Forældrelektier

De Forenede Arabiske Emirater fylder 46

Vores adopterede hjemland – som ikke har i sinde at adoptere os nogensinde – fylder 46 år i den kommende weekend.

Og før vi alle drøner ud for at fejre fødselsdagen med en forlænget weekend fuld af løjer, så markerer vi mærkedagen i skolen ved at bære De Forenede Arabiske Emiraters flagfarver i stedet for den vanlige uniform. Emiraterne har nemlig en lige så stor national stolthed associeret med deres flag, som vi har i Danmark.

Selv havemissekatten er farveafstemt i rødt og hvidt. Og nej – det er ikke Bob-katten, pigerne nusser med. Bob er dobbelt så stor som hende her, der er en ud af 3 gade-katte-killinge-søstre, der kigger forbi vores have for at blive kælet med dagligt.img_9712Primary School afholder hvert år en stemningsfuld og rørende fællessamling, hvor vi hylder landets frygtløse ledere og de imponerende syvmileskridt, som De Forenede Arabiske Emirater har taget i samlet flok, siden de blev til ét land for nu 46 år siden.img_9719Alle årgange deltager med f.eks. en sang eller dans; et digt eller et informativt indslag. Fra små 3-årige, der hilser og ønsker tillykke på arabisk til store 10-årige, der kan forklare detaljeret om landets teknologiske landvindinger.img_9714Cille deltager for 1. gang med skolekoret, som hun blev optaget i ved skoleårets start. Det er kun Years 4-6, som har mulighed for at synge i kor.img_9725Det skinner tydeligt igennem, at hun elsker at synge i koret. Og der er ikke et suk at høre fra hende, når hun skal tidligt op mandag morgen for at møde ind til kor-øver kl. 7-nul-dut.img_9728Tillykke med fødselsdagen til de fineste Forenede Arabiske Emirater!

I er det mest sprællevende bevis på, at det rent faktisk kan lade sig gøre at lege De Forenede Nationer ude i virkelighedens verden.

For her bor vi.

Lokale og fremmede.

Over 200 nationaliteter samlet på ét sted.

I et sikkert og trygt samfund stort set uden kriminalitet.

På tværs af racer, kulturer og religioner.

Med behørig respekt for landets love og for hinandens forskelligheder og behov.

Det er en hel del mere, end man kan sige om de fleste andre lande.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forældrelektier