Sagde du Smoky George?

Jeg vil ikke!

“Hello, my name is Square One. Remember me? Welcome back!”

Virkelighedens Pippi er ved at drive mig lige lukt retur til den følelsesmæssige rutschebane, vi gled rundt i ved starten på skoleåret.

IMG_3526

“I don’t want to go to school today, Mummy. I don’t like to go to school. I want to stay home”.

Og så kommer tårerne og den store hulke-seance.

Cille er imponerende god til at søbe i sine følelser og hun kan køre gråden helt uendeligt langt ud. Jeg gad nok vide, hvor hun har den melodramatik fra – for jeg har stadig min egen intakt!

Jeg får ondt i maven af at puffe Skolepigen entusiastisk ud ad døren og hen til 1. klasse, som hun så åbenlyst endnu ikke er faldet helt til i.

Samme scenarie udspiller sig, før tennistræningen her til eftermiddag. “Mummy, I don’t like tennis. I want to stay home”.

Men der er alligevel en afgørende forskel: Til tennis har jeg lov til at være til stede og kan rent faktisk observere, hvad der sker med den ulykkelige pige.

5 minutter efter at hun er blevet puffet ind på banen – grædende og med entusiastisk overtalelse fra den søde træner – hopper hun lykkeligt rundt sammen med alle de andre. Hestehalen svinger og hendes kropssprog taler positivt. Hun har venner, der holder om hende og de ler højt, mens de fægter med junior-ketcherne.

Laver hun samme nummer med mig i skolen? Hopper hun også lykkeligt rundt efter 5 minutter? Leger hun også fortabt for omverdenen med sine venner et par øjeblikke senere?

Ja, det tror jeg. Helt ærligt. Og det er jo i virkeligheden super-glædeligt.

Går den, så går den.

Den kloge narrer den mindre-kloge.

Tårer kan flytte bjerge og nogle gange (læs: ret ofte) mødre.

IMG_3518

For at det ikke skal være for nemt eller smertefrit, er Lille My begyndt at gøre nøjagtigt det samme i sin vuggestue om morgenen.

De første 5 uger er hun vandret selvsikkert ind og har sendt mig fingerkys til farvel. Men nu har hun besluttet sig for, at det skal være løgn.

De sidste par morgener har det set ud som om hun har gjort oprigtige forsøg på at kravle retur i min livmoder, og læreren har været nødt til nærmest at skrælle hende af mig, når jeg har skullet sige farvel.

Når jeg 2 minutter senere lurer ind ad vinduet, vader hun glad og tilfreds rundt sammen med sine venner på stuen. Ikke en tåre i øjenkrogen.

Børn er uforudsigelige.

Man tror, at man har styr på skidtet. At det hele kører. At der er en god rutine.

Lige indtil de små mennesker beslutter sig for at ville noget andet. Så stikker de da bare en pind i hverdagshjulet.

Men bortset fra, at vi er “back to square one” med hensyn til afleveringer (og nu endda både i skole- og børnehaveregi), så triller hverdagene stille afsted.

IMG_3535

Jeg er i IKEA. Et sted, som rangerer højt på min liste over ‘Verdens Værst-Tænkelige Steder’. Men det er nødvendigt, når gæsteværelset lige skal have de sidste småting på plads, før Familien V kommer på torsdag.

Turen slutter med trøstespisning. Uundgåeligt. Og ret godt.

IMG_3536

Og jeg får den let-bulede karet frisket op. Det involverer intet mindre end 2 mænd til manuel vask og tørring, hvorefter 4 mænd tager over med støvsugning, polering osv.

IMG_3529

IMG_3531Overfor “puslepladsen” kan I muligvis fornemme køen af biler ved brændstofstanderne?De venter alle på, at tankpasserne skal fylde tanken op.

Der er kun selvbetjening fra midnat og frem til tidlig morgen – resten af tiden holder vi hellere i halve timers køer for at vente på tankpasserne, end selv at stå ud og tanke.

Welcome to Dubai, hvor vi åbenbart vil gøre hvad som helst for ikke at gøre det beskidte arbejde selv.

IMG_3533

Udvendig vask og indvendig rengøring – 6 mænd og 30 minutter senere – koster lige omkring 50 danske kroner for min MINI.

IMG_3534Siden sidst har vi også afsluttet hamster-sitting for vores søde naboer, der er kommet retur fra ferie.

Pigerne har ELSKET at lege med hamsteren og har på ingen måde fået nok af kræet efter 10-12 dage. De er bidt af hamsteren – bogstaveligt talt – men den tilgives straks, fordi den jo er en sød, lille hamster.

