Sneglen Charlie

Vesterhavs-detox

Den første uge er strøget afsted hos Farmor og Farfar i Grib Skov.IMG_3534 Med dejlige legekammerater, gå-tur-i-skoven-dates og visitter.IMG_3517IMG_3513Der er så meget at se til, når man laver ingenting.

Sneglen Charlie har for eksempel fået selskab af en ‘aktiv’ snegl, som hilser mere end kærligt på. Måske ender det med en hel sneglekoloni, når vi vender retur til Farmors hus?IMG_8804Og vi finder en død spidsmus i udkanten af skoven, som bare med hjem i Farmors have. Cille og jeg er vist lidt mere begejstrede for den idé end Farmor er.IMG_8806Cille lærer at finde ribs langs stien ind i skoven og har konstant hånden fuld af kirsebær fra Farmors træ.IMG_8799IMG_8814Og fredag aften er jeg i København for 1. gang i 1 år, mens Farmor og Farfar passer pigerne.

I det trendy Kødbyen på Vesterbro.

Hvor der lugter ramt af pis i krogene og hvor cigaretskodderne ser ud til at formere sig efter mørkets frembrud. Det rustikke miljø står i skarp kontrast til de skønne københavnerpigers fine sommerhår og duften fra bonderoserne langs opgangene.IMG_8816Jeg er til middag på PatéPaté med “Yoga-Pigerne”, som stiller velvilligt op til catch-up med mig én gang om året i sommerferien.

Det er så forunderligt at lytte til deres fortællinger om livet og om året, der gik. Jeg nyder at få lov til at kigge ind i deres liv og hjerter – og beundrer dem for deres gavmildhed. Tænk, at de vil dele de tunge og lette ting med mig, selvom jeg så sjældent er tilstede. IMG_8821Før vi ved af det, er den første uge af ferien gået.

Farmor sætter lyserøde duftroser i pigernes hår, klipper deres negle og kysser dem farvel, før vi sætter os i bilen og begiver os afsted til sommerhuset ved Vesterhavet.IMG_8823Ved Vesterhavet venter Mormor, Moster-Søster, Onkel S og elskede Niece Jo på os med længsel.IMG_8836IMG_8828Vi spiser Mormors frikadeller og leger i haven, mens solen kaster lange skygger.IMG_8829IMG_8826IMG_8847Næste morgen vågner Cille og trisser ud i haven for at sætte hybenrosenblade på strå. For det gjorde vi også sidste år. Hun elsker gentagelserne.
IMG_8831Vi spiser morgenmad i haven.IMG_8832Mormors jordbær-råsylt på sprøde horn fra bageren på Blåvand Torv.IMG_8833Hvidbjerg Strand kalder på os, da rundstykkerne er fortæret.IMG_8837IMG_8841IMG_8846Vi bygger sandslotte, mens vi skutter os lidt i vinden. Her er 25 grader køligere end i Dubai-land og det kan selvfølgelig godt mærkes.IMG_8843Cille samler vandmænd, som skal med hjem til sommerhuset.

“Take a picture of me, Mummy. It’s for Daddy. He won’t believe how many jellyfish, I dare touch”.IMG_8844Her er skønt ved Vesterhavet. Friskt (læs: køligt), men skønt.IMG_8835PS: Der er tale om vaskeægte Vesterhavs-detox. Der er nemlig intet wi-fi i sommerhuset – så her på bloggen bliver der radiostilhed, indtil mine skrive-abstinenser bliver så stærke, at Morfar og Conny bliver bommet for wi-fi, kaffe og kage.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sneglen Charlie