Dansk Gallafest 2016

Mor-tid

Det der med at have Mor eller Svigermor boende holder da max.IMG_2981Hvorfor gør man ikke noget mere i den slags familie-kollektivitets-konstellationer?

Okay – måske holder idéen ikke 100% i l-æ-æ-æ-æ-æ-n-g-d-e-n.

Men hvor ville jeg dog ønske, at Flyvende Mormor eller Farmor flyttede ind for en længere periode.

For der findes ikke noget skønnere end at opleve pigerne sammen med deres Mormor og Farmor.IMG_2952Jeg elsker at lytte til Mormors klikkende strikkepinde, som hun sidder dér – helt stille – med sit strikketøj ved siden af Cille, der er dybt optaget i sit krea-hjørne. Det er fællesskab uden behov for ord.

Jeg elsker at lytte til Farmor, der ler og kilder en fræk nøgen-Cille, som nægter at få tøj på efter karbadet. Hun truer på den kærligste måde og har al tid i verden, hvor jeg bliver irriteret og sur.

Jeg elsker at se Milles buttede barnehånd i Farmors hånd, når de sammen balancerer forsigtigt over toppede sten på stranden. For jagten på flade sten til at male på er noget af det vigtigste i livet.

Jeg elsker at se Mormor cykle afsted sammen med Cille på vej mod legepladsen. Og Mormor, der drejer Mille rundt og rundt i pool’en til hun hviner. For leg er noget af det vigtigste i livet.IMG_2946Bedsteforældre elsker vores børn ubetinget.

Præcist ligesom vi selv gør.

Og det er godt, sundt og rart at være omgivet af mennesker, der elsker én betingelsesløst.

Den eneste åbenlyse forskel mellem bedsteforældre og forældre er, at opdragelsesforpligtelsen tilfalder sidstnævnte.

Forkælelsespligten tilfalder til gengæld førstnævnte.

Og det er dem vel undt, bedsteforældrene.

Det må være en slags “tak-for-alt”, når jeg tænker på, hvad jeg har udsat min Mor for gennem årene…

Men denne her gang kan jeg mærke, at jeg ikke kun har behov for at se pigerne og Mormor sammen, så jeg beder rektor om to ubetalte feriedage. Så jeg kan få Mor-tid med Mor.

Som i dén grad bliver nydt!

Med lækker morgenmad på hipster-cool’e Tom & Serg i støvede Al Quoz.IMG_2990IMG_2988IMG_2984IMG_2987IMG_2986Efterfulgt af spa-dag på The Address Hotel ved Dubai Mall.IMG_2997 Det var dét hotel bag Burj Khalifa, som brændte Nytårsaften. Men det har vi fået fixet og poleret væk for længst. For her i Dubai går det godt. Og en strålende facade er første prioritet.

Strålende facade får Mor og jeg også efter en times aromaterapeutisk ansigtsbehandling, hvor jeg hover-craft’er mentalt mellem sovende og vågen tilstand. En virkelig tiltrængt portion selvforkælelse og Mors-Dags-gave på forskud.IMG_2998IMG_2999Flyvende Mormor har også været en tur Libanon denne gang. Ikke i Libanon – for der er tale om den eneste ø i The World Islands ø-gruppen, hvor der er bebyggelse.IMG_2937IMG_2962Med på turen var også Mille og jeg.IMG_2940IMG_2942Libanon-øens bebyggelse ser sådan her ud fra oven.Screen Shot 2016-04-28 at 11.16.13Der er tale om en so-so-fungerende beach club, som man bør sejle ud til, fordi der er den skønneste skyline-udsigt ind over Dubai.IMG_2944 Og fordi det er en vanvittig underlig og eksotisk oplevelse at være på den kunstige sand-ø, omgivet af helt identiske lidelsesfæller, som kun kan håbe på, at en stenrig investor kommer forbi med en seriøs gravemaskine og tårnhøje ambitioner.IMG_2955Dubai føles som ét, stort fatamorgana, når man kigger ind mod storbyen fra det, der mest af alt er en bunke sammenskrabet sand.IMG_2951Et luftkastel af arabisk storhedsvanvid.

Et sandslot, som smuldrer så let som ingenting.

Og i midten står et Babelstårn, som ingen veje fører hen.IMG_2956Så jeg indånder duften fra frangipani-træets blomster og nyder loungemusikken, der blander sig med Milles pludren i baggrunden.IMG_2960Det giver ikke mening at søge efter meningen med Dubai.

Eller meningen med livet – for den sags skyld.

Og på håndklædet står der: Life is simple. Just add water. Så det gør jeg.IMG_3037

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

4 kommentarer

 • Line - Frankfurt

  Hej Tine
  Det ser bare super dejligt ud !!! Vi har også lige haft besøg af farmor, og det var de skønneste dage for både børn og moderen :o)
  Lige præcis overskuddet, kreativiteten og tålmodigheden er bare guld værd…. Halleluja for Bedsteforældre !!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Hej Line –
   Åh, det er bare så dejligt, ikke? Den der tålmodighed – de ekstra hænder og det varme hjerte… Det er guld værd for både store og små!
   Knus til dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor SER det bare skønt ud det hele – det kan man godt drømme om her i kolde og våde forårs Danmark med jævne HVIDE drys af og til!!
  Varme – kom nuuu!! 🙂
  Hils din mor og nyd dagene!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Det var SÅ dejligt med besøg af Mormor! Nu er der bare så tomt og stille – det tager lidt tid at vænne sig til igen :-S
   Jeg kan se, at I nu får bedre vejr/forårsvejr derhjemme – og ellers kommer du bare herned og henter 15 grader hos mig – jeg kan godt undvære dem!!!!
   Knus 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dansk Gallafest 2016