Dojo

Eid Al Adha

For en uges tid siden begyndte den officielle Månekigger-Komité i Saudi Arabien at spejde efter Dhul Hijjah-nymånen.Crescent-Moon-nelsonDhul Hijjah skal skimtes for at komitéen kan fastsætte datoen for Arafat-Dagen, hvor muslimske pilgrimme står på Arafat-bjerget og ser mod Mekka, før de begiver sig ned ad bjerget for at opnå spirituel renselse ved at gå 7 gange omkring Kaaba i Mekka’s stormoské.

Og efter Arafat-Dagens bjergbestigelse begynder Eid Al Adha, som markerer, at hajj – muslimernes pilgrimsrejse til Mekka – nærmer sig sin afslutning.

Du kan se billeder af hajj og læse yderligere i denne udmærkede Gulf News-guide:

http://imedia.gulfnews.com/GN_Interactive/haj2015/index.html

Da månekiggerne endelig får sig spejdet frem til nymånen forleden, ender det med at vi får skåret en dag af vores forlængede weekend – og har således kun 2 feriedage op til weekenden. Ærgerligt er det!

Men sådan er det i Mellemøsten.

Religiøse helligdage bliver altid først endeligt bekræftet nogle dage før afholdelse, fordi vi lige skal have styr på månen.

Eid Al Adha bliver også temaet for dagens samling i Secondary School. IMG_0034Den islamiske afdeling præsenterer os for historien om Abraham, der er villig til at ofre sin eneste søn, Ismael, i et forsøg på at behage og adlyde Gud. Da Gud ser hans hengivenhed, forbarmer han sig over Abraham og sender sin engel Gabriel ned for at sige, at han ikke skal ofre sin eneste søn, men derimod slagte et lam, som han skal dele med andre.

Eleverne skiftes til at berette på arabisk og engelsk – og der er en fin, højtidelig og respektfuld stemning i et lokale, som rummer alle verdens religioner.

Eid Al Adha er således en ofringsfest – og der vil være horder af lam, der må lade livet ved rituel halal-slagtning i de kommende dage.

Offerlam, er de.Sheep0007Heldigvis har Eid Al Adha-fejringen ikke været introduceret i helt så voldsomme og bloddryppende vendinger i pigernes klasser.

Mille har lavet et uskyldigt lille lam af vat.Cotton-Wool-Sheep-MedOg Cille har dekoreret cupcakes med lam på toppen – kreeret af mini-marshmallows og halve oreo-biscuits. Hun har dog spist toppen af kagen, før hun kommer hjem, så dén pyntning får vi ikke mulighed for at se.

En af de muslimske forældre har stået for cupcakes-dekoration og Eid Al Adha-fortælling i Cilles klasse – og Moren har samtidig foræret hvert af børnene en konvolut med 5 dirhams (8 kroner) i.IMG_0035Billedet taler vist for sig selv.

Cille er mere end tilfreds med at have fået en pengeseddel – helt uden at skulle udføre huslige pligter!

“That’s what children get over Eid, Mummy. They all get money for the celebration”, forklarer hun mig med stor overbevisning i stemmen.
IMG_0036

Skriv en kommentar

 • Herkesin bayrami kutlu olsun 🙂 Lige et lille (stort) spørgsmål. Du citerer dine børn meget på engelsk. Snakker I egentlig engelsk eller dansk derhjemme? Jeg er med på, at i skolen snakker de engelsk? Gør I noget bevidst for at holde fast i det danske sprog? Jeg er selv mor til bilinguals, og jeg synes, at det er rigtig svært til tider. De skal jo gerne blive gode til det sprog, de snakker i skolen, så de kan følge med, men samtidig vil jeg også gerne have, at de bibeholder det danske, for at de kan tale med familien i DK eller evt. komme hjem og fortsætte i skole

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Herkesin bayrami kutlu olsun 🙂
   Vi taler konsekvent dansk til pigerne – og de svarer nogle gange på engelsk og andre gange på dansk.
   For det meste taler de engelsk, når det handler om deres skole – og når de har talt engelsk i længere tid (som f.eks. i skolen eller med kammerater), så er det også det, der kommer ud ad munden på dem.
   I weekenderne taler de stort set kun dansk 🙂
   Da vi boede i England, talte vi langt mere engelsk, da vi var de eneste danskere i miles omkreds – men her i Dubai har vi masser af danske venner, så sproget er faktisk blevet styrket rigtig meget. På pigernes (internationale) skole undervises de i dansk som modersmål, hvilket vi ser som en fantastisk gave, hvis de skal fortsætte skolegangen i DK på et tidspunkt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dojo