Here - try an apple slice!

Dansk Gallafest 2016

Siden apple-slice-bagningen er Flyvende Mormor arriveret.

Til tegninger, der er lagt på gæstesengen af småpiger, som finder ventetiden alt for lang.IMG_2892Til Sound of Music som baggrundskulisse for en bette sofalur.IMG_2906Til trip-trap-træsko-sovning, mens Martin og jeg er til Dansk Gallafest 2016.IMG_2928Der findes nemlig en lang række aktive og engagerede danskere i Dubai, som organiserer interessante oplevelser og arrangementer henover året. Til glæde for alle (danskere), der har lyst til at indgå i dansk sammenhæng og fællesskab i Ørkenstaten.

Én af dem er Thomas Wiberg, som i 10 år har stablet en stor gallafest på benene.

Sponsoreret af velvillige, dansk-ejede virksomheder i Dubai – jovist – men der er stadig tale om en mammut-opgave, som han finder tid og energi til at udføre. Hatten af for ham!

Vi var med sidste år, hvor Peter AG gav sig selv med hud og hår, slingrende ned ad Vestergade med vilde kaniner. Dét var en virkelig fed fest.

I år er det så Michael Carøe, der gæster Ørkenstaten og croon’er for os, mens vi danser buledans.IMG_2974Der er endda for-fest ligesom i “de gode, gamle dage”…Dog uden stonewashed jeans og pisang ambon…IMG_2977 IMG_2932Festen forløber på samme måde og samme sted hvert år.

One & Only Royal Mirage på Al Sufouh Road.

Rød løber og fotografering.IMG_2976 Herefter er der et glas vin, før vi går ind i salen, som ligger badet i et rødligt skær.IMG_2917Starten på festen giver mig en kende associationer til årsmøde i Dansk Folkeparti, når vi får stjerneskud til forret og lægger ud med at synge “Der er et yndigt land”.IMG_2920Men fædrelandsstolthed skal vi ikke grine alt for meget for tiden. Der er rigeligt med danskere, som er “flove” over at være netop dét, de er født som.

Og festen er en fantastisk lejlighed til at møde mange ligesindede og skabe kontakter og forbindelser, man ellers ikke havde fået.

Jeg indrømmer også blankt, at jeg er vild med at se Regnskabschefen i smoking.IMG_2975Udover fester og socialisering, har vi den fantastiske netværksorganisation Danish Business Women Dubai, som jeg tidligere har skrevet om.

http://www.dbwd.org

Her mødes danske kvinder til foredrag om relevante, nutidige emner. Der er ofte en ‘arbejdsmarkeds’ eller ‘samfunds-relaterende’ vinkel på oplæggene – men netværket er for alle kvinder.

Dem, som er i job.

Dem, som søger job.

Dem, der gerne vil holde sig á jour med omverdenen på et generelt plan.

Jeg fandt mit første job i Dubai gennem dette netværk – så jeg kan personligt bekræfte, at netværk virkelig virker.IMG_2931 IMG_2927 IMG_2912Der er ligeledes Danish Business Council Dubai, hvor danske mænd og kvinder mødes for at netværke og lære nyt igennem interessante foredrag og oplæg. Alt sammen med fokus på at møde nye mennesker, finde et job, vækste ens forretning eller skabe et forretningsgrundlag som iværksætter eller “ny i byen”.

Der er også dansk bogklub, dansk balut, danske golf-arrangementer, dansk-skoler for børnene, dansk gymnastikforening, håndbold, fodbold, løbegrupper og vennekredse, som bliver så fasttømrede, at de pludselig føles som ens selvvalgte familie.

På alle måder en helt anderledes oplevelse for os som par og som familie end dengang, vi boede i England.

Her er der en reel “community-feeling” – uanset hvilken type af fællesskab, man er ude efter – og uanset om man har den ene eller den anden fritidsinteresse.

Vi nyder ihvertfald at have pigerne til danskundervisning. Og at vi har danske venner både børn og voksne. At der er et dansk foreningsliv og mange andre muligheder for at dyrke et dansk eller skandinavisk fællesskab.

Det føles næsten helende efter 3 års lettere isolation i Udkants-England, hvor vi altid var “the odd one out”, selvom englænderne er vanvittigt flinke og rare mennesker.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Here - try an apple slice!