Julestemning?

Om at have gæster

“Mummy, hvor er Jo egentlig henne?”. Cille ser spørgende på mig, da vi går hjem fra skole.

Begge pigerne har spurgt adskillige gange efter deres kusine, som er taget på luksus-hotel med sin Mor og Far i et par dage. Til ægte 3-enighed uden sviger-søster-mekanik på slæb.

IMG_4596

Og de er savnede! Vi glæder os virkelig til at de dukker op igen hos os i morgen eftermiddag.

IMG_4595

Da vi boede i England blev jeg administrerende direktør i et lille familieforetagende, som vi kaldte “Kaalund’s Bed & Breakfast”.

Det var små, men hyggelige kår, da vi boede i det London’ske Dukkehus – og senere, da vi flyttede til Udkants-England, fik gæsterne nærmest en balsal til rådighed på øverste mezzanin.

Der var mange gode, tilbagevendende kunder i den lille hotel-business.

De virkede ganske tilfredse, selvom kromutter ind i mellem svigtede med morgenkaffen og nogle gange overlod madlavning og indkøb til gæsterne.

Hver måned checkede mindst 1-2 familier ind fra Moderlandet – for England er jo lige om hjørnet og billetpriserne så taknemmeligt lave.

IMG_4626

Og jeg nød alle gæsterne i fulde drag, fordi jeg alligevel tullede rundt i min evige barselsboble og savnede selskab i hverdagen, dér langt ude på landet.

Der er noget aldeles skønt i at fremvise den “fremmede hverdag” til onkler, tanter, bedsteforældre, svigerforældre, kusiner, fætre, fastre, mostre og hele venneflokken.

Og man har et helt andet samvær, når familie og venner logerer i mange dage ad gangen.

IMG_4457

Vores gæster har også alle ytret stor glæde ved at få lov til at indgå i vores hverdag og se vores udlandsliv på tæt hold, fordi det giver dem en forståelse for vores nye liv og det giver et unikt indblik i levevilkårene et fremmed land, i modsætning til dét, man typisk oplever på en charterferie.

IMG_4629

I England opholdt vores gæster sig 4-7 dage hos os, før de vendte næsen hjemad til Danmark. Det passede rigtig fint.

Men her i Dubai kommer vores gæster jo langvejs fra og billetterne har været meget dyrere, så nu er de her i 10-12 dage, hvor de nyder de fabelagtige temperaturer, pool- og strandlivet, og alt det andet skønne, som Ørkenstaten byder på.

Og derfor har vi fra starten bedt vores gæster om at de tager på “en lille tur”, så vi lige får et “pusterum” fra hinanden – og for at vores hverdag kan fungere bare nogenlunde normalt. Min barselsboble er jo også bristet, så jeg rent faktisk er ude af huset på arbejde hver dag.

Så i disse dage er trio’en fra Odense indlogeret på et 5-stjernet hotel ved Jumeirah Beach, hvor de slapper af og har familietid.

IMG_4625

Jeg har endnu ikke mødt andre, der gør som os. Alle stiller tilsyneladende deres hus og hjem til rådighed i ugevis for familie og venner.

Jeg aner ikke hvordan de kan holde til det?

Måske er de bare mere socialt anlagte end jeg?

Eller også er de bedre til at slippe rollen som turistguide, kromutter og værtinde?

Nogle gange bliver jeg nærmest flov over vores beslutning, som måske kan opfattes ret uvelkommen.

Men andre gange kan jeg mærke, at jeg er glad for, at vi har “et par dages frirum”, fordi gæstebud sætter det meste i stå på den praktiske front – og skaber et gedigent søvnunderskud hos pigerne, som skal underholde ligeså meget som de voksne.

Så selvom det føles underligt, at de dejligste mennesker sidder på et hotel 20 minutters kørsel herfra, så ved jeg, at de har det helt fantastisk og får en masse oplevelser sammen.

Og imens kører vores hverdags-trummerum ligeså stille.

