Noget på hjerte

Noget på hjerte

Hej og velkommen!

Igennem flere år har jeg sendt nyhedsmails hjem til venner og familie i Danmark, men nu er tiden blevet moden til at tage et spadestik dybere.

For jeg har noget på hjerte.

På denne blog vil jeg fortælle om familieliv og parforhold i nye rammer. Om at leve i udlandet som udstationeret. Om den mentale transformation fra et traditionelt dansk karriereliv til livet som hjemmegående husmor i England. Om kulturforskelle og samfundsforskelle.

Mange danske kvinder går og drømmer om et “andet” familieliv – en anden måde at være børnefamilie på. Vi tog springet og greb chancen, da min mand blev tilbudt en udstationeringskontrakt.

Men hvad sker der i familien, når man har taget et modigt firspring? Hvori består fordelene – og hvad er bagsiden af medaljen?

Jeg vil ærligt skildre hvordan livet tager sig nogle svingture, når man skal opbygge et nyt liv i et nyt land. Der er børnene, som nu vokser op med to kulturer og to sprog; der er savnet efter venner og familie, ensomheden ved kun at være det lille “firkløver” hele tiden, identitetskriser, karrierespekulationer, usikkerhed om fremtiden og meget mere…

Jeg har til hensigt at debattere børneliv, familieliv, forældreskab, samfund, kønsroller, kultur, økonomi, livsformer, karriere, skolesystemer, børnepasning, sprog, adfærd, madvaner, sundhed, kærlighed, savn og sikkert en masse andre emner, som jeg endnu ikke har set.

Jeg glæder mig til at indgå i en åben og ærlig dialog med jer, hvor vi alle forhåbentlig kan blive klogere på os selv og på det liv, vi har valgt at leve og på hvad der er vigtigt for os.

Velkommen til jer, der måtte have lyst til at læse og skrive med.

Hilsen Tine

   

12 kommentarer

 • Naja

  Kære Tine. Hvor er det dejligt med blogge. Det giver os mulighed for at være med på en helt anden måde og jeg glæder mig at lære mere om det engelske system.
  Knus Naja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa Naja,
   Ja – det var nemlig lige tanken! At være mere til stede og kunne deltage mere i hinandens liv uden at det forpligter på samme måde som mails frem og tilbage. Her kan man jo bare smålæse (henover en amning for dit vedkommende, ha ha), når man har lyst – uden forventninger om dybe svar og hvad ved jeg. Et stort kram til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane Kvist Poulsen

  Jeg glæder mig også til at læse med herinde, Tine! God ide at samle alle tanker og iagttagelser ét sted. Kh Jane

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Vedel

  Kære Tine,
  Fantastisk at du har lavet denne blog, jeg er sikker på at rigtig mange “Mor” vil kunne få en masse ud af at læse om dine erfaringer :-). Tillykke med den og jeg glæder mig til at følge dig her. Knus Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Milla,
   Tusind tak for de søde ord – håber jeg på denne måde får delt lidt flere af mine tanker og hverdagsoplevelser med dig – og alle andre. Jeg glæder mig uendeligt til at se dig og kramme dig om halvanden uge. Knus!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Smuk blog du har fået opstartet her, søde søster i udlandet. Jeg glæder mig til – også – at følge med her på bloggen, hvor jeg er sikker på at der kommer mange spændende, sjove og dejlige indlæg om jeres liv og ikke mindst om mine elskede niecer!
  God skrivelyst! – du har hermed én fast læser og lur mig, om der ikke kommer flere inden dagen er omme!
  Love you,
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for de pæne ord, min kære Søster i Hjemlandet! Jeg vil glæde mig til at dele lidt mere af hverdagen med dig og med alle andre. Knus og kys til dig og til min dejligste niece.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • pkepke

  Sikke en fantastisk blog, du har fået dig her. Jeg glæder mig meget til at læse dine nye indlæg og følge med fremover! Jeg synes det er en super god idé, og en nem måde at følge lidt mere med i jeres liv og færden i det engelske. Det lyder til at I trives og at du nyder din nye rolle som Mor i Udlandet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Hov, skrev fra mig mobil i morges, og kan se at jeg ved en fejl fik kommenteret to gange. Beklager forvirringen :o)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en fantastisk idé med en blog, den vil jeg glæde mig til både at læse og følge fremover! Det lyder til at I nyder livet i det engelske og at du trives i rollen som Mor i Udlandet! Knus herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for dine søde ord og opbakning, kære Pernille!
   Jeg håber det bliver nemmere at holde kontakten på denne måde, da det er alt for sjældent, jeg ellers får skrevet. Tænker så ofte på jer alle 5. Kram til dig, min Skat!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget på hjerte