Ørkenstaten fylder år

Øgruppen The World

Det er 2. december. Ørkenstatens nationaldag. Og dét skal da fejres!

Med fare for at blive småhadet i iskolde, post-Gorm-fulde Danmark, bringer jeg hermed en bitte advarsel om at der i det følgende vil forekomme billeder af skyfri himmel, skøn strand, blåt vand og højt humør.

Den Bedste Halvdel finder vejen til Jumeirah Fishing Village her til morgen.IMG_0185Vi kigger ned i det blå vand, mens vi venter på båden til “The Island” – øen Libanon – som er den eneste bebyggede ø i den menneskeskabte øgruppe “The World”.IMG_0186Klokken 11 stævner vi ud. IMG_0187IMG_0188IMG_0189Spændte på hvad der venter os om 20 minutter og 4 sømil.IMG_0190Mens vi venter på kystvagtens tilladelse til at blive transporteret til “The World“, ser vi, at der rent faktisk er fiskerbåde i Jumeirah Fishing Village. Man ved aldrig?i Dubai…IMG_0192IMG_0193Udsigten ind mod det nordlige Dubai er slående. Burj Khalifa står dér i midten og rækker mod Himlen som Babelstårnet.IMG_0195Efter 20 minutter nærmer vi os Libanon, hvor resortet “The Island” ligger.IMG_0200IMG_0201Det lille, futuristisk-udseende resort ligger kridhvidt langs det blågrønne hav og det karakteristiske, gule ørkensand.IMG_0202IMG_0203IMG_0204Velkommen til “The Island“.

Det eneste sted, der rent faktisk er “up and running” i “The World“.IMG_0205Resten af øerne ligger øde hen. Som sandbanker i Den Arabiske Golf.

Skyline’n fejler nu ikke noget fra Libanon.
IMG_0208IMG_0210IMG_0212IMG_0215IMG_0206IMG_0217Øens både transporterer gæster frem og tilbage hver time. IMG_0216Men det fornemmer vi nærmest ikke.

Og vi hører det ihvertfald ikke, for den funky DJ bag mixerpulten har fået tjenerne til at skrue helt, helt op for højttalerne.IMG_0218Pophits anno 2015 eller ej – børnene er i deres helt egen verden.
IMG_0219IMG_0222IMG_0227De stor-nyder strandlivet og laver engle i sandet.IMG_0223IMG_0230IMG_0245IMG_0250Efter en dejlig frokost tager Martin svømmeturen over til naboøen, der ligger øde hen som dét, den nu engang er.
IMG_0232 En stor bunke sand.

Spyttet op af en maskine på et tidspunkt, hvor Dubai kunne gå på vandet og hvor ‘finanskrise’ var noget, som resten af verden måske led af.IMG_0233Jeg gør ham turen efter.

På vejen derover, springer stimer af sølvfisk op over vandoverfladen lige foran mig.

Her er helt fantastisk.

Og ret mærkeligt.IMG_0243Ved 17-tiden sniger solen sig langsomt ned over horisonten og vi gør os klar til retur-turen.IMG_02343 kusiner har haft en fantastisk dag.IMG_0238IMG_02422 søstre og deres mænd har haft en fantastisk dag.IMG_0246Det bliver højst sandsynligt ikke sidste gang, at vi besøger Libanon, “The Island“-resortet i øgruppen “The World“.

Måske kunne vi have ønsket os lidt mindre påtrængende musik for bedre at bevare øde-ø-fornemmelsen – men på den anden side, så hersker der ingen tvivl om, at resortet er lagt an på at være ét langt day party.

Maden var veltilberedt og helt i tråd med den afslappede ø-stemning – og det faktum, at drikkevarerne kostede en lille formue er vist at forvente, når man transporterer sig selv ud til et sted, hvor der er én bar og intet andet?

Selve resortet er 2-stjernet i min optik – og i starten kunne jeg ikke helt sætte en finger på hvad det var for et vibe, stedet gav mig.

Senere kom det til mig, at stedet minder om resorts i Afrika, hvor ‘man’ gør sig umage med at forsøge at skabe nogle rammer, som ‘turisterne’ kan lide, men hvor tingene enten er blevet snedkereret forkert sammen fra starten eller blot stille og roligt falder fra hinanden uden at nogen gør noget ved det…

Men det gør ikke noget.

Forventningen var en skøn dag på en strand i helt anderledes omgivelser – og dét er man garanteret på Libanon.IMG_0244

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ørkenstaten fylder år