Sømandskirken i Dubai

Min kone må godt få lov

Hvis du er i det småsjofle hjørne, så ligger overskriften sikkert lige til højrebenet.

Desværre er her ikke tale om saftige seksuelle ydelser eller dyne-opløftende, hustruelige sovekammerpligter. (Hej Mor! Hej Svigermor!)

I stedet handler det om et brev, som Martin har fået sin sekretær til at forfatte idag.

Der er kun vist et lille udsnit her, men brevet er attesteret til Dubai’s Road Transport Authority, som jeg skal besøge i morgen for at få udstedt mit UAE-kørekort.

photoI brevet skriver Martin – min elskede sponsor – at han ingen indvendinger har mod at Road Transport Authority udsteder et kørekort til mig.

Med andre ord – hans kone må godt få lov til at køre bil!

Velkommen til det fuldstændigt mandsdominerede samfund, hvor kvinder må få lov til at køre bil og må få lov til at arbejde – hvis deres ægtemand (eller sponsor) siger god for det.

Af hjertet tak.

Jeg har vidst de her ting længe før vi flyttede til Dubai, så det kommer ikke som en overraskelse. Men alligevel pirrer det min ærkedanske selvforståelse (og opfattelse af kønnene) at se det sort på hvidt.

Der, hvor jeg kommer fra, er mænd og kvinder lige – for Gud og for Loven.

Gud-ske-lov for det.

Jeg har en nyfunden respekt for de rødstrømpe-medsøstre, som protesterede og råbte op for nogle årtier siden.

Egentlig har jeg aldrig rigtig skænket de kvinder en tanke før nu. Jeg har aldrig været specielt interesseret i oprør og opgør – uanset ideologi eller politisk overbevisning.

Men nu jeg står her – midt i en sandkasse, hvor mændene bestemmer legen – og jeg oplever, hvordan jeg har fået en sponsor, der skal godkende mine rettigheder over for myndighederne.

Og så ser jeg pludselig, at kvinders frihed og ligestilling i samfundet ikke må tages for givet.

Så tak for hjælpen, Søstre!

Min morgenkaffe. Jeg har et hårdt liv.

Min morgenkaffe. Jeg har et hårdt liv. 

For helvede, et rødstrømpeindlæg. Hvem skulle have set det komme fra min side?

Mig, der elsker mænd (det kom forkert ud!) og har det som blommen i et æg-teskab med en alfahan?

egg

Og min sponsor med det fine “letter of no objection for my wife to obtain a driver’s license”?

Han griner da lidt i skægget af hele situationen. Det er ganske enkelt morsomt.

Og så har jeg naturligvis bagt muffins til ham som bestikkelse og smøringsmiddel.

Jeg har jo mega-meget brug for det der kørekort, ikke?

photo 2

13 kommentarer

 • Hvor er du herlig Tine 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Tine, Jeg har været nøjagtigt lige så arrig som dig (telefonmanden bad om at tale med min FAR, derefter min mand, da jeg forsøgte at bestille internet over telefonen…). MEN, en mandlig tidligere kollega som er gift med en Emirati kvinde har fortalt mig at det er en SPONSOR ting og ikke har noget med mand/kvinde at gøre. Hans hustru skal udstede nøjagtigt de samme no objection letters til ham som vi andre får fra vores sponsor mænd. Det fik mig til at falde ned, men HOLD OP hvor jeg har spruttet over det samme! 😉 Held og lykke med kørekortet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Dorte,
   Så falder jeg da lige HELT NED igen 😀
   Tak for forklaringen – det må jeg lige have givet en formel rettelse til på min blog. For nu er det jo så ikke køns-diskrimination eller chauvinisme, men snarere en formalitet mht. at sponsoren har ansvaret for én 🙂
   Men kunne man ikke også blive en smule stødt på manchetterne af at ens selvstændighed som (myndigt) individ i dén grad er underlagt velvilje hos sponsor, uanset køn?

   Nuvel – således er reglerne her – og kan man ikke lide lugten…

   Jeg griner stadig lidt af at internetudbyderen gerne ville tale med din Far, når nu din mand ikke var tilstede 😀

   Hav en dejlig weekend.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nogle gange er det rigtig sundt at opleve tingene fra et sted, man aldrig har været før. Pludselig åbner der sig et rum ind til forståelse, medfølelse og sympati med andre mennesker, i dette tilfælde kvinder. Kampen for lige rettigheder er ikke ovre, selvom det i Danmark er nemt at glemme.

  Ud over taknemmeligheden for vores mødre og mormødre, der kæmpede for, at vi har lige rettigheder, er jeg taknemmelig for, at du har en super sponser, der morer sig og ellers gør, hvad han kan for at give dig de rettigheder og den frihed, der burde være din menneskeret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej min Skat!
   Hvor har du ret! Nye rum åbner sig og nye sider af verden viser sig, når man pludselig befinder sig et andet sted. Og jeg har aldrig tidligere skænket kvinders rettigheder (altså bortset fra helt horrible historier i nyhederne om kvinder i ANDRE steder af verden!) de helt store tanker i DK. Men det med frihed og rettigheder er pludselig blevet større i mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, vi har meget at takke vores tidligere medsøster for, at de tog kampe så mange siden, og vi nu er lige.
  Men det er nu lidt grinerne, at det er din mand der bestemmer om du må køre bil. Så er det da godt at han sagde ja.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, pludselig ser jeg det vigtige i vores medsøstres kamp for nogle årtier siden!
   Og jeg har nu fået forklaret af en sød læser, at det ikke handler om kønsdiskrimination og chauvinisme, men at det ganske enkelt er ens SPONSOR, der skal sige god for kørekort og arbejde – uanset om det er en han eller en hun sponsor. Så det må jeg hellere få forklaret i et blogindlæg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussie

  Tak for hyggelig Skype i dag !! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Jeg med min selektive læsning læste afføringsmiddel istedet for smøringsmiddel….ja, ja, kødgryderne er du da stadig “herre” over, min ven!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha! Afføringsmiddel – dén var go’!
   Kødgryderne får jeg helt selv lov til at passe. Heldige mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Utroligt at det er sådan. Men håber du får dit kørekort 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sømandskirken i Dubai