Albue-status

Der er lukket for det varme vand

“Will you hold my hand in the lift, Mummy?”IMG_7112“Do we have to go to a flat on top of another flat? Can’t we just take the stairs instead? Am I going to do some exercises with my elbow or what, Mummy?”

Den Lille-Store Skolepige krammer Bjørnen Bjørn, mens hun stiller spørgsmål i ét væk.

Vi befinder os i Jumeirah Lakes Towers, som er et forretningsområde, der ligger blot et langt stenkast fra vores egen hvid-mands-ghetto, The Lakes.bonnington-jumeirah-lakesElevatoren i Platinum Tower suser opad, mens Cille holder krampagtigt fast i min hånd.

Vi skal af på 36. etage, så jeg afviser pure, at vi “bare kan tage trapperne”, som hun ellers så pænt foreslår.IMG_7113“Pling”. Elevatorens døre åbner sig og vi tumler ud med propper i ørerne.

Foran os er der en dør, der leder ind til en lille bid af Danmark.

02d834aFysioterapeuten Theo tager venligt imod Cille og Bjørnen Bjørn.

Her er ingen hvide kitler.

Og ingen steril lugt af klinik, sprit eller duftfrisker.

Her er rene, pæne (skandinaviske) linjer – og samtidig en varm og uformel stemning, som jeg føler er et eller andet udefinerbart dansk.

Theo får snedigt Cille til at tø op ved at lade hende bevæge Bjørnen op, ned og rundt, så han kan observere albueleddet i aktion.theoCille ler, når Bjørnen skal strækkes så højt op mod loftet, som hun overhovedet kan.

Og hun ler endnu højere, da han senere lægger hende til rette for at manipulere lidt med albuen, så hendes spaghettitynde arm blævrer som “wobbly jelly”.

Vi gennemgår de øvelser, som vi skal hjem og foretage i de næste par dage, før vi skal komme igen. Og han forsikrer os om, at dén lille albue nok skal blive fin og god igen.

Ét af de finurlige aspekter ved livet i Dubai er, at vi faktisk er en stor gruppe danskere.IMG_7093Så stor en gruppe, at vi (nøjagtigt som alle andre indvandrere!) har “vores egne”, der klarer stort og småt for os.

Der er danske fysioterapeuter, danske tandplejere og danske tandlæger. Der er dansk sundhedsplejerske, dansk fødselslæge og dansk kiropraktor. Der er dansk frisørsalon, danske frisører og stylister – og danske designere.

Man kan få leveret rugbrød og spandauere fra den danske bagværksleverandør; der er danske advokater og assurandører; vi har en bar, som er ejet af danskere – og så er der danske grafikere, IT-folk, mental-coaches og personlige trænere, sygeplejersker, pædagoger, lærere, fotografer, ejendomsmæglere og en masse andet godtfolk, som leverer deres ydelser til danskerne i Dubai (og til en masse andre, selvfølgelig).forlaenget-weekend-i-dubaiDa vi kommer hjem fra fysioterapien, strømmer der vand ned fra loftet i køkkenet. Lili og Mille futter rundt om problemet og har sådan set gjort, hvad de kunne.

Der er stillet skåle op til opsamling af vand, men lige lidt hjælper det.

Vandet trænger ind i skabene, som velvilligt suger til sig. Det løber ned ad fliser, vægge og karme. Vi sopper rundt i centimeter-højt vand på gulvet.

Jeg bliver skinger. Og hysterisk. Og godt, gammeldags vred over de her kontinuerlige hus-udfordringer.
IMG_7114Så jeg ringer irriteret til service-firmaet for at få dem til at komme. Det har Lili allerede gjort, men vred-hvid-dame giver dem lige et ekstra fur.IMG_7115Og nu er der lukket for det varme vand.

Bogstaveligt talt.

Der sidder individuelle vandvarmere i alle rum med vandhaner (yes, I know – det er da bare en smart løsning) – og vi har fornøjelsen af at en af dem går i stykker et eller andet sted i huset hver 3. eller 4. måned.

Hver gang sådan en fin vandvarmer går i stykker, så viser det sig ved at der strømmer gavmilde mængder af vand ned fra loftet. I insisterende lang tid.

Og det bliver en lang time (eller to), før VVS-hjælpen dukker op.

For vand, der fosser ned fra lofter, er hverdagskost i Ørkenstaten. Intet service-firma skynder sig for den smule syndflod. Der skal mere til!

Så vi må pænt leve med skjoldede loftsplader, bølgende skabshylder og en svag lugt af mug.

