så skønt, så skønt, endelig at være ude i det fri.Pigerne var opslugte af havet med det samme, mens jeg spændt ventede på min veninde og hendes børn. Der sker så lidt for tiden, at en hemmelige legeaftale på stranden er spænding i sig selv. 😂

Lidt efter dukkede de op som små tændstikmænd det fjerne.Så kneb jeg lidt flere tårer. At se Cille genforenet med en af sine bedste veninder var rørende. Ingen af dem havde fornemmet, at der skulle ske noget særligt, så de var fuldstændigt overraskede og sprang omkring ved synet af den anden!Vi gentager helt sikkert strandturen.

Det var en kæmpe succes at bade og lege på stranden, selvom det selvfølgelig er en varm fornøjelse i juni måned.Black Palace Beach er én af de få offentligt strande i Dubai. Du finder den i Google Maps ved at søge på “Black Palace Beach”- eller ved at bede taxachaufføren om at køre dertil. Siden sidste år er der kommet 4 livreddertårne på stranden, men der er stadig ingen faciliteter som toiletter eller café. Man parkerer i sandet, som godt kan være lidt tungt at køre i – så er du advaret mod at køre dertil i en almindelig personbil uden 4WD.

Nessnass Beach er – i vores øjne – den bedste offentlige strand i Dubai. Her er der municipality parkering til ganske få dirhams i timen, men så er der til gengæld regulære p-båse og ingen risiko for at sidde fast i sandet. Der er toiletter, udendørs brusere og en lille café til køb af snacks og drikkevarer. Du finder Nessnass ved af søge på “Park House (Nessnass Beach) i Google Maps. Mange taxachauffører kender ikke Nessnass Beach, har jeg ladet mig fortælle.

Kite Beach er den store offentlig strand, ligesom JBR ved Dubai Marina. Begge steder er der regulære badefaciliteter og mange boder, lækre caféer, kite surfing udstyr til leje, salg af oppusteligt strand-legetøj og andet gøgl. Der er en god skaterpark ved Kite Beach og en vandlegepark ved JBR. Begge steder er der masser af det klassiske Dubai-liv, hvor pengene hurtigt får ben at gå på, og hvor man ligger skulder ved skulder med de andre strandgæster. Her får man ikke en strandoplevelse som på en dansk strand, hvor det er naturen, der fylder, men til gengæld er det belejligt, hvis man er mange sammen eller ønsker sig noget forskelligt til frokost eller aftensmad. Du finder nemt Kite Beach og JBR ved at søge i Google Maps.

Længere nordpå ligger Meraas’ nyeste strand, La Mer, som teknisk set også er offentlig, men med tilbuddet om at leje strandstole og parasoller til en ret høj pris.

Endnu længere nordpå ligger den store offentlige strand, Al Mamzar Beach Park, som jeg endnu har til gode at opleve. Jeg er sikker på, at det er et fantastisk sted – lokalt, hyggeligt og veletableret, præcist som Mushrif Park også er en god, gammel park, der absolut fortjener at blive besøgt.

Al Mamzar Beach Park må vente til det ikke længere er så dælens varmt. Men hvis vi får tid, så smutter vi på Nessnass i næste uge. Jeg kunne godt bruge endnu et to timers havbad.

Kender du flere offentlige strande i Dubai? En hemmelig perle, kanske?

Så skriv til mig! 🏖💦

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Feminist