Hænderne op af lommerne!

Du ringer, vi bringer

Det er blevet tid til endnu en omgang “Du ringer, vi bringer”, fordi der kontinuerligt popper smarte løsninger op, der giver os endnu en god grund til ikke at forlade liggestolen eller udføre noget som helst selvstændigt.

Vi er nået en del længere end til de mobile skønhedssaloner for kvinder og hunde, apoteksknallerterne, fast-food-app’sene og selveste Amazon, der nu også opererer i Mellemøsten under navnet Souq.com.

Tag nu f.eks. CAFU – en tankbil, der kører rundt og tanker folks biler op med benzin hjemme i garagen, mens man selv bader børn eller laver aftensmad.

Det er sgu’ da et smart tilbud og en fed mulighed for at bruge tiden på noget andet og bedre end at tanke?Og nu tænker du måske, at det da er en lidt overflødig service – for hvor lang tid kan det lige tage at fylde en bil med benzin?

Men der er forskel på den lokale tankstation med Dankort-automat og høflig selvbetjening i Danmark, og så tankstationerne i en Ørkenstat. Hér er der ikke selvbetjening, omend det begynder at vinde indpas hos en enkelt kæde.

Det kan snildt tage en halv time at vente i kø på at få tanket, hvis man kommer til tankstationen på et forkert tidspunkt af døgnet. Så sidder man dér i bilen og glor på Instagram eller vifter af en lille mand med et menukort, så han kan hente en Starbucks latte inde i butikken.

Jeg ved snart ikke hvad der er værst? At sidde i airconditioneret tomgang og vente på, at en anden person skal tanke bilen op – eller at man samtidig kan købe ind i kiosken ved hjælp af en tredje person?

Det er en skøn service, sådan at være fri for selv at rode rundt ved benzinstanderen med en snavset benzinslange og et tankdæksel, der nægter at makke ret. Men samtidig er det lidt skørt, at det skal tage en hel halv time at få fyldt bilen op. Ikke at jeg ved ret meget om at fylde benzin på en bil. Martin kører den stort set altid på tanken for mig – galant og omsorgsfuld, som han er, men jeg skal helt sikkert prøve CAFU-optankning engang.

Og forleden fandt jeg endnu en mobil service, der er helt perfekt.

Cykelmekanikeren, der kommer hjem til dig, når det passer dig.Der er ikke dén reservedel, der ikke er at finde i bagsmækken på det mobile værksted.

For første gang i 10 år tror jeg rent faktisk på, at det lykkes at få serviceret Mormors 30+årige jernhest, som jeg har gemt og gemt og gemt af ren nostalgi og savn.Og det er lidt morsomt at tænke på, at det ender med, at det er den sødeste filippiner i Dubai, som formår at finde reservedele til både Martins Raleigh og Mormors gamle Opal, så de fremover kan gøre stisystemerne i Hvid-Mands-Ghettoen usikre.

Cykelmekanikeren er mest vant til at reparere fancy triathlon- og racercykler for MAMILs, eller hvad det nu var, Kronprinsesse Mary kaldte cykelmyggene, men han er flink nok til at lade som om, at han forstår, hvad det er, Martin og jeg har gang i.

Og jeg er lykkelig for at have fået vækket Opal’en til live.

Hver eneste gang jeg sætter mig op på cyklen nu, så tænker jeg på, at hvordan jeg cyklede fra Mormors lille hus i Ølgod og ned ad skrænten til Statoil-tanken, hvor jeg solgte franske hotdogs, benzin og cigaretter. Det er en menneskealder siden. Eller sådan føles det ihvertfald. I øvrigt havde jeg også en kurv bagpå dengang. Med lun, hjemmelavet middagsret fra Mormors gryder.

Nostalgi-trip og tips til mobile serviceydelser i Dubai over and out…

Nu må det stoppe med mine overspringshandlinger.

Jeg har en kuffert eller to, der skal pakkes og lukkes inden afrejse imorgen.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hænderne op af lommerne!