Trækfuglene

Ting, vi pludselig værdsætter

“Se, Farmor, en snegl!”OLYMPUS DIGITAL CAMERACille står i haven her til morgen og signalerer ivrigt med sin stive pegefinger.

Der er noget så fabelagtigt interessant som en snegl med hus på ryggen. Dér – lige midt på trappen!

“Jaeh”, svarer Farmor uden at udvise den helt store begejstring. For snegle er der nok af, når man bor i udkanten af en stor skov.

Jeg griner højt. “Du er sgu’ nødt til at udvise lidt mere entusiasme, Farmor”.

For vi – ørkenboerne –  ser ikke andre bløddyr end gekkoer og firben til daglig. Og så er en dansk snegl med hus altså en helt eventyrlig oplevelse, hvor hverdags-triviel den end måtte synes!IMG_8732I det hele taget er det som om vi nu værdsætter de små, nære ting i Danmark, fordi de pludselig føles eksotiske. Fordi vi ser dem med helt andre øjne. Fordi de er tilnærmelsesvist modsatte af vores hverdags-virkelighed og dagligdag.

Som da jeg i morges løber en tur i Grib Skov og fornemmer, hvordan den blide sommerregn falder på mig igennem bøgenes store kroner. Og duften fra den friske, fugtige skovbund sender bølger af sommerminder igennem mit hoved.

Efter at have været “lukket inde” i et par måneder på grund af heden, så er den svale (eller bør jeg vælge jeg ordet ‘friske’?) danske sommer en lise for sjælen. Også når det er overskyet. Og også når det regner.

Eller når jeg rejser mig for at tage et glas koldt, friskt drikkevand – fra hanen! – i stedet for det evindelige flaskevand. Nu forekommer det danske drikkevand (direkte fra undergrunden) mig at være en meget fornem ressource, der bør prises og værdsættes noget mere.

Og Mille er eksempelvis ved at briste af stolthed over at måtte have en jakke med hætte på! Hvor spændende med det der overtøj, når nu man ellers aldrig har den slags på.
IMG_8734Cille vejer selv de danske ærter af i Føtex. Hun synes at det er noget så spændende selv at måtte trykke på knapperne – for den slags har vi jo ‘folk’ til i Dubai. Og der er faktisk noget herligt ved helt selv at udvælge ærterne, stoppe dem i posen og så trykke på mærkaten for ærter. Kan selv, vil selv