Kobberbrylluppet, der endte i skilsmisse

Kærlighed fra Svendborg

Jeg er så ualmindelig heldig at have mange søde veninder.

En af dem er min veninde fra en fjern fortid, hvor vi var au pairs samtidigt i Madrid.

Hun bor lige uden for Svendborg nu om dage. I Vandkants-Danmark, som min Mor kalder det. Ikke Udkants-Danmark. Sidstnævnte prædikat gider hun altså ikke at høre mere om. For der er dejligt, dér langt ude på landet.

Min veninde bor med en af de smukkeste udsigter, jeg kan komme i tanke om. Der er marker og hav så langt øjet rækker. Jeg tænker altid på den udsigt, når jeg tænker på hende.

Hun har kirsebærlund grænsende op til familiens fødegård; der er æbleplantage i baghaven og 10 minutters gang til strand og skovbryn. Hvis ikke verdens bedste sted for småfolk at vokse op, så er vi ihvertfald meget tæt på. Det er jordnærhed og naturlighed helt uden støj og store armbevægelser.

I går eftermiddags overraskede hun mig med den dejligste pakke. Vi vandrer jo fortsat influenzaramte rundt herhjemme i hulen og er ved at få ø-kuller. Så selv et postbud, der ringer på, er en kærkommen afveksling.

Der var et sødt kort og to store poser blandet slik fra Fætter Guf i Svendborg. Det er betænksomhed, omsorg, medleven og strygen-med-hårene – kort sagt kærlighed i form af sukker. Kan det blive bedre?

foto 1

Og jeg aner sgu’ ikke hvor ham der Fætter Guf fra Svendborg får sit stash fra, men det er ubegribeligt godt. Jeg er hooked! Der er gammeldags slikvarianter, som da Mummy var barn – sismofytter, skolekridt, labre larver, skumpaddehatte, dragé-lakrids, pebermynte-chokolader, der knaser?jeg kunne blive ved.

Og det giver positiv (!) hjemve at sidde nu med en fyldt slikskål og nøje udvælge et nyt stykke slik, der smager af Danmark.

foto 3

(Ja, ja, jeg ved det godt – det var meningen at det skulle gemmes til aleneheden, når Martin rejser, men vi fejrer lige afslutningen på Mærsk-epoken med den tilsendte kærlighed frem for rødvin. Vi er jo begge sløje, forstås.)

foto 2

Tak for kortet.

Tak for slikket.

Tak, fordi du er dig – godhjertet, varm, betænksom og kærlig.

Og så havde min veninde skrevet kloge ord i kortet. Dem vil jeg tage til mig. De giver rigtig god mening.

foto 4

6 kommentarer

  • Birgitte Ditlevsen

    Du er heldig at have så mange gode veninder ( kunne man forestille sig, at der er en grund til det???)Charlotte forstår, hvad man kan trænge til i meget pressede situationer.
    Jeg er iøvrigt rigtig glad for, at du husker hvad jeg har lært dig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor skønt med sådan en pakke 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane Kvist Poulsen

    Sikken fantastisk veninde! Flere af dem! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, hun er rigtig god til at tænke på sådan noget…gid jeg selv var det også!!! Men måske kan man tage ved lære?

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kobberbrylluppet, der endte i skilsmisse