While We Wait

Al Fahidi / Bastakiya

Det er 100 år og 1 madpakke siden, at vi har været i den historiske bydel Bastakiya og tekstil-souk’en i det nordlige Dubai.

Jeg havde nærmest halvglemt, hvor fantastisk, her er.

Men nu er Farmor og Farfar jo kommet – og denne gang skal de have en Old Dubai Tour de Force.

Som starter ved Sheikh Mohammed Center for Cultural Understanding.al-fahidi-og-old-dubai-10al-fahidi-og-old-dubai-8Fyldt med arabisk kunst og kultur.al-fahidi-og-old-dubai-6Med poetisk kalligraffiti på smuldrende, sandfarvede mure.al-fahidi-og-old-dubai-4Og elegante vindtårne, der knejser nådigt over turisterne, som indtager de smalle stræder og fotograferer fra alle vinkler.al-fahidi-og-old-dubai-5Der er den umiskendelige duft af røgelse og stærk menthol.al-fahidi-og-old-dubai-7Af tørrede roser og kanelbark.al-fahidi-og-old-dubai-9Af sarte safrantråde og krydret te med appelsin og nelliker.al-fahidi-og-old-dubaiVi prutter om priserne midt i virvaret i den gamle tekstil-souk. al-fahidi-og-old-dubai-2 al-fahidi-og-old-dubai-1Til stor morskab for Farmor og Farfar. al-fahidi-og-old-dubai-3Og efter en runde i den mørke, tilrøgede souk med gakkede pakistanere, der konstant forsøger at få os ind i deres butikker med gebrokne, tyske talegaver, er det en lettelse at komme ud til creek’en og den blide efterårsbrise.al-fahidi-og-old-dubai-11Vi slutter turen af i gårdhaven på XVA Hotel med forfriskende myntelimonade.al-fahidi-og-old-dubai-12Det her kan virkelig varmt anbefales.

Bastakiya er det præcist modsatte af Downtown Dubai’s opulente opvisninger i stål og glas.

Her er charme og varme.

Skæve vinkler og krummelurer.

Autentisk.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

 • Jeg bor i Aarhus, Danmark, og det er min yndligsby. Men jeg elsker lligevel at rejse, og harlige været i Dubai. Jeg blev imponeret over de store og funklende bygninger. manglede dig hygge, som vist er noget dansk noget.Og jeg manglede natur, i form at grønne planter og græs og træer.Jeg bruger manuel kørestol og havde to hjælpere med, vi boede på et fint 4 stjernet hotel. Jeg så ingen andre i kørestol, ved du hvordan de har det, de som har f.eks. fysiske handicap? Vi blev behandlet godt og venligt, dog kunne jeg ikke få de hvidklædte mænd med hvidt tørklæde til at smile…? Jeg var til high tea på Hotel Al Arab, og det var virkelig en stor oplevelse for en, som mig, de elsker luksus! Sjovt ok troedetjeneren at jeg havde fødselsdag, så pludselig mens Hanne, min hjælper, og jeg sad og nød de lækre kager, kom to asiatisk udseende uge kvinder hen til os og begyndte at synge Happy Birthday, mens de gav mig en kage med lys i og hvorpå der stod tillykke med fødselsdagen på mange forskellige sprog.Til sidst gav de mig en fin langstilket, rød rose! Jeg nænnede ikke sige at de tog fejl.Nu har jeg en drøm om at bo på Hotel Al Arab i 3 dage med mine to hjælpe. Men det er dyrt:-) Alt i alt var det en livsoplevelse for mig at besøge FAE!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Kære Britt,

   Tak for dine søde ord og din fine fortælling fra FAE!

   Det fik mig til at grine, at du sådan blev fødselsdags-trakteret på Burj Al Arab – og det er rart at høre, at du følte dig velkommen!

   Næste gang skal du til Abu Dhabi og opleve Sheikh Zayed Grand Mosque og have afternoon tea på Emirates Palace ikke så langt derfra. Det vil lige være noget for dig, fornemmer jeg 🙂

   Priserne på 5-stjernet luksus falder dramatisk, hvis du søger hotel i f.eks. Ras Al Khaimah eller Ajman. Det er to andre emirater, men der er ikke så lang kørsel fra Dubais lufthavn – så det er et lille tip. Burj Al Arab er en kæmpeoplevelse at bo på – vi tog to nætter i sommers – og jeg kan anbefale dig at kigge på lavsæsonen juni-juli måned, så er der nogle gange “tilbud”…men så er her også virkelig varmt!!

   Emiratierne holder sig meget for sig selv og kommunikerer ikke rigtigt med “os andre” – uanset hudfarve eller hvordan og hvorledes vi måtte se ud. Det er en stor skam. Umiddelbart tænker jeg, at det er en sprogbarriere fra deres side. De taler ikke nødvendigvis alle sammen engelsk – og nogle af dem virker lidt “hovski-snovski”, hvis jeg nu skal være helt ærlig. Jeg har én eneste gang selv fået et smil fra en hvidklædt mand – og det er i løbet af 3 års liv hernede!

   Med hensyn til fysisk og psykisk handicappede mennesker i Dubai, så bor her faktisk rigtig mange. Desværre er fysisk handicappede ikke synlige i gadebilledet, da man ligesom “gemmer dem lidt væk”. Det er meget trist. De handicappede er på aktivitetscentre om dagen og i hjemmet før og efter – ofte med en lille hær af filippinske hjælpere. Arabernes kultur er noget anderledes end vores – jeg ved ikke om de skammer sig eller hvordan, men der er rigtig mange, som ikke kommer ud blandt alle andre. Jeg har selv arbejdet i nogle år med børn med indlæringsvanskeligheder i skolen, og der kan det ligeledes være rigtig svært at få forældrene til at acceptere, at børnene skal testes hos en psykolog eller lign., så vi bedre kan hjælpe dem.

   Hav det rigtig godt i Smilets By –
   De kærligste hilsner fra Tine i Dubai

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

While We Wait