Stay-cation

Diwali og Mormor

Det regner med mærkedage for tiden.

I går var det både Remembrance Day og Diwali.268443_872b65a68b9a630b93294cb107291e4a_large Så vi ærer de faldne, de sårede og de levende, heltemodige soldater i en lettere bizar kombination med hinduernes farverige nytårsfest, Diwali.IMG_0775På skolen er der pyntet fint op med blinkende lyskæder og små lamper.

I Secondary School har nogle af eleverne skabt et smukt mønster med den slags farvepigment eller pulver, som inderne kaster med til Holi-festen i marts.IMG_0774I begge pigers klasser har hindi-mødrene forberedt masser af aktiviteter. Det er årets største, religiøse fest for hinduerne – og den betyder meget for dem, uanset om de frekventerer templer i det daglige eller ej.

Her er det Milles klasse, hvor mødrene whatsapp’er, at “nu står alting klar til Diwali-fejring”.IMG_0751IMG_0754Og Cille spankulerer glad ud af sin klasse med posen fuld af søde Diwali-snacks, bangles om håndleddet, en nymalet lysholder i hænderne – og pink prik i panden for at holde onde blikke borte, selvfølgelig.IMG_0778IMG_0779Om aftenen tænder vi lys for det nye år, og Cille skriver et kort, hvor hun ønsker os alle en Happy Diwali.

Jeg elsker, at pigerne lærer om andre kulturers fester, højtider og mærkedage.

Det er én af de allerbedste ting ved at bo i udlandet.IMG_0771Foruden Remembrance Day og Diwali, så føles hverdagene faktisk også som mærkedage for tiden.

For når vi kommer hjem fra skole, træder vi over dørtærsklen til duftende, nybagt brød og en Mormor, der står klar til leg og kram.IMG_0770Hun har al den tid og tålmodighed i verden, som trætte, sultne og gnavne skolepiger har brug for.IMG_0781Strikkepindene går, mens der bliver lavet modellervoks.IMG_0784IMG_0785Og hun fletter store julestjerner med Cille, som mener, at det nok også er på tide at få julepynten op at hænge.IMG_0787Mormor forbereder også aftensmaden om formiddagen, så der er god tid til svømmeture – og lidt lektielæsning, hvor lillesøster bliver instrueret af kyndige storesøster.IMG_0743IMG_0744Det hele er så møghamrende hyggeligt, nemt, skønt og herligt, at jeg faktisk ikke aner, hvordan vi skal klare os uden Mormor, når hun skal retur til arbejde, hverdag og vinter i Danmark?

Vi kommer jo ikke kun til at savne eftermiddagens nybagte gulerodsbrud med cashewnødder eller de friske skiver af det sprøde yoghurt-franskbrød. For slet ikke at tale om de der kanelsnegle…

Det er jo selskabet og de fælles oplevelser i hverdagen, som bliver allersværest at komme sig over.
IMG_0776Mormor was here. Også i dén grad.

Mon det er dagens svale 2-minutters regn, der gør mig så melankolsk?

Jeg mener – Mormor is here! Hun er jo ikke rejst endnu, for pokker…

Måske er dette dagen, hvor jeg opfinder verbet ‘at forskudssavne’.IMG_0788

Skriv en kommentar

 • Stine Hoffmann

  Fantastisk blog:) Åh for søren hvor vi kender følelsen:) Vi bor også i udlandet i Hamborg, bevares ikke så langt væk fra familien som jer, men det føles sommetider som langt væk. Specielt i hverdagen, hvilket gør det helt fantastisk, når min mor hver anden måned kommer på besøg i en hel uge. Alting bliver nemmere. Leg med pigerne, madlavning, indkøb, vasketøj, etc:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Stine,

   Tusind tak for de pæne ord!

   Vi var – præcist som I er – heldige at have Mormorbesøg hver anden måned, da vi boede i England.

   Men nu – så langt fra DK – er der jo både tids- og pengebegrænsninger på hendes ture frem og tilbage, så det bliver til 1 besøg årligt. Og så er vi hjemme sommer og jul.

   Alting bliver bare nemmere med Mor i huset 🙂

   Mange hilsner til dig i Hamborg fra mig i Dubai!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så dejligt at læse om alt det gode når mormor er på besøg!
  Er sikker på også hun nyder det! 🙂
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stay-cation