Far-hængerne

Sømandskirken i Dubai

For et par uger siden inviterede min nye, svenske veninde Susanne os med i Sømandskirken i Oud Metha-bydelen.

Sømandskirken i Dubai - Oud Metha Road

Sømandskirken i Dubai – Oud Metha Road

Hun besøger kirken et par gange om ugen, når præsterne afholder børneaktiviteter – og dét skulle vi da med for at opleve.

Det er fantastisk at have lært en pige som Susanne at kende – helt tilfældigt på en legeplads – og nu øser hun gavmildt ud af sine erfaringer fra 4 års levet liv i Dubai.

Hun stiller sin hjælp og sit selskab til rådighed for mig. Og den form for gæstfrihed og venlighed har jeg lovet mig selv, at jeg også vil give videre, når jeg møder nye – hvad enten det er i Dubai eller et andet sted. For det betyder uendeligt meget i starten af et nyt liv i et fremmed land.

Frihed til at tro - den kristne kirke side om side med en moské

Frihed til at tro – den kristne kirke side om side med en moské

‘Kirke’ i traditionel forstand er der ikke helt tale om. Indendørs er der en døbefond, et alter og 3-4 præster fra Norge og Sverige, som udfører gudstjenester, andagter og foretager vielser, dåb osv. Men der bliver ikke “reklameret” på traditionel vis med kors og kirketårn udenfor.

photo 4

I virkeligheden minder stedet mere om en “social club” for skandinaver, hvor det kristne budskab og de kristne værdier er grundlaget for stedets virke – men alle er velkomne, uanset trosretning eller overbevisning.

Ligeså snart man træder over dørtærsklen er her ihvertfald hjemligt og hyggeligt. Køkkenpersonalet bager vafler og kanelbullar. Der er smørgås og kaffe på kanden. Præsterne sidder i sofaen og socialiserer med de besøgende.

What’s not to like?

Pigerne stopper ansigtet med nybagte vafler

Pigerne stopper ansigtet med nybagte vafler

Sømandskirken har også en dejlig have med legeplads, swimmingpool og boldbane. Pigerne elsker at klatre, gynge og lege i sandet.

En skam, at her allerede er så brændende varmt, at jeg må hive dem ind efter 10 minutters leg af frygt for væskemangel og overophedning.

Her er pigerne i færd med at dekorere stearinlys med en blanding af sæbe og vandfarve. Thushara, vores husholderske, står i baggrunden i en gul T-shirt. Hun var med os en eftermiddag.

photo 5 photo 5-1

Efter 2 år i Udkants-England, hvor vi var de eneste “særlinge udefra” – og hvor naboer og landsbyboere tog vel imod os og lod os være en del af fællesskabet – så føles det nogle gange lidt sært at søge så bevidst mod andre “hvide”. Men jeg har ikke rigtig fundet mulighed for “lokalt selskab” (om man så må formulere det) indtil videre…

Det er som om kultur- og trosforskelle, kombineret med en stor sprogbarriere, gør det til en uoverskuelig opgave at skabe venskaber med muslimske/emirati-kvinder? Jeg møder dem stort set kun, når det handler om Cille’s skole.

Uanset om det er lidt fjollet at gå så bevidst efter skandinavisk selskab, så er Sømandskirken et dejligt sted med flinke mennesker og gode aktiviteter.

Så godt som hjemme.

Pas på! Der kommer elg

Pas på! Der kommer elg!

3 kommentarer

 • Helene

  Hej Tina
  Alle tager de socialt sikre valg i starten. Nogen kommer aldrig videre. Ikke nødvendigvis af mangel på vilje, men simpelthen af mangel på muligheder. Jo mere fjern den lokale kultur er, jo vanskeligere er det at få skabt kontakten og fastholde den.
  Knus
  Helene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Helene,
   Du har så fuldstændig ret. Jeg tager de socialt sikre valg her i starten. Og det føles sært, fordi vi netop IKKE var nødt til det i England – men blev modtaget med åbne arme i lokalsamfundet, der langt ude på landet. Men her er forskellighederne så åbenlyse og afgrundsdybe, at jeg ikke engang er sikker på at det kan lade sig gøre? Jeg mener – MÅ en Emiratikvinde overhovedet blive venner med sådan én som mig?
   Knus til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussie

  ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Far-hængerne