Snip, Snap, Snude - nu er historien ude....

Ferielæsning: And Then We Moved To…

Jeg fornemmer, at hele Danmark har lukket ned og er gået på sommerferie til skønt solskinsvejr og temperaturer godt oppe i 20’erne?

Og jeg beder til, at I holder lidt på varmen i kommende uger, så vi andre kan få fornøjelsen af det vaskeægte, åh-så-flygtige, danske sommerland i år. For sidste sommer var da en decideret regnfuld affære, omend selskabet og omgivelserne var perfekte.

Denne gang vil vi gerne grille i haven og spise softice fra kiosken; vi vil gerne cykle på stierne, gå til stranden og i skoven hver eneste dag.

– Er det for meget at forlange, når nu vi sandblæste ørkenfolk har været lukket inde i flere måneder på grund af sommerheden og endelig når op til salige, kølige breddegrader?

Men inden vi går på ferie torsdag, skal jeg lige love for, at der er nok at tage fat i. Jeg er nærmest helt skeløjet af at forholde mig til opgaver hér, dér og alle vegne på hjemmefronten og i skolen.

Skole-hjem-samtalerne er nu veloverståede. Det samme kan siges om karakterafgivningen. Flyttekasserne i dansklokalet hober sig op, og der er taget hul på de allersidste lektioner med de respektive årgange.

Derhjemme er vi godt i gang med at rydde ud i køkkenskabenes indhold; vi indkøber ferielæsning og nye cowboybukser til kølige sommeraftener i Danmark, og vi laver lister over alle de ting, der skal foregå i Dubai, mens vi er in absentia i Det Kolde Nord.

I næste uge skal jeg have forberedt næste skoleårs første emneforløb til klasserne og lave små opgavemapper klar, så jeg ikke ender i kopierings-kaos sammen med alle de andre lærere i slutningen af august.

Martin – den nu hjemmegående husfar – skal pakke familiens kufferter og rydde ud i skabe og skuffer, mens jeg er på skolen, og pigerne bliver sendt afsted på Dance Camp hver dag fra 9-15, så de ikke klatrer i gardinerne af kedsomhed herhjemme. Alle andre flygter nemlig ud af Ørkenstaten nu på fredag, når skolen er vel overstået, for vi har det jo lidt som køer, der trænger til at komme ud på grønt græs efter en lang vinter.

Og hvis jeg har ramt plet med min antagelse om, at du er gået på ferie, så vil jeg da gerne lige komme med en anbefaling til lidt hyggelæsning i skyggen.

Én af mine bekendte, Mariam Ottimofiore, skriver på den fineste expat- og rejseblog, der lyder det meget sigende navn “And Then We Moved To…”. Hendes ord er nærmest lyriske på en moderne og humoristisk måde. Og uanset om du selv er inkarneret expat eller rejsende i den indre eller den ydre verden, så får du stof og inspiration til endnu flere drømmerejser ved at læse med hos Mariam.

Mariam’s seneste blogindlæg er et tårevædet, bittert-sødt afskedsbrev til Dubai, fordi hun og familien nu efter 4 år forlader Mellemøstens svar på Las Vegas for at begive sig ud på et nyt, eksotisk eventyr på Guldkysten i Vestafrika. Dén udflugt skal jeg helt sikkert læse med på!

Mariam’s beskrivelse af Dubai er så rammende og genkendelig for mig – og derfor deler jeg linket hertil nedenfor, så I kan læse med, hvis I har lyst.

Hun taler om sit had-kærligheds-forhold til byen, der med sin skinnende overflade drager expats og turister til sig som en magnet for efterfølgende at støde os alle bort igen. Vi er her på tålt ophold. Alle os, der har forvildet os hertil for at få en bid af den store flødeskumskage og en tur op i det himmelragende tårn.

Dear Dubai, Can We Please Part as Friends?

Og Dubai har i sandhed lært mig, hvad det engelske ord transient betyder. Forbigående. Omskiftelig. Flygtig. Gennemrejst.

Det hele går lidt lovligt stærkt i en overophedet Ørkenstat.

Om et øjeblik er endnu et skoleår forbi.

Om et øjeblik er vores 5. år i Dubai en realitet.

Og når vi kommer tilbage i august, vil meget være forandret.

Familier – bekendte, klassekammerater, lærere, kollegaer, naboer osv. – vil være flyttet henover sommeren. Mange uden at tage afsked. Nogle nærmest uden at vide, at de skulle afsted. Andre helt beregnet og planlagt.

Flygtigheden er det allerværste ved Dubai.

For den kræver, at man kan stå fast og slå rødder i ens eget indre, frem for i den ydre verden.

Heldigvis har jeg erfaring med omskifteligheden nu.

Og jeg ved, at efter en hel sommer fyldt med oplevelser med familie og venner i Danmark, er jeg tanket følelsesmæssigt op til at kunne tackle Dubai-livet igen.

Rigtig god sommer og god ferie til jer alle 🌞

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

4 kommentarer

 • Birgit

  Rigtig god ferie til jer. Håber vejret stadig er til soft ICE når i kommer hjem til Danmark. Jeg nyder, at følge jeres liv i Dubai.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Tusind tak, Birgit – både for feriehilsnen og de søde ord. Det glæder mig, at du har lyst til at følge med i vores liv og hverdag 😍
   Venlige hilsner,
   Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Torup

  Tak for anbefalingen😃 Jeg bor i Accra, Ghana, så det bliver spændende at følge Mariams blog fremover. Rigtig god sommer i det danske🇩🇰

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Velbekomme, Julie – mon ikke du kender min gamle veninde Kristina Kjærulf-Møller så? Vi var i mødregruppe sammen for godt og vel 9 år siden i Danmark med vores førstefødte børn.
   Mange hilsner fra ørkenen til dig i Ghana,
   Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snip, Snap, Snude - nu er historien ude....