Flagdag og Strandliv

Stay-cation

“Når Mormor kommer til Dubai, så skal hun have denne her. Jeg har save’t den especially for her”. 

Cille står foran mig med et lille sysæt i en æske. Sættet er nuppet på ørkenresortet Bab Al Shams, hvor vi tilbragte en weekend sammen med Familien K i juli måned, hvor det 5-stjernede hotel lokkede med ramadanfest og lavsæsonpriser.

https://moriudlandet.com/2015/07/05/9-piger-og-2-maend/

Siden da har trunten passet nøje på sættet, som Mormor skal have – just in case der lige opstår et behov for at ri eller opsømme, mens hun er hos os.

“Ved du hvad, Cille, vi er så heldige, at Mormor kommer selv med ud på Bab Al Shams, så hun kan faktisk få et sysæt mere”, svarer jeg.

Og dét er lige hvad Mormor gør.

Hun er inviteret til en lille stay-cation i ørken-drømme-land på Bab Al Shams.IMG_0722 IMG_0723 IMG_0724 IMG_0725Værelserne er allerede klar, da vi ankommer.

Det er i dén grad svært at bevare den medfødte pessimisme på Bab Al Shams.

Tingene fungerer bare.

Pigerne elsker at snuse rundt på hotelværelser. De finder sæber og tøfler. Åbner skuffer og skabe.

Cille konstaterer lykkeligt, at der endda er bedetæppe og karatedragter!

Nogle af os ville muligvis kalde dem for badekåber, men det andet lyder da sejere.IMG_0657Cille insisterer på at pakke Mormors og eget tøj ud – for efterfølgende at hænge det sirligt på bøjler i garderobeskabet.IMG_0663Efter længere tids organiseren og rumsteren, indvilliger pigerne i at stå ud af tøflerne og gå med ned for at bade.

Den lækre infinity-pool, som strækker sig direkte ud i ørkensandet, bliver slet ikke ydet fuld retfærdighed på et billede. IMG_0671 IMG_0673IMG_0676Da vi begynder at udvikle svømmehud mellem tæerne, lokker vi pigerne med hen for at se på dyr, der er blevet trukket frem i haven som underholdning for turisterne.IMG_0679Der er da også lige pustet en hoppeborg op, som pigerne går ombord i. Naturligvis.IMG_0689IMG_0681Vi betragter den gnavne kamel, der absolut ikke gider gå en runde med turister på ryggen – og beslutter os for, at Mormor da ikke kan have været i Dubai uden at ride på kamel!IMG_0683[wpvideo jrk1kSQi]

Efter veloverstået ridning får vi fornøjelsen af at ligge helt stille, hånd i hånd, mens vi slumrer i eftermiddagsvarmen. Den slags øjeblikke er sjældne, når der er to troldeunger inden for række- og hørevidde det meste af tiden.IMG_0690Man bliver bare så træt, så træt af badning og tidsfordriv.IMG_0691Eftermiddagen går så småt på hæld – og mens trunterne og Martin slapper af i sofaen, smutter Mormor og jeg ud for at se solnedgang over ørkensand.
IMG_0695IMG_0693IMG_0694IMG_0698Vi sludrer om løst og fast.

Stort og småt.

Det er så dejligt, at hun er her og oplever det her sammen med os. For vi har glædet os til at vise hende det hele. Planlagt og booket det hele for lang tid siden, fordi det ville være et hit hos både store og små.

Da mørket falder på, skruer Bab Al Shams endnu en tak op for charmen med lys i palmer og arabiske lygter.IMG_0696IMG_0699Aftenen tilbringer vi – vanen tro – fristes jeg næsten til at sige – i restauranten Al Hadheerah, der ligger som en lille beduinlejr uden for resortet.IMG_0701 Vi kører mellemøstlig buffet – med tyrkisk kunefe-dessert ovenfor og en form for arabisk paella nedenfor.IMG_0703 IMG_0702Jeg elsker at gå rundt i den åbne restaurant. Den summer af liv. Emmer af Mellemøsten i dens finurlige dekoration og opsætning.

Varmen fra de åbne gryder får luften til at flimre.

Grill-røgen smyger sig omkring os, når vi går fra bod til bod for at finde delikatesser.

De store frituregryder bobler over ildstederne; kyllingerne roterer på deres spyd og mændene serverer det blødeste, saftigste kød grillet over kul.IMG_0706Der er tabbouleh og fattoush-salater – og skønne ris med krydderier og granatæble.IMG_0707Mormor og Mille går omkring sammen for at finde grillede rejer, nybagte pita, hummus og saftig lammeshawarma.IMG_0705Senere går den arabiske pendant til den spanske grisefest igang. Der kan stort set ikke ytres et ord, når først musik og show går løs.

Vi har stur-stur nummer fra dreje-rundt-manden, som endnu engang holder sig selv kørende i en 20 minutters tid uden at falde om.IMG_0708Undervejs i arabershowet lægger Mille sig spontant ned i mit skød og rejser til drømmeland på et splitsekund.

Udmattet af at svømme. Mæt af ris og rejer. Træt af varme og virvar.IMG_0709Cille falder også i søvn – og tjenerne pakker omsorgsfuldt pigerne ind i store tørklæder. “Børn fryser altid, når de sover under åben himmel”, siger de med et smil.IMG_0713Da aftenens højdepunkt – kamelkaravane-og hesteshow’et – skal begynde, brager højttalerne så kraftigt, at Cille vågner og tager del i festlighederne.IMG_0714Mormor nyder show’et; hun indsnuser shisha-tobakkens sødlige røg fra de andre borde og drikker arabisk kaffe med kardemomme og safran som afslutning på den eksotiske buffet.

“Det er nu nogle små kopper kaffe, synes jeg. Prøv at se teglassene – dér kan man da få sig mere end en enkelt slurk”, konstaterer hun, mens pistacie-isen bliver brugt som pegepind.IMG_0711Hele denne her pragtfulde, afslappede, sjove dag slutter med festfyrværkeri på den mørke aftenhimmel.

Der er ikke én finger at sætte på konceptet. Det spiller fra ende til anden.IMG_0717Næste morgen går damerne til buffetten med fornyet appetit.IMG_0719 IMG_0721 IMG_0720Og så skal der svømmes igen. Kalorierne fra festmåltiden må jo bruges på et eller andet.IMG_0726IMG_0727 IMG_0733Hvor kunne vi godt have brugt et par dage mere her på Bab Al Shams!IMG_0734Men selv en kort stay-cation får feriefornemmelserne til at sætte sig i kroppen.

Skuldrene falder ned på plads.

Overskud er tikket ind på kontoen.

Tilfredshedsfølelsen breder sig hos børn og voksne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flagdag og Strandliv