Ramadan Kareem!

Open for business

Ramadan, Dag 2.

45 grader i skyggen og en killer-luftfugtighed.

Og vi har vovet os ud i det offentlige rum medbringende splitternøgen baby-dukke, gipsarm og 2 iPads (i håbet om en chance for voksensnak med 2 trunter på slæb).

photo 3 photo 4

Det er ubeskriveligt varmt. Sådan her ser Mille ud efter et sølle kvarter på legepladsen. En lille, lyserød pige klistret til i sved og støv.

photo 1

Og der er som bekendt ikke den sædvanlige vandflaske i Mors taske til fri afbenyttelse.

Børn må selvfølgelig godt få en slurk vand, om nødvendigt – det er trods alt ikke meningen at de skal besvime eller dehydrere, men jeg må forsøge at undlade det – af respekt for de fastende.

Pigerne protesterer slet ikke, da min veninde Lou og jeg opfordrer dem til at stoppe med at rutsche og gå med os ind til morgenmad og nedkøling.

The Lakes, som er den 2900-Dubai-Happiness-Hvid-Mands-Ghetto, hvor vi bor, har en fitness-club og restaurant, der byder os velkommen med følgende skilt:

Restauranten er åben fra kl. 8 om morgenen under Ramadanen

De skilter helt ude ved kantstenen

Så jeg skulle åbenbart ikke mere end 700 meter ned ad villavejen, før jeg mødte det første sted, der i dén grad er “open for business” under Ramadanen!

“Easy-peasy, lemon squeezy”, som Cille ville sige, når en opgave eller udfordring er pærelet.

Konklusionen er således, at vi lider ingen nød i Dubai-land.

Her er babyccinos, friskbagte croissanter og røræg i stride strømme til vantro mennesker i hvid ghetto.

photo 4-1

Jeg har i øvrigt google’t mig frem til at der er en del restauranter, der holder åbent hele vejen igennem Ramadanen. Det må der da også være god forretning i?

Men de serverer kun i lukkede, diskrete lokaler, hvor man ikke kan se ind udefra. Dette var også tilfældet idag, hvor al servering var indendørs og vinduerne er “frostede”.

 

2 kommentarer

  • Det var hurtigt, du fik gennemført missionen – jeg har været spændt på at høre, hvad du fandt ud af 😉 Dejligt, at I vantro ikke skal lide nogen nød trods alt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja – det gik ret nemt – og der er endda mange lister online over åbne spisesteder for ikke-fastende, fandt jeg ud af 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramadan Kareem!