Da katten spiste Cilles tunge

Ramadan Kareem!

Så blev ny-månen spottet og Ramadanen er officielt skudt igang her i ørkenstaten.

Ikke at pigerne og jeg har mærket noget som helst til dét idag.

photo 2-2

Vi har haft legekammerat på besøg og leget indendøre – mest på grund af gipsarmen.

photo 3-2

Forude venter nu 30 dage, hvor rettroende muslimer faster fra solopgang til solnedgang, hvorefter de fester igennem med ‘iftar’ – som er dagens første måltid efter solnedgang.

Vi andre (kristne, ateister, buddhister og hvad ved jeg) følger i øvrigt respektfuldt trop – forstået på den måde, at det ikke er tilladt at indtage føde eller væske i det offentlige rum.

Herhjemme kan vi jo gøre, som vi lyster?.så det gør vi.

Martin sendte mig et foto fra sit kontor, hvor kaffe-drengene diskret havde stoppet et “vand-stash” ind i et af hans arkivskabe. De kom ganske stille forbi og spurgte, om han ville have lidt vand ind til sig.

IMG_20140629_090920

Så kan den hvide vantro mand forsigtigt lukke døren ud til kontorlandskabet og snige sig til et slurk vand eller to i løbet af dagen.

Vi kom sådan til at grine ved tanken om kaffe-drengenes arbejdsdage i løbet af Ramadanen. Jeg mener – hele deres formål er jo ligesom røget, ikke?

Således må der nu i 30 dage sidde 30 ledige kaffedrenge fordelt på 10 etager i et shippingfirma og kede deres små bagdele ud af de nypressede bukser?for der er bare INGEN kaffe at servere! Og så er de formodentlig megasultne, i mens de sidder der i de mikroskopiske tekøkkener og kukkelurer. Donnerwetter, et fedt job!

Kl. 14 var kontoret stort set rømmet for menneskeligt liv. Arbejdsmarkedslovgivningen her i Dubai foreskriver nemlig, at de ansatte har ret til at gå tidligere hjem under Ramadanen – ved 14-15-tiden om eftermiddagen.

Det er måske også en meget god idé?

Jeg kan levende forestille mig, at de fleste er ved at gå sukkerkolde hen på den tidlige eftermiddag, så hvis de både skal undgå at få hysteriske anfald over kollegaernes talentløse arbejde OG nå sikkert hjem igennem trafikken uden at falde i søvn eller køre nogen ned – så er det måske meget smart at de smutter lidt tidligere?

Martin kom også tidligt hjem. Med en autentisk arabergave fra firmaet – friske dadler.

photo 1-2

PS: Vores iftar (læs: aftenmåltid) var en pastaret med sprødstegt bacon. Bare lige for at slå fast med syvtommersøm at vi er 100% u-assimilerede, håbløse vesterlændinge, der fatter hat og briller af det der Ramadan.

PPS: Jeg skal ud og undersøge hvor lukkede (eller ikke lukkede) “beværtningerne” rent faktisk er i løbet af dagstimerne her under Ramadanen. Lur mig om ikke der ind i mellem ryger en hemmelig, hemmelig Big Mac ned i skrutten på et aflåst dametoilet? Eller på bagsædet af en bil med tonede ruder? Hva’?

Jeg skal se hvad jeg kan finde. Stay tuned.

