Lille Mille Elleve

En gang til for Arveprins Knud

Jeg er – ærligt indrømmet – ikke verdens bedste til konceptet ‘fejring’. Hverken i de små hverdagssejre eller i de helt store af livets lykkeruser.

Ja, jeg priser mig lykkelig for, at vi gik all-in på bryllup, da vi planlagde og gennemførte det.

Ja, jeg priser mig lykkelig for de fine barnedåbsfester, kobberbrylluppet og alle de gange, hvor andre i familien og vennekredsen har hjulpet os med at huske på vigtige mærkedage, særlige lejligheder, små og store succeser med alt muligt livs- eller arbejdsrelateret.

Men sådan i det store og hele bliver jeg altid lidt energiforladt eller underskudsramt, ligeså snart der skal gøres klar til fejring – og jeg ved faktisk ikke helt hvorfor. Det er sikkert noget, der var værd at dykke ned i ved lejlighed. Der må være en skuffelse, en dårlig oplevelse eller en ærgrelse gemt under konceptet for mig, for hvorfor skulle jeg ikke gide at forberede en festlig lejlighed?

I går var en af de der særlige begivenheder, hvor jeg lige måtte trække mig selv op ved hårrødderne. Selvom den fysiske sæt-nu-igang-for-helvede-Tine havde jeg gjort et par dage tidligere, hvor jeg kørte i Gold & Diamond Park for at købe gaven.

For seks år siden var der KG Graduation Ceremony for lille 5-års Mille. Det så sådan her ud.Cute med cute på – i graduation cap and gown som det sig hør og bør på en international skole.

Og nu var vi så nået til dér, hvor jeg uforvarende kom til at tænke “én gang til for Arveprins Knud”, fordi Mille har sin ANDEN Graduation inden for 8 års skolegang. Det er en del mere end man ville have gjort i den danske folkeskole, hvor man trods alt skal nå 9. klasses afgangseksamen, før man kaster med karameller og lytter til rektors afskedstale.
Men her gøres der lidt mere ud af det, må man sige.

Det så sådan her ud for 11-årige Mille i går.

KG og Primary School er nu done and dusted. Fremadrettet har vi to børn i Secondary School.

Og selvfølgelig blev jeg til sidst rørstrømsk over ceremonien, som var et væld af fine taler, musiske indslag og sjove danse. Det var så fint og sødt – og hvorfor var det lige, at jeg synes, at der er tale om en over-fejring? Pjat med mig!

Det hele blev også besværliggjort af, at jeg nu siger farvel til at undervise Mille og hendes kammerat Malthe, som jeg har undervist siden Year 2. Det er vitterligt en æra, der slutter her.

Der er ingen tvivl om, at det er en stor transition fra Primary til Secondary School, som er lig med Mellemtrinnet og Udskolingen i Danmark. Og Secondary School er et helt andet sted. Man går f.eks. fra klasse til klasse for at møde ens faglærere, sådan som vi andre lærte at gøre i gymnasiet. Man har sin egen locker, der er lektier i alle fag og tilmed en computer at holde styr på. Der er deadlines, krav om en mere moden opførsel og en masse andre ting, der gør, at de 11-12-årige virkelig må øve sig for at følge med og leve op til de nye standarder, når de pludselig bevæger sig mellem de 12-18-årige i stedet for de 6-11-årige. Men der er noget godt i at blive ‘de små’ efter at have været ‘de store’ i en længere periode.Så måske var det alligevel ikke så dum en idé at køre endnu en Graduation Ceremony i fuld ornat. Måske er det en fin og tydelig måde at fejre den læring og udvikling, der er sket indtil nu, før de går videre til den næste skole.Og heldigvis er Secondary School lige ved siden af Primary School, så børnene kan sige hej til deres elskede Primary-lærere engang i mellem, hvis livet ovre i den store skole er lidt hårdt.

Der har ikke kun været hektisk aktivitet i Primary School her til sidst. I Secondary deltog Cille i årets DIATECH udstilling, hvor udvalgte elevers tekniske projekter var blevet udvalgt til fremvisning for alle på skolen.Cille og hendes kammerat havde bygget biler af træ, som man kunne flytte rundt på og lege med primærfarver og træne finmotorik. Sagt med andre ord – et stykke legetøj til de helt små børn.

Jeg tog et par af klasserne med ned fra dansktimen, så de kunne lytte til Cilles præsentation. På dansk, naturligvis.Og nu er det hele slut.

Afsluttet.

Dansklokalet er pakket ned, og pigerne er ude med deres veninder en sidste gang, før vi rejser mod Det Lune Nord for at inspicere husbyggeri, og selvfølgelig for at nyde sommeren med familie og venner!

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

 • Jeg kan godt forstå, at det kan være overvældende med planlægning af større arrangementer! Der er også mange opgaver, der skal balanceres i en travl hverdag 😀

  Når det så er sagt, så er det bestemt også de begivenheder, som man husker resten af livet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Jeg skal vist finde ja-hatten frem og nyde arrangementer og fejringer af begivenheder i et større omfang. Omfavne det, må det vist hedde!
   Mange hilsner,
   Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille Mille Elleve