Med en Julemand, der har været forbi her til morgen med pakker til pigerne – og så har han spist morgenmad og krummet bran flakes overalt, den gamle gris.

IMG_4622Og med klassekammerater til legeaftale efter skoletid.

IMG_4612

Men det betyder jo ikke, at jeg ikke glæder mig som en vanvittig til at denne trold er retur i morgen!

IMG_4601

Og vi er bestemt klar til flere gode oplevelser.

Forleden spiste vi på Jumeirah Beach Hotel med udsigt til Burj Al Arab og med en chokoladefontæne så stor, så Cille næsten ikke kunne styre sig.

IMG_4604

IMG_4608

6 kommentarer

  • lailasch

    Hej Tine.
    Vi bor pt. i München og har også venner på besøg af ca. 4 dages varighed. Vi har lagt op til, at det helst skal være fredag til mandag, for at det ikke ‘går ud over’ VORES pigers hverdag 🙂 Vores venner kommer jo på besøg, fordi de gerne vil se og være en del af vores dagligdag i udlandet, men de tænker ikke nærmere over, at de ikke, er de eneste, der kommer på besøg… Forstå mig ret; deres manglende omtanke er bestemt ikke af ond vilje! De har bare ikke selv prøvet at skulle lægge hus og hverdag til mange gæster, og derfor tænker de ikke nærmere over længden af deres besøg, og det faktisk påvirker vores nye hverdag! Og er der gæster hele tiden, så har vores piger mindre tid til at skabe netværk (Play Dates) i weekenderne med de venner og veninder, som skal være deres daglig netværk.
    Min mand har netop fået nyt job i Bangkok, og derfor flytter vi meget snart, meeeeget længere væk, hvilket så også kan komme til at betyde meget længere besøg. Men vi vil – på samme måde som jer – lave nogle regler for længden på besøgene. At have gæster, der forståeligt nok kommer med indstillingen ‘vi er på ferie’, samtidig med at vi skal have en hverdag med After School Activities, Play Dates, lektier, faste sovetider, tidligt op osv. til at fungere, er en stor og krævende opgave – og til tider en ret stor udfordring. Hvordan forklarer man sine børn på 5 og 9, at de skal i seng kl. 19.30 (fordi uret ringer kl. 6.00 – og skolen starter 7.30!), når vennernes børn må være oppe til kl. 21-22. Eller hvordan forklarer man vennerne og deres børn, at de skal tidligt i seng, når de nu har ferie? Balancen er svær! Et par dage i ny og næ kan gå, men så heller ikke mere.
    Eneste undtagelse er bedsteforældre og en faster og onkel, som ikke har børn 🙂

    Faktisk blev lige præcis dette dilemma taget op i Mads og Monopolet, dengang de sendt fra Dubai. Du kan finde pod casten på DR – den blev sendt den 22.04.2013 (uge 16).

    Tak for en fantastisk blog – du skriver så levende og inspirerende, og rigtig mange af de iagttagelser og oplevelser du har beskrevet, er som taget ud fra mine egne!

    Mange hilsner fra
    Laila, der pt. er på Look&See i Bankok, men som i aften vender hjem til vores dejlig tøser og mormor (som har passet dem imens) 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kære Laila!

      Allerførst et hjerteligt tillykke med de nye, store, spændende udfordringer, I står overfor som familie.
      Min mand og jeg har et kærlighedsforhold til Bangkok, så jeg kan næsten få kriblen i kroppen over ved tanken om at flytte dertil! Jeg synes det er en fed by!

      Jeg kender en rigtig flink og morsom dansker, der arbejder og lever i Bangkok med sin familie, så hvis du mangler netværk på et tidspunkt, må du sige til 🙂

      Jeg har lyttet til Mads & Monopolet podcast’en og synes i øvrigt at samtlige af jeres “bekymringer og problematikker” i forhold til at få en hverdag til at fungere (med feriegæster i huset) er fuldstændig magen til vores!

      Vi har indtil videre haft 3 besøg fra DK – og der er jo kæmpe forskel på om der kommer børn med eller ej. Så hos os får bedsteforældrene også lov til at være der i hele perioden – evt. med et par overnatninger ude for lige at få lidt luft – mens børnefamilier er nødt til at være der i max. 4 dage ad gangen, så det ikke forstyrrer alt for mange hverdage med skole og aftaler 🙂

      Men jeg har haft svært ved at indføre disse regler, da der jo helt klart er en ændring fra hvordan vi modtog gæster i England på kortere tidsbasis 🙂

      Rigtig megen held og lykke med jeres forestående flytning fra Tyskland til Thailand. Jeg håber det bliver helt fantastisk. Det kan faktisk ikke andet!

      Glædelig Jul & tak for de pæne ord om min blog.

      Venlige hilsner fra Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes faktisk, jeres beslutning lyder rigtig fin – både for jer og de gæster, der kommer! For ja, uanset hvem, så er man mere PÅ, når man har gæster (eller er gæst). Var din mor også væk fra jer i nogle dage? Jeg blev helt rørt over dit indlæg fra, da hun rejste igen. Der er i sandhed mange kæmpe fordele ved at liv i et andet land, men selvfølgelig må det også være hårdt på nogle punkter! Men jeg kan faktisk rigtig godt lide tanken om, at man så er mere intenst sammen, end man ville være med en eftermiddag i ny og næ hjemme i Danmark.
    Hvornår startede bloggen egentlig? Er der også en hel masse fra jeres tid i England? For så skal jeg da vist tilbage i arkiverne – det bliver som at læse en god, spændende og velskrevet bog 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Drengemor Nadia!
      Min Mor og min Svigermor er de eneste, der er undtaget fra den nye regel, da de oftest vil komme alene og deltager meget aktivt i familiens hverdag med aflevering og afhentning af børn og den slags – jeg føler mig ikke “på” i de to damers selskab 😀
      Og jeg kan se på min søsters feriebilleder fra deres to overnatninger på luksushotel, at de ganske enkelt har været i Himlen! Så dét bliver absolut min anbefaling fremover, at folk lige tager et par dage, der står på forkæling og tosomhed eller familie-kærlighed 😀
      Det ER fantastisk og intenst at have familie og venner boende – det må aldrig forstås som om jeg ikke er taknemmelig for deres besøg og vores fælles oplevelser – men det er også intenst på den “hårde måde”, hvor sådan en halv-asocial krabat som jeg ihvertfald når at blive træt efter 4-5 dage 🙂
      Bloggen startede sådan cirka i september 2013, så den er lige lidt mere end et år gammel – og der er cirka 7 måneders Englands-historie, som du kan dykke ned i, hvis du har lyst 🙂 Mit arkiv med indlæg ligger i højre side af bloggen. Så kan du også få den blandede fornøjelse af at læse de tidlige indlæg, hvor jeg stadig øver mig i at “finde min stemme” og “finde mit indhold” 🙂
      Hører meget, meget gerne dine tanker om mit gamle indhold.
      Kærlige hilsner,
      Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder som en rigtig fin beslutning – tror da også jeres gæster kan have brug for et “frirum”, det er også meget at skulle være gæst i nogens hjem i 10-12 dage. Det er nemlig noget andet med de 4-5 dage.
    Da vi boede i england, havde vi også kun gæster af en 3-4 dags varighed, ofte var det jo kun en forlænget weekend de kom på.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Fru Milla!
      Ja, de 3-4 dage er helt perfekt, ikke? Man når ikke at blive irriterede på hinanden eller hinandens vaner 😀
      Og jeg kan se på min søsters feriebilleder, at deres to overnatninger på luksushotel absolut ikke har gjort noget dårligt for hele familien – de stråler af glæde, så det vil jeg bestemt opfordre alle andre til fremover, når de besøger os.
      Mange hilsner fra Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julestemning?