Cille bliver ærgerlig, men ikke decideret ked af det, da vi skal aflevere hamsteren. Kunstneren tackler det naturligvis ved at komme hjem fra skole med en afskedstegning til Sweetie.

IMG_3537Og jeg foreslår hende at skrive et brev til Fru M, hvori hun beder om lov til at passe hamsteren igen en anden gang.

Der står: “Dear Lulu, må vi passe Sweetie igen i en weekend”. Og så har Cille tegnet sig selv med et trist ansigt yderst til højre og i en tæt omfavnelse med sin ven L i midten af billedet.

IMG_3539Som tak for hamster-sitting forærer Fru M og søde L et fint Disney-drikkekrus til Mille, mens Cille får en flot Elsa-paryk og et skinnende Elsa-diadem fra deres tur i Disneyland.

IMG_3541Pigen er ovenud lykkelig: Elsa-look’et er komplet.

IMG_3540

4 kommentarer

  • Birthe Bidstrup Holm Nielseb

    Hej Tine. Tag en kold tyrker, så forstår de hurtigt, at nu går den ikke længere. Mine piger er nu 49 og 43, og jeg har prøvet nøjagtigt det samme for mange………. År siden. Børn har ikke ændret sig. De er nogle små skuespillere og f…… Kloge. Kærlig hilsen fra Silkeborg/ Birthe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Birthe,
      Ja – der er vist ikke meget andet at gøre! Nu, hvor jeg med egne øjne har set, hvor hurtigt begge piger skifter fra gråd til absolut tilfredshed, så gør jeg altså mig selv lidt hårdere i fremtiden – for der er vitterligt tale om en “går den, så går den” situation. De er pokkers kloge, er de!
      Kærlige hilsner fra Dubai, Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, man kan altså aldrig helt regne med de børn 😉 Mine tre er nu 5, 3 og halvandet, og selvom de for det meste er godt tilpasse med at blive afleveret, kan det pludselig en dag – uvist af hvilken årsag – være helt forfærdeligt.
    Jeg synes, at både dig og Cille trods alt lyder til at klare det flot. Min ældste er fra august 2009, og skal dermed først starte i 0. klasse herhjemme til næste sommer. Han har været passet det samme lille, trygge sted i nu snart tre år. Jeg frygter virkelig skolestarten næste år og synes, at det er så sejt gået, at et barn på samme alder et andet sted i verden allerede går i 1. klasse!

    Hvor lyder det altså lækkert, at I sådan har folk til de ting, vi andre synes er lidt sure herhjemme. Jeg mener, vil du næsten nogensinde kunne affinde dig med igen at stå med støvsugeren i hånden og måsen i vejret og støvsuge din bil, når du ved, at du kan få det gjort af 6 mand stærk for sølle 50 kroner?!?

    Jeg er lidt bagud med at læse indlæg (damn you, jobstart efter barsel 😉 ), men vil som altid gerne sige, at det er utrolig spændende at læse med om jeres liv i Dubai, og du skriver SÅ godt, indlevende og medrivende!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Drengemor!

      Og velkommen tilbage – jeg kan sørme godt forstå at bloglæsning ikke ligger lige for, når du er startet på arbejde igen efter barsel! Håber det går godt og at du er glad for det.

      Varme hænder (arbejdsløn) er helt utroligt billigt hernede – og absolut en årsag til at livet i Dubai er ‘let’.

      Det er billigt at få hjælp i hjemmet, til bilvask, haven, børnepasning, tøjvask, madlavning, skønhedspleje og fortsæt selv. Der findes ikke dén ting, du ikke kan få ordnet af andre!

      Men til gengæld er der andre ting, som er ufatteligt dyre. Som eksempelvis bolig, skole/børnehave, fødevarer og vand/elektricitet.

      Så alt i alt koster tingene sikkert det samme ‘totalt’? Men jeg må indrømme, at jeg har på ingen måde lyst til at støvsuge selv igen – det kan jeg fint undvære 😀 Men jeg ved jo også at det ikke er sådan, man lever i Danmark, hvis vi skal retur 🙂

      Cille skal nok klare sig igennem – men hun tror pt. at hun muligvis kan forhandle sig til ikke at skulle i skole ved hjælp af tårer. Og jeg er lidt i tvivl om vi skal igang med belønningssystem igen – eller om vi tager en kold tyrker, hvor vi fortæller hende, at det er nu engang sådan livet er. Punktum.

      Din søn bliver garanteret glad for skolen! Der kan ske så uendeligt meget med hans udvikling og interesser på kort tid, så lur mig om ikke han pludselig synes at skole er noget af det mest spændende, man kan forestille sig!

      Mange hilsner fra Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sagde du Smoky George?