Et liv er forbi

Den Unge Nation

De Forenede Arabiske Emirater fylder 43 år idag.

IMG_4392

Og dét bliver fejret med manér.

Der hænger flag på alle officielle bygninger; der er sat flag fast i bilernes ruder; der er festfyrværkeri, militærparade og folkefest.

IMG_4443

Patriotismen bobler i den fremad-stormende arabiske nation, som med rette er pivstolte af den ufattelige udvikling, som Emiraterne har gennemgået siden statsfællesskabet blev grundlagt – og Dubai transformerede sig fra søvnigt fiskerleje til pulserende metropol.

Hvis du skulle have 10 minutter i overskud, så giver denne kortfilm et fint indblik i landets historie og udvikling:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3-SRv6V44k4]

IMG_4427

Jeg har en nyfunden fædrelandsfølelse overfor Ørkenstaten og kan slet ikke fatte, hvor langt dette samfund har formået at rykke sig i løbet af 4 årtier.

Hvad er der egentlig sket i Danmark i de seneste 4 årtier – altså udover en vis digitalisering af det offentlige system – og så en Storebæltsbro og (alt for mange) flere kilometer motorvej i Jylland?

Udviklingen bør tilskrives landets visionære ledere, som er innovative og fuldstændig kompromisløse, når det kommer til at realisere deres idéer.

De vil det bedste.

Og det største.

Sig goddag på Anti-Jantelovs-Nationen.

Og lederne har sørget for at sikre og beskytte Emiratierne – deres kultur, værdier og rettigheder – altimens de inviterer fremmed arbejdskraft og know-how inden for til udvikling, byggeboom og forbrugsfest.

Immigranter er hjertelig velkomne, hvis vi har jobs og selv kan sørge for vores familie – vel at mærke.

Og skulle du miste dit job, så er der intet at rafle om: Du får 30 dage til at finde et nyt job – og ellers er det herut-slut-prut, medmindre man da morer sig med gentagne visa-runs til Oman…

Her er ganske enkelt ingen social-kagedåser at kigge dybt i. Ingen velfærdsstat.

IMG_4451

Butikkerne hernede vejrer i øvrigt morgenluft og ussel mammon, nu hvor nationen er i sine følelsers magt.

De har stopfyldt hylderne med Emirati-merchandise. Se bare her  i Carrefour, den franske supermarkedskæde:

IMG_4389IMG_4390IMG_4391

På min arbejdsplads står 1. december i verdensrekordforsøgets tegn.

IMG_4429

GEMS Wellington Silicon Oasis har intet mindre end 111 nationaliteter på skolen. Og de skal nu i fællesskab synge nationalsangen, hvorved de opnår rekorden for højeste antal nationaliteter, der synger Emiraternes nationalsang samtidigt.

IMG_4433

IMG_4439

Vi er et par tusind elever, lærere og særligt indbudte gæster, som flager og fester med, imens de 111 børn synger for os.

IMG_4435

IMG_4431

Børnene har gjort sig umage med deres uniformer i dagens anledning. Jeg har tjekket slipseknuder, skjorteflipper og tørklæder, før vi er gået ud af klasselokalet til festarrangementet. De ser så fine og glade ud.

Emirati-eleverne er kommet i skole i deres traditionelle klædedragter. I midten af billedet ses et par drenge i dishdasha.

IMG_4444

Den Lille-Store Skolepige har også festdag i sin skole.

Hun er iklædt en rød polo, fordi eleverne skal forme De Forenede Arabiske Emiraters flag i skolegården.

IMG_4448

Farmanden deltager i festlighederne om morgenen, hvor elever og forældre på Regent International School ser traditionelle danse og synger nationalsangen.

IMG_20141201_085835

Han fotograferer på livet løs, fordi det betyder meget for mig at kunne se billeder, når nu jeg ikke kan deltage på grund af mit arbejde.

IMG_20141201_085636

IMG_20141201_075224

IMG_20141201_085632Da jeg henter hende i skolen, fortæller hun begejstret om hvordan Miss Greenwood, hendes klasselærer, har redet på en kamel. Og hun fremviser stolt sin fine hennatatovering.

IMG_4449Mille kommer hjem og fortæller om hvordan hun har gået hånd i hånd med sine venner til nationalsangen. Hun har fint pandebånd på og vifter med et flag, som hun har malet i dagens anledning.

IMG_4454 IMG_4446

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et liv er forbi