Er det ok, hvis jeg lige smutter ud efter en trøste-snack?

Jeg er træt-med-træt-på af fejl på installationer. Og det var mig, som i min himmelråbende naivitet troede, at vores nye hus måske ville være mindre fejlbehæftet.

IMG_7092

Skriv en kommentar

 • Bettina / Martin

  Super fin beskrivelse Tine 🙂 Håber der er kommet styr på vandet, og jeres lille-store skole pigen har fået det bedre med albueledet. Om ikke andet, fin og kreativ snack anretning 🙂

  Her hos os går der trofast 10-12 mand rundt og installerer pool i nabo huset, naturligvis udgravet med en spade, og så flytter man naturligvis ikke overskud af jord/sand helt ud til vejen i første omgang. Umiddelbart kan vi ikke se der er sket det store over den sidste måneds tid, men det er vel bare en del af livet i Dubai som vi er begyndt at vende os til det 🙂 Dog har vi svært ved at vurdere, om det støv som næsten dagligt skal fejres væk ude og indenfor stammer derfra, eller om det bare er noget at det vi skal vende os til ved at bo i en ørkenstat.

  Bedste hilsener
  Bettina og Martin

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Bettina og Martin
   Og velkommen hertil – det er dejligt med et livstegn fra jer.
   Jeg håber at I er ved at finde jer til rette. Og så håber jeg, at jeres mere eksklusive hus er bygget bedre end Emaar’s huse i Lakes 🙂
   Jeg kan ikke lade være med at grine af jeres beskrivelse af nabogrundens pool-udgravning! Det er et helt almindeligt syn. Det første år boede vi over for et hus, som havde været under renovering i knapt 2 år, før det endelig blev færdigt til udlejning! Der er nogle mennesker, der har penge nok, siden de kan lade en investering simre sålænge her i Ørkenstaten… 😀
   Støvet er en del af at bo “længere ude” i ørkenen, hvis jeg må være så fri/ærlig. Man er nødt til at bo meget tæt i meget bebyggede områder for at undgå et dagligt støvbad, er min oplevelse.
   Og så håber jeg da at jeres gartner allerede er obs på at vande og feje dagligt, så I slipper for at trække det fine sand med ind under fodsålerne, hver gang i går ind og ud af terrassedøren?
   Mange hilsner til jer fra Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina / Martin

   Hej Tine,

   Eksklusive og eksklusive er vist så meget sagt mht. byggeriet, men det hele fungere generelt rigtig godt, og så er det en fantastisk udsigt at står op til hver morgen. Her er stille og roligt, børnene kan lege ude på vejen uden risiko for at blive kørt ned, der spilles fodbold på de grønne områder, tennis og golf i klubben og det er nemt og hurtigt at komme til og fra skole (Bradenton blev det så til). Der er forholdsvis langt til naboer, boligerne er delvis udlejet (man kan undre sig over hvordan de forrenter investeringerne, som du også nævner) og så der er luft omkring os, så alt i alt det vi søgte og havde brug for i første omgang. De bygger på livet løs på andre veje her i området, men ikke noget vi mærker til i det daglige.

   Mht. skolen så er vores søn på 6 år rigtig glad for at gå på den, og vi har været så heldige at der var en anden dansk pige i klassen, som er super sød til at hjælpe ham. Det har givet en nem overgang fra den danske til det engelske sprog, faktisk nævner han slet ikke at de taler engelsk i skolen! Eller sagt på en anden måde, når vi spørger om han har haft en god dag i skolen, så svare han – “Nej, jeg har haft en “hammer” god dag i skolen” 🙂 Hvad mere kan vi forventer her i opstarten – men fodbold med de nye venner i skolen hjælper nok også på det. DIA har nu tilbudt en optagelses prøve, men vi har valgt at takke nej tak i første omgang, for at undgå at flytte for meget rundt. Tilgengæld har vi tilmeldt ham dansk undervisning via http://www.danes.dk/ hos Therese og Maria, en gang om ugen.

   Hilsen fra støvskyen, hvor jeg tror de aldrig har set en hvid gå rundt og feje og vaske vinduer selv 🙂

   Nå, nu er pool manden kommet. Jeg skal lige have en snak med ham, for givet pumpen ikke rigtig suger, så har jeg meget svært ved at se hvordan han kan støvsuge poolen! Men det generere dem tilsyneladende ikke!

   Venligst
   B&M

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Bettina,
   Jeg sender dig lige en e-mail, så vi kan ses 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Albue-status