Tip-Top Top 10 over min fremmedangst

Kobberbrylluppet, der endte i skilsmisse

Martin står i døren. Han stopper op og misser med øjnene mod det skarpe solskin.

Så smiler han til mig og siger:

“Det er lidt mærkeligt, det her. Jeg tror, at jeg vil prøve ikke at fokusere for meget på det. Eller tænke for dybt over det”.

I dag er hans sidste dag under den 7-takkede stjerne. 12 gode år i verdens bedste virksomhed.

maersk-20120810090454_mc-ckimage

Han er på vej ind for at spise frokost med sine kollegaer og tage pænt afsked med dem alle. Han skal aflevere computer, mobiltelefon, nøgler og firmabil. Hele værktøjskassen.

Det blev den klassiske afslutning på ét arbejdsliv: Man vil skilles fra chefen – ikke fra firmaet. Der er noget, som kuldsejler i de menneskelige relationer, men ikke i loyaliteten mod virksomheden eller dens værdigrundlag.

maersk-box-under-sand

Så det blev ikke til et kobberbryllup i denne omgang. Det endte i skilsmisse. Og selvom der er rigtig spændende udfordringer i horisonten, så er det alligevel en underlig følelse.

Port of Dubai

Port of Dubai

Port of Jebel Ali

Port of Jebel Ali

På søndag starter et nyt professionelt ægteskab i Dubai.

Må det blive et godt et af slagsen.

Sådan et, der varer længe, er udviklende, udfordrende og grundlæggende lykkeligt.

9 kommentarer

 • Line

  Hej Tine… Er lige blevet anbefalet at følge din blog, og ser frem til at høre hvordan jeres flytning er gået, og hvordan livet bliver i en helt ny kultur. Jeg er selv lige flyttet med min mand og 2 børn til Frankfurt, og vi har nu været her en måned. Kh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Line
   Velkommen til – og tak fordi du har lyst til at læse med! Det er jeg rigtig glad for 🙂
   Ih, hvor lyder det spændende med Frankfurt! Taler I tysk eller er det en af de nye udfordringer? Er børnene mon begyndt i skole dernede? Jeg har tusind tillægsspørgsmål og er sikkert verdens mest nysgerrige menneske 😀
   Jeg har en tidligere arbejdskollega, Nina Sammann, som er tysker og bor i Frankfurt sammen med sin mand og deres to dejlige drenge. Kender du hende? Er det mon hende, der har anbefalet min blog? Hvis ikke det er hende, så kan du evt. finde hende på facebook, hvis du trænger til hjælp eller fif til det frankfurt’ske liv! Hun taler, forstår og skriver flydende dansk – og så er hun en superherlig, venlig og hjælpsom pige. KH Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Hej Tine
   Håber I alle 3 har det okay efter farmand er taget afsted. Vi havde den samme situation hjemme hos os, da vores farmand tog til Frankfurt 1 måned før os….dog var han hjemme hver weekend, så det gik faktisk rigtig fint. Jeg havde også lavet en kalender til Luca som han kunne krydse af hver dag :o)).

   Jeg taler desværre ikke tysk så har tysklærer på 2 gange om ugen herhjemme fra 20-21. Lille Milla på et år kommer ikke i vuggestue før hun fylder 2 år, så har hende hjemme om dagen. Luca, som fylder 5 år i denne måned, starter i børnehave lige overfor vores hus på mandag….vi glæder os vidst begge to :o)). Når han er kommet godt i gang skal Milla og jeg ud og udforske nogle legegrupper, og mødes med de kontakter jeg har fået hernede via Facebook.

   Jeg fik anbefalet din blog af en af din søsters kollegaer…. Anne Nyland Nordestgaard. Hun er min svigerfars kone og ungernes “Bedste”.
   Tak for fif….det kan da være jeg skriver til Nina….ved du hvor i Frankfurt hun bor? Er det i city eller udenfor?

   Kh Line

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ih, hvor det lyder som om du allerede har fået styr på mange ting i jeres nye liv. Det er da skønt at der ikke var en lang venteliste til børnehaven, hvor Luca kan begynde i dag – og så er den lige overfor!

   Jeg håber at han får en god start i dag, og at han intuitivt kan lide både de nye kammerater og de voksne.

   Vi har selv skolen 150 meter nede ad landsbyens hovedgade – det er simpelthen så nemt og dejligt. Sjovt at tænke på at vores Cille er et halvt år yngre end jeres Luca – og at hun går i skole hver dag fra 9 til 15.15., mens han er i børnehave. Ved snart ikke hvad jeg synes er bedst…? When in Rome, do as the Romans, er måske det åbenlyse svar, ikke?

   Hvor hyggeligt at vide hvor du kender bloggen fra! Min søster er MEGET glad for Anne, i øvrigt.

   Jeg ved ikke hvor Nina bor i Frankfurt, desværre. Men hun er sådan én med styr på tingene og stor “baby-mama-viden”, så der kunne godt være en masse gode fif i at tale med hende. Eksempelvis omkring legegrupper og andre aktiviteter, gode parker og oplevelser som børnefamilie osv. Og så er jeg sikker på at hun vil elske at tale dansk igen 🙂

   Mange hilsner og håber at det er en god dag i dag med børnehavestart osv.!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Det er altid meget vemodigt at skifte job, også selvom man selv har valgt skiftet.
  Har fulgt din blog siden jul, og jeg er så positiv.
  Super spændende at følge med i jeres liv i udlandet. Glæder mig til at læse om flytningen, Dubai og hvad fremtiden bringer for jer.

  Håber din mand fik sagt pænt farvel . Han vågner helt sikkert med en underlig følelse i morgen tidelig når han ikke skal afsted på arbejde som han plejer :s

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, du har helt ret! Vi sidder netop nu i sofaen – halvmatte, følelsesflade og influenzaramte – og taler om, at det er en lidt underlig situation og fornemmelse. Også selvom Martin jo kommer videre til et nyt og spændende job fra på søndag!

   Han fik taget rigtig pænt afsked med sine medarbejdere og sine kollegaer. De gav ham fine og betænksomme gaver, og de gik alle ud for at spise en god frokost. Alt var egentlig, som det skulle være. Og så alligevel så mærkeligt og anderledes. Vi vinkede farvel til firmabilen uden for kontoret – og pigerne på bagsædet syntes at det var vældig underligt, at “Fars bil” ikke skulle med hjem igen.

   Tak for dine søde ord om min blog. Det glæder mig rigtig meget, at du har lyst til at læse med. Faktisk bliver jeg kisteglad 🙂
   Hej med dig – og skriv endelig, hvis du har tid og lyst!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså sådan et ægteskab som jeres eget? 🙂 Tanker til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja – det håber jeg da for ham 🙂
   Egentlig bør man jo ikke tale om “ægteskab” i forbindelse med et professionelt liv og virke, men ligesom vi tager en masse “business”-ord med over i følelseslivet, så kunne jeg ikke stå for at tale om kobberbryllup, skilsmisse og ægteskab – det lå lige til højrebenet, syntes jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sussie

  ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tip-Top Top 10 over min fremmedangst