Vi flytter - Fortsættelse

Sandforbindelse og øjenbæ

Weekenden er ovre, før vi overhovedet er kommet igang.

Den har været lutter lagkage i forhold til sidste weekend. IMG_5528 Fredag tilbringer vi i ørkenen sammen med Familierne K og F.

Konceptet er helt enkelt: Medbring øl, brænde til bål, en stak grillpølser, snobrødsdej og et ton marshmallows.IMG_5530Børnene elsker ørkenen.IMG_5535 Den er så fuld af gemmesteder og hemmeligheder, når bare man graver dybt nok.

Den er et fristed, hvor de forsvinde og være helt i fred for de voksne. IMG_5544 De yngste i flokken vender tilbage ind i mellem, når det er for hårdt at følge trop med de ældste klatrere.IMG_5531Regnskabschefen tænder bål med sin gamle spejder-kone.IMG_5532Brændet er tørt og nu er det blot at vente på gløder til snobrødsbagningen.IMG_5533Bagefter klatrer han alene op og strækker armene ud. Nyder stilheden, storheden, og solnedgangen.

Man er så lille midt i ørkenen. Alting bliver pludselig så ubetydeligt i det store billede.

Man fornemmer universets størrelse.IMG_5536Der er sandforbindelse, ser jeg, da jeg klatrer op til ham.IMG_5537Alting foregår i slow-motion. Alting føles godt.IMG_5534Vi fotograferer børnene i det splitsekund, hvor de sidder stille og nogenlunde samlet. Sikke en favnfuld guldklumper!IMG_5541Efter en helt igennem superdag i ørkenen, overhører vi komplet fru K’s advarsler dagen efter og kører til Dubai Miracle Garden.

Et sted, hvor der ingen mirakler sker. Overhovedet.

Måske lige bortset fra at man kommer levende ud på den anden side igen?IMG_5546Det her sted er præcist det modsatte af Kew Gardens i London.

Det er kunstigt, opstillet og prætentiøst – uden antydningen af kærlighed til eller viden om flora.

Velkommen til araber-vanvid på den onde klinge.

Dér, hvor de overhovedet ikke har sat sig ind i noget, men blot besluttet sig for at “man skal da ha’ en botanisk have, ligesom i Europa”.

Der er bizarre tyrolerhuse og Disney-look-a-like-slotte.IMG_5551 IMG_5550 IMG_5557 IMG_5555 IMG_5552Hvad med en flok hollandske vindmøller?IMG_5554IMG_5553Skarpt forfulgt af Burj Khalifa i blomsterversionen. Naturligvis.IMG_5558Da vi finder en opskåret Mercedes fyldt af blomster, kommer jeg til at grine.

Dette her sted serverer bare øjenbæ på øjenbæ.

Og må da være enhver botanikers værste mareridt?IMG_5560Her kommer vi aldrig igen.

Det lader vi araberne og inderne om at have som udflugtsmål.

Ikke at min indre æstetiker er særligt omfangsrig eller kyndig, men den får alligevel alt for mange skrammer af at være i Dubai Miracle Garden.IMG_5547IMG_5548

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi flytter - Fortsættelse