Dagplejen

Efterårsferie

Oprindeligt viste skole-kalenderen, at der var to dages Efterårsferie til os i sammenhæng med en weekend. Men som altid, når det kommer til ferieafholdelse i en Ørkenstat, kan tingene hurtigt ændre sig, og dét var præcist, hvad der skete. Pludselig dukkede der en hel uges ferie op i skole-kalenderen – uden så meget som en mail eller kommentar knyttet til ændringen fra skolens side. Oh, well. Hvem brokker sig over at få mere ferie? Ikke mig!

Martin har ikke mulighed for at holde ferie lige nu, så jeg skyndte mig at melde pigerne til en musical camp om formiddagen, så jeg selv kunne nå at få en masse praktiske ting fra hånden, uden at det ville ende med, at de sad klistret til deres iPads og telefoner hele formiddagen.Alle skoler og fritids-/sports-relaterede virksomheder tilbyder holiday camps, når der er skoleferier. Denne gang valgte vi en sang- og danse-camp, hvor pigerne hver havde en veninde med, så de i det mindste kendte én person i forvejen. Vores egen skole tilbyder også en sports camp, hvor skolens faciliteter – halller, pools, baner osv. – bliver brugt, men den kan jeg ikke få mig selv til at foreslå pigerne, for så får de jo ikke et øjebliks pause fra deres egen skole. De få gange, hvor vi har benyttet os af tilbuddene om camps, har vi oftest valgt Ski Dubai, hvor man får et par timers ski-undervisning dagligt. Det er et dejligt afbræk fra solen og hverdagen, og især Cille elsker at stå på ski. Mille har også været afsted på camp i et trampolin-land, hvor hun hyggede sig med sine små venner.

Mulighederne er faktisk overvældende. Det er big business at køre holiday camps i Ørkenstaten, hvor forældre ofte kun har få ugers ferie om året, og hvor man måske nok har en nanny derhjemme til pasning og bespisning af børnene, men ikke nødvendigvis til den stimulation og det aktivitetsniveau, man kunne ønske sig, når det drejer sig om en eller flere uger ad gangen.

Men hvad laver jeg så, når der pludselig er børne-frie formiddage?Sætter folk til det hårde arbejde. Naturligvis. Her er det JYSK UAE, der leverer nye sofaer til haven, nu hvor vintersæsonen for alvor skydes i gang, og havemøbler pludselig igen bliver relevante.Vi har gamle spisebordsmøbler til haven med fra firmaet Mandalay i Danmark, og de holder som en drøm i solen og varmen, men det første sofa-sæt til haven (købt hernede i Jysk) holdt kun i knapt tre år. Og det til trods for, at vi har det under dækken hele sommeren. Alting mørner bare eller bliver knastørt i det her klima.

Men priserne på Jysk’s møblementer er bare så gode, at det bedre kan betale sig at købe et nyt sæt hvert tredje år, end at købe noget hundedyrt i f.eks. Dubai Garden Center, der gerne vil have 10.000 kroner for en enkelt sofa til tre personer.

Så ud med de gamle og ind med de nye.Lidt hvidvin er det også blevet til. Denne her eftermiddagskaffe med dejligt venne-gensyn fra Vejle endte ihvertfald halv-snalret for mit vedkommende.
Maricel og jeg har også haft gang i den helt store oprydning. Dejligt legetøj, udmærkede sko og stakke af tøj, som pigerne er vokset ud af både fysisk og mentalt, er blevet fjernet fra skabene og sirligt pakket ed, så det hele kan sendes til Filippinerne.Vi kunne sikkert have tjent en lille skilling til pigernes lommepenge ved at sælge deres LEGO, tøj og sko, i stedet for at give det til børn på Filippinerne. Men værdien for børnene derude er 100 x værdien for en eller anden bargain hunter i Dubai. Og glæden ved at få tilsendt billeder af en lille pige med en af vores pigers skoletasker på ryggen er stor.

Maricel sender ikke kun vores brugte ting til sin familie på Filippinerne. For kort tid siden skibede hun også en anden kasse afsted, som var fyldt til randen med rengøringsmidler, sæbeprodukter, tørmælk, kiks og andre fornødenheder, som af uforklarlige grunde er bedre at købe her end derhjemme. Jeg var målløs, da det gik op for mig, at hun (og alle andre nannies) flere gange om året sender Nido-tørmælkepulver og Fairy Ultra-opvaskesæbe i kasser til hjemlandet. Hvordan kan det give mening? Og Dubai er hundedyrt ift. supermarkedsindkøb, hvis jeg sammenligner med f.eks. engelske eller danske priser for de samme varer. Men alle filippinerne gør det. Selv vores gasgrill og komfur er blevet sendt med skib til Maricels hjem. Så et eller andet må de kære, hårdtarbejdende mennesker jo have regnet ud, som jeg bare ikke fatter.

Nu, hvor Maricel og jeg har fået ryddet op i alle gemmer, er jeg ved at fylde depoterne igen. I IKEA, selvfølgelig. For de har julepynt, gavepapir, kunstige planter, sild i sennepssauce og alt muligt andet, der pludselig føles vildt vigtigt at købe.IKEA er måske ikke ligefrem selvforkælelse, men det er ihvertfald en form for indkøbs-terapi, når jeg længes hjem og gerne vil ha’ lidt scandi-vibe i hjemmet.

Selvforkælelse er det til gengæld at få ordnet hænderne og fødderne i min yndlingsklinik, før vi går på weekend sammen med vores dejlige venner fra Danmark, der holder Efterårsferie to dage hos os og seks dage i Abu Dhabi.Ih, hvor vi glæder os til deres besøg. Det er to år siden, vi sidst har haft gæsteværelset rigtigt i brug til andet end sleepovers. Alt sammen på grund af corona. Men nu er de her – lige rundt om hjørnet i hovedstaden Abu Dhabi – og de kommer trillende hertil i morgen ved frokosttid.

Rigtig dejlig Efterårsferie til jer alle! 🍂🍁🍂

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagplejen