Hjemmeskoling - take two

Lockdown-tanker

Ørkenstaten er nu igennem weekendens lockdown, der startede torsdag aften kl. 20 og sluttede søndag morgen kl. 6.

Ude på den anden side bliver vi hilst velkommen af den klistrede kombination af sandstorm og ubestemmeligt småregnvejr. Det passer egentlig meget godt til det indre stemningsbillede, nu hvor vi lige har haft en salig lørdag væk fra bevidstheden om, at den står på hjemmeskoling i endnu en uge.Mille ser i øvrigt en hel del mere klar ud til hjemmeskolings-symbiosen, end jeg gør.

Det har været en underlig fornemmelse, dét med at være lukket inde i flere dage. Som med alt andet i en Ørkenstat, er der desværre ganske delte meninger om, hvad weekendens lockdown egentlig betød.

På den ene side blev vi kraftigt opfordret af myndighederne til at blive hjemme HELE tiden – samtidig med at blev der varslet bøder (eller fængsel) til dem, der virkelig ikke kunne forstå beskeden – men på den anden side var der også en formular, man kunne udfylde, hvis man skulle uden for. Til vores store overraskelse cyklede og hyggede mange stadig rundt i vores lille ghetto, som om intet var hændt.

Jeg skal ikke gøre mig til hverken dommer eller politibetjent over andres gøren og laden – dét er mit liv trods alt for kort til – men det undrer mig, at et simpelt budskab som #stayhome ikke kan forstås af alle.

Nå. Men stay the fuck home, så vi alle kan komme videre!

Men der er altså ikke meget at berette efter en hel weekends lockdown. Vi har nusset rundt i haven, malet akrylmaling, kysset intenst, set film, samsovet alle fire, bestilt pizza, lavet yoga efter YouTube-videoer, gloet dokumentarprogrammer om Nordkorea, taget lange karbade og ordnet fødder.

Til gengæld har jeg en række skønne billeder fra dengang, hvor coronavirus virkede langt mindre farligt og mindre vidtrækkende, og man stadig kunne tillade sig at få luft under vingerne i De Forenede Arabiske Emiraters skønne natur.For dét, der muligvis kun er nogle uger siden, men som nu føles like a life time ago, var vi nemlig på dagsudflugt til området Mlieha i Sharjah sammen med et vennepar og deres børn.
Mlieha er et stort arkæologisk område ved bjerget Jebel Mlieha – eller Fossil Rock, som stedet ofte kaldes, fordi man vitterligt vader i fossiler.
Området har stået helt under vand engang for tusinder af år siden, og fossilerne er derfor dyr fra havbunden – snegle, østers og den slags skal- og bløddyr.På vores udflugt kørte vi direkte forbi det arkæologiske besøgscenter og over mod fossil-eventyret i det skarpe og takkede bjerglandskab, men en anden gang vil jeg gerne derind og se nærmere på deres udgravninger og displays. Centret kan man se og læse mere om lige her:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mleiha_Archaeological_Centre

DISCOVER SOMETHING NEW EVERY TIME

Efter vandring i det stenede bjergområde, kørte vi lidt længere ind i sandet, hvor der var en del lokale samlet til grillhygge og høj arabermuzak – og minsandten om ikke en hel flok lænkede hunkameler med afkom traskede forbi os.Hvis der er noget, der kan få børn til at glemme tid og sted, og give sig helt hen i nuet, så er det ørkenen.Herude skal der bogstaveligt talt ikke mere end en bambuspind til, så er børnene pludselig opdagelsesrejsende på udkig efter et fatamorgana af en oase eller måske er de blevet til astronauter på rumrejse.De skynder sig altid at klatre henover de nærmeste sandbanker, så de forsvinder ud af de voksnes åsyn. Det er halvdelen af fornøjelsen undslippe os, og blive helt fri og væk for en stund.

Heldigvis vender de tilbage, når sulten melder sig. Og her kommer min 30 år gamle opskrift på snobrød, der ikke klistrer, endelig til sin ret. Spejder- og snobrødsskills, der skal overleveres fra én generation til den næste. Fandeme vigtig viden.Og efter den skønne udflugt får pigerne lang tid til at gå med at finpudse deres arkæologiske fund med pensler og vand.Der bor vist en aspirerende arkæolog inden i os alle, men det er vel heller ikke så underligt, at man bliver begejstret over fundene? – Se bare hér, hvad der kom med hjem efter en times klatring…Åh, hvor kan jeg næsten ikke vente til vi må komme afsted igen. Ud i ørkenen. På stranden. Ja, bare et smut i en park ville gøre mig glad.

Om ikke andet, så gør hele denne her corona-lockdown-situation mig mere opmærksom på – og taknemmelig for – alle de skønne steder, vi oplever og har lige omkring os. For Dubai og De Forenede Arabiske Emirater er så meget mere end Burj Khalifa og shoppingcentre.

Hav en dejlig dag!

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmeskoling - take two