Forældrelektier

Turistfælder

Der er lidt radiostilhed her på kanalen.

Min Far og Conny er tjekket ind i Ørkenstaten tirsdag nat – og siden har vi stort set ikke siddet stille. Lige så snart vi har fri fra skole og arbejde, hygger vi – leger, snakker og trisser rundt til de ting og aktiviteter, der er planlagt. Morfar og Conny følger f.eks. med som engagerede bænkevarmere til tennis, badminton og gymnastik, så de kan opleve de ting, som pigerne er optagede af og gerne vil vise dem.

Det er 5 år siden Morfar og Conny besøgte os første gang i Dubai. Meget har forandret sig siden da. Det er ikke kun børnene, der vokser op, men også byen, der jo lider af kontinuerligt vokseværk. Og det er skønt at have dem tilbage her hos os, fordi det giver et andet samvær at have en hel uge sammen på denne her måde.

Heldigvis er det jo ikke alt, der er forandret og ugenkendeligt. Poolen er skøn og topper stort set altid på hitlisten, når der kommer efterårsramte familiemedlemmer til Ørkenstaten. Så hér opholder vi os mest muligt.Morfar og Conny har også sørget for aftenunderholdningen. Her er det Cilles nye spil med dårlige jokes, der skal læses op med tossebriller på, mens man forsøger ikke at grine af Morfar-vitserne.Mille har fået et godt, gammeldags bankospil, så vi kan øve tallene på dansk – og Morfar kan så samtidig øve tallene på engelsk, når han er opråber.Men selvom der går temmelig meget hverdag i den, når man besøger os lige midt i vores hamsterhjul, så forsøger vi efter bedste evne at arrangere oplevelser for os alle, som ikke kræver alt for meget tid og energi.

Forleden aften var vi ude at sejle på en arabisk dhow i Dubai Marina.Alle sejl var sat til – jeg havde sågar betalt depositum en måned i forvejen – og stor var skuffelsen, da det går op for mig, at vores booking er indsat i deres system på en helt anden dag. Der er tale om en menneskelig tastefejl. Et hændeligt uheld. Som bliver accepteret og anerkendt af værtinden, men som stadig tager lang tid at udrede, når det bliver gjort på arabisk manér.

Fast forward til en halv time senere, hvor vi – storsvedende og halvfrustrerede – går ombord og får tildelt et bord helt nede ved siden af fotografen.Og personalet gør alt, hvad der står i deres magt for at give os en god oplevelse ombord. De spurter rundt i små cirkler med hummus, grillet kød og salater til os, så vi ikke skal stå i kø i inderbuffeten – og vores humør stiger tydeligt i takt med at vi endelig får noget mad og får kølet os selv ned til normal kropstemperatur igen.Aftenen ombord på Al Wasl Dhow slutter af med traditionel egyptisk tanoura-dans, som det altid gør, når man er landet i en vaskeægte arabisk turistfælde.

Ham her har valgt en moderne technoversion at danse til, så der er virkelig gang i skørterne på båden.Da lyset slukkes og lysanlægget i skørtet tændes, så dreje-rundt-manden bliver til en levende karrusel i flere minutter, udbryder der jubel blandt de mange amerikanske og kinesiske turister, der ser tanoura-dans for første gang.Alt i alt ender det med at blive en dejlig aften. Maverne er mætte af arabiske fladbrød, kød og sprøde salater. Ørerne er tudet helt fulde af arabisk techno og øjnene stiller langsomt ind på uendeligt efter de mange sanseindtryk, der uvægerligt er ombord på en dhow, hvor vi er en meget broget flok forsamlet for at se marinaens mange lys i aftenmørket.

Om jeg så vil anbefale en dhow-tur i Dubai Marina med spisning og underholdning?

Måske.

Det kommer lidt an på, hvor meget turistfælde, du kan overskue at deltage i. Denne gang føltes det lidt slukøret for os, da vi havde bestilt i god tro, og endte med at måtte vente længe på at finde ud af, hvad de ville gøre ved deres egen tastefejl.

Måske tænker jeg, at den bedste arabiske turistfælde er de klassiske 4×4 ørkenture, hvor man først kører ræs i sandet, og bagefter besøger en kunstig beduincamp, hvor præcist det samme finder sted som ombord på dhow’en – mad og dans.

Men en 4×4 ørkentur kræver til gengæld, at man er meget godt gående/fysisk frisk og klar på at få udfordret både balancenerven og kvalmegrænsen, før man endelig bliver inviteret på falafler og pitabrød.

Uanset hvordan vi vender og drejer det, så er der også en god portion underholdning i de her turistfælder. De kan jo et eller andet sjovt alligevel, ikke?

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forældrelektier