Øgruppen The World

Som søstre vi dele

“Kom, Johanne! We are sisters traveling together, let’s go upstairs”.

De to trolley-dollies trækker afsted med kufferterne stopfyldte af legetøj og julepynt, som de har rapset fra juletræet.IMG_0288Der bliver umådeligt stille, da de først er smuttet ud af køkkenet.

Muligvis fordi de er i færd med at plyndre deres chokoladekalendere?IMG_0290Moster-søstrene tager det ikke så tungt. Vi krammer hengivent henover babybump og gryderet.IMG_0292Det er den sidste dag i storfamilien.

IMG_0293Og jeg smutter fra morgenmadsknas og kreaproduktion for at finde Martin efter Dubai Creek Striders’ halvmarathon.IMG_0279Han er i mægtigt humør. Det er 2. gang at han løber denne her halvmarathon – og det er gået som planlagt. Så der er god grund til at fejre resultatet med morgenmad sammen med de ca. 1.500 andre, der stod distancen.IMG_3541Og på trioen fra O’enses sidste dag er det jo top-nødvendigt at ligge i blød og nyde de sidste solstråler, før den igen står på flyverdragt og vinterstøvler derhjemme.IMG_0283IMG_0285IMG_0286IMG_0281Vi spiser pandekager til dessert i kalenderlysenes skær.IMG_0294Det er så ubeskriveligt dejligt at have de 3 kusiner samlet.IMG_0299De er frække, sjove, søde og fjollede. Hver for sig og sammen.

De leger og skændes.

De hopper hujende i trampolin og tov-trækker hysterisk om den lyserøde kop.

De samarbejder, hjælpes ad og nægter kategorisk at give sig.

Det svinger.

I takt. Og utakt.

De 10 dages storfamilie-tid er fløjet afsted. Vi har oplevet en masse denne gang.

Vi har f.eks. været i Global Village for 1. gang. Bedre kendt som Bakken-på-coke.IMG_0253Med alle verdens vartegn samlet på ét sted. Dubai-style. Plastic-fantastic.IMG_0255IMG_0256En del af verdens lande er repræsenteret med små indkøbsgader, hvor man kan købe al den slags tingel-tangel, som man aldrig har eller får brug for.IMG_0257IMG_0258Umiddelbart er det sjoveste ved Global Village, at vi – immigranterne – endelig får chancen for at mingle lidt med de lokale.

For lige med undtagelse af Dubai Mall, er der meget begrænsede muligheder for at opleve emiratierne på nært hold.

Men i Global Village – dér er de! I stimer! Damer. Mænd. Børn. Og deres barnepiger.IMG_0259IMG_0268Da mørket falder på, begiver vi os over i tivoliområdet for at få en tur i karrusellen.IMG_0261IMG_0269IMG_0260IMG_0272IMG_02733 timer efter ankomst er vi halvdøve og tummelumske af virvar og rundtur, så vi trisser ind og ud i mellem araberfamilierne, der spiser hollandske fritter og fægter med turpasset.IMG_0262Og vi finder vejen hjem til vores hvid-mands-ghetto. IMG_0265IMG_0267Langt, langt fra Global Village.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øgruppen The World