12 kommentarer

 • Imke

  Jeg var i Oasis center i dag og instillet på at sulte igennem vores playdate, men så blev vi diskræt henvist til “staff canteen”, hvor man må spise alle de herligheder man køber some take away i den lukkede foodcourt. Fantastisk! Personlig håber jeg at der ikke er for mange udendørs arbejdende mennesker der slår sig ihjel ved ikke at indtage vand i løbet af dagen. Men trods alt må jeg sige hatten af for alt den gavmildhed muslimerne fremviser under ramadanen. Det siges at de fattige i byen får madpakker samt andre gaver en masse da det er tradition blandt araberne at lave mad til store mængder mennesker og dele deres glæde over at have overstået endnu en dag med alle omkring dem. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ih, tak for tippet, Imke!!! Jeg var i MOE idag og troede, at der kunne købes og indtages mad i food court’en ved Ski Dubai – men det var kun take away, sagde vagten. Så vi gik mega-sultne i Carrefour og drønede hjem med bæreposerne fulde af mad!!!
   Ja, jeg har forstået på naboerne at der er opstillet køleskabe i Meadows, så arbejderne kan tage mad og drikke, når mørket falder på. Det er dejligt med den gavmildhed og community feeling, synes jeg. I aften skal vi prøve iftar på Ritz Carlton. Det glæder jeg mig meget til 🙂
   Jeg håber at vi kan mødes i august eller september, når vi er hjemme fra ferier osv. igen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for svaret! Det ville være super hyggelig at mødes efter sommeren – det bliver nok September da vi først er tilbage den 28. august. 🙂
   Lidt mere om Ramadan – du ved godt at dine børn må spise alt hvad de vil i offentligheden? Det er kun de voskne der må faste. I Mridif City Centre kan jeg hilse og sige har de hellere ikke et skjult spisested for voksne, men McD og Costa sælger mad som take away eller til sultne børn (fantastisk følelse at se hvordan ens 2årig ikke gider at spise sine pomfritter mens man selv er ved at dø af sult). Men de sagde at der findes et sted i Dubai Mall hvor alle må spise, så det skal vi have undersøgt. 😉
   PS: Favorite Things har også været et af mine ynglingssteder da jeg boede i Marinaen og kun havde et barn at betale for. Men Cheeky Monkeys i Al Barsha Mall eller Extreme Fun i Motor City kan også anbefales og koster meget mindre. Og for noget helt andet prøv “Play A Round at Some Place Nice” i Marinaen, det er også hyggelig. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Imke!
   Tusind tak for din forklaring om at børn gerne må spise. Det er sært – for jeg har indtil videre ikke set ét eneste barn få mad eller drikke i disse dage?! Og derfor troede jeg at de ikke måtte!!! Men fremover giver jeg dem da en gulerodsstav og en flaske vand – det må da være det mindste 😀
   Vi skal helt sikkert prøve de 3 forslag til indendørsaktiviteter, som du foreslår. Vi er nemlig retur allerede 8. august, hvor det stadig er brændende varmt 🙂
   Vi ses til september!
   KH. Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Costa i Greens plejer at ha åben, med mørknet vinduer og det hele,
  plus food court helt nede ved skibanen i MOE :O)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Smukke
   Tak for tips! Jeg var i MOE idag og listede ned til food court’en ved Ski Dubai – men det var kun take away – så jeg havde megasultne trunter med igennem Carrefour 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yay! Totalt undercover vesterlænding-spion! Spændende om du kan “bryde” facaden, for der må da immervæk være nogen, der snyder sig til et lille mellemmåltid hist og her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har til gode at se en fastende smug-gnaske – de ser meget lidt spisende ud, må jeg konstatere 😀
   Måske skulle jeg smutte en tur på tankstationen og se mig lidt omkring? 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • 4

  Jeg læser dagligt med herinde, men får ikke kommenteret, synes ellers det er vældigt spændende med dagligdagen i Dubai. Jeg har faktisk spekuleret på om det vitterligt er så “lukket land” når det gælder indtagelse af mad og drikke under ramadanen, er alt virkeligt lukket i dagtimerne? Hvad med Starbucks, sådan et sted er jo normalt altid åbent – køber folk kaffe og siger det bare er til efter solnedgang eller hvad 😀

  Er spændt på at høre mere om hvad du evt. finder ud af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej med dig – og velkommen 🙂
   Det er vitterligt lukket, kan jeg nu fortælle! Det kæmpestore Mall of the Emirates har jeg været i idag med mine piger. Der var et par fast food kæder, der kunne tilbyde take away, men ellers er alle andre steder fuldstændigt lukket ned – personalet går og gør hovedrent, laver status og den slags! Men når så solen går ned, så går de igang med at ÆDE 😀
   Indtil videre har jeg til gode at se “en lokal” købe kaffe eller andet og så mumle noget om solnedgang. Jeg tror at de gemmer sig i biler eller evt. får det leveret/udbragt??? 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh, jeg synes det er så spændende at følge med i hvordan det kommer til at være at være sådan en hvid vantro midt under Ramadanen i Dubai 🙂
  Jeg ser meget frem til at læse mere om jeres oplevelser – håber ikke det bliver alt for hårdt eller træls for jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for de pæne ord, Twenty Years from Now 🙂
   Indtil videre er det ikke gået værre for sig, end at pigerne har udtrykt ønske om vand og mad – og så har jeg kunnet vippe dem ud i bilen og smugdrikke og spise lidt 😀
   Det er svært at forklare en 4-årig og en 2-årig om Ramadan, ikke? De er sådan set ret ligeglade og synes bare at det er mega-øv, når Mor siger nej til blandet slik i centret, fordi man ikke må spise vingummier offentligt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Da katten spiste Cilles tunge