I Kvong og Kloster

Traditionen tro…

“Far, jeg har fundet ud at Faster Joey er inde i Julemanden”, griner Cille, da Martin putter hende ved midnatstid.

Hun vimrer af glæde og overstadig træthed.

“Og tooth fairy’en exist’er heller ikke, det er da bare Mor”, fortsætter hun – nu med trumf på.

7-et-halvt når hun således at blive, før hun selv lægger 2 og 2 sammen efter Julemandens besøg.

Et af livets mysterier har hun løst.

Og helt Mor-fjollet sørger jeg over, at hun nu har mistet sin jule-uskyld. At hun er nået til et nyt bevidsthedsstadie i sit barndomsliv.

Det har i øvrigt været den dejligste juleaften i storfamilien.

Traditionen tro fordriver vi tiden med at gå tur i den store skov.img_3870img_3871Og da mørket falder på, tænder Martin bål i gårdhaven, som vi så kan nyde synet af indendøre.img_3880Der skal 5 store landænder og en uhyggelig mængde sovs til, når så mange sultne familiemedlemmer skal bespises på årets største familiefestdag.img_3883img_3889Da vi når til maveknebs- og overfladeåndingsstadiet, skynder vi os at danse om juletræet.img_3891Pigerne elsker dansen, selvom de stort set kun kender “På loftet sidder nissen med sin julegrød”. Der er tydeligvis et glitch i deres danske genopdragelse, noterer jeg mig.img_3893Milles lille ansigt er uvurderligt, da hun med store, blanke øjne ser beundrende op på Julemanden, som er landet i Gadevang.img_3903Hun knuger gulerødderne til rensdyrene i sin favn, mens hun sluger Julemandens fortælling råt, og jeg ønsker lige dér, at hun må forblive præcist sådan hér.

Efter behørig gaveomdeling til stammens mindste – og sutteaflevering fra Fætter Victor til Julemanden – giver Mille ham gulerødderne som tak og farvel.img_3921Pigerne får alle deres juleønsker opfyldt, så ikke et øje er tørt.img_3923Vi slutter aftenen af med knaldperler og stjernekastere i den råkolde vinternat.img_3925Og dagen derpå vælter vi ud af sengen for at spille Afrikas Stjerne til formiddagskaffen.img_3939Efterfulgt af Moster Vibbers julefrokost, hvor vi igen er grænseløse og når maveknebs- og overfladeåndingsstadiet, før vi får stoppet op.img_3943Og nu har jeg lokket Martin til at tænde ild i pejsen, så julefreden og de store ømme julemadsmaver kan brede sig.img_3947img_3946Glædelig Jul ønskes I alle af Virkelighedens Pippi, Moren i Udlandet, Regnskabschefen i blomstrede Crocs og Lille My.img_3927Jeg håber, at I har haft en dejlig aften i selskab med dem, I holder allermest af ♥

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

4 kommentarer

 • Sussie

  Ja det var i sandhed en dejlig juleaften.
  Tak for hjælpen til I som hjalp !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Velbekomme! Og lige så mange tak for en dejlig juleaften – og juleferie – til jer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Michaelsen

  Skønne juletraditioner I har 😉 Elsker den med bål i haven og stjernekastere som afslutning på dagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Tak, Lene 🙂
   Det var nu første år, at Martin tænder op uden for og deler stjernekastere rundt – for nu er vores egne piger gamle nok til den slags.
   I Dubai er fyrværkeri ikke lovligt for alm. borgere (staten laver de flotteste fyrværkerishows mange gange om året) og derfor er det en endnu større lykke at få lidt knaldperler og stjernekastere, mens vi er i Danmark.
   Mange hilsner fra Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I Kvong og Kloster