800-JUNK

Var der nogen, som sagde jul?

Åh, manner, hvor er jeg mega-over-super-duper-glad i disse dage!

Fordi hende hér (og hendes Mor og Far) er kommet på besøg.IMG_0093Den står på kaffe, småkager og søster-snik-snak i den lille baghave.IMG_0119Og på skakspil med Onkel Søren – og kusinehygge i sofaen.IMG_0029Der er aftenbadning på det dybe vand.
IMG_0068Og morgenbadning i lille-pool’en, som Mille kalder den.IMG_0096De vinterkolde danskere ankommer ud på natten, så deres første døgn går med at trisse rundt og undersøge hus og legetøj, inden vi kommer hjem fra skole.

Og selvom der ikke er tale om “jetlag” med en tidsforskel på 3 timer, så har hele familien mest af alt brug for langstrakt leg og uendelighedskaffe.

Det er så skønt at opleve de 3 kusiner sammen igen – og helt fantastisk at kramme min søster og ae maven, som vokser så fint, så fint.

Den herlige familie-bonding afbrydes kun midlertidigt af en vaskeægte Dubai-klassiker:

Fredagsbrunch’en. Cannot be missed.IMG_0064IMG_0031Vi er taget til Grand Hyatt i Bur Dubai. En smule off-the-beaten-brunch-track. IMG_0065Et kæmpe hotelkompleks med en indendørs tropisk have – og en udendørs ditto, som vi nyder, mens vi går amok i langtidsstegt lam, sprød andesteg, aromatiske curries, knasende stenovnspizzaer, friske salater og overflodsdesserter…IMG_0062IMG_0057IMG_0035

Børnene går på opdagelse i buffetområderne på egen hånd og de nyder at lege i den store have, mens de voksne spiser og snakker.

Stopmætte triller vi retur til ghettoen og stopper børnene i seng så hurtigt, som det kan lade sig gøre.

Aftenen byder nemlig på en opgave, som Moster-Søsteren ikke tidligere er blevet tildelt.

Samling af plastic-juletræ. Og hun er da vild med det.

Fluff! Så har du et træ!IMG_0071 IMG_0072Resultatet er vi ganske tilfredse med. IMG_0074IMG_0078Belønningen for juleanstrengelserne er en skønsom blanding af gin-tonic (til mig), urtete (til den rundmavede) – og snebolde og skumnisser. Importeret fra Fynsland direkte til Dubailand.IMG_0076Af en eller anden grund, så smager dansk slik helt vanvittigt godt, når man ikke rigtig kan få fingrene i det i det daglige.

Jeg glæder mig sådan til lørdag morgen, hvor pigerne skal overraskes med juletræ og adventsgaver fra Mormor, Farmor og Farfar. IMG_0083IMG_0084De bliver præcist ligeså glade, som jeg havde håbet på.IMG_0085De pakker DR og TV2 julekalendere ud fra Morfar og Conny. De to julekalendere skal vi for første gang følge med i i år.

Buttede barnefingre trykker resolut chokoladefigurerne ud af 1. december.IMG_0087Vi rejser til Danmark den 18. december, så der er en god undskyldning for at gå igang med julerierne præmaturt.IMG_0092Og nu hvor julen ligesom er skudt igang, napper vi da lige en juletræsfest på Jebel Ali Beach Resort.

Velkommen til Nordic Christmas Dubai.
IMG_0104I 30 grader – med udsigt til sandstrand og palmer – og “Last Christmas” på repeat. IMG_0105IMG_0108Julemanden ankommer på kamel. Naturligvis.IMG_0107Og man kan klippe-klistre julepynt i de respektive, nationale telte.IMG_0109Ikke et øje er tørt.

Dannevang i Dubai.

For alle pengene.

Altså lige bortset fra at ingen af os er i julestemning. Overhovedet.IMG_0115IMG_0114IMG_0116IMG_0117Kan man overhovedet komme i julestemning i en Ørkenstat? 

Ja, jeg har mine tvivl.

Juletræet er samlet og pyntet.

Julemanden er spottet.

Kalenderlyset er tændt.

Og alligevel er der intet i mig, som kalder på jul.

Måske skal jeg bare vente til kulde- og mørkechokket i Danmark?

Så kommer julestemningen helt sikkert!

Og indtil da åbner vi kalenderlåger og spiser konfekt på livet løs med trioen fra O’ense.

Halleluja!
IMG_0094

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

800-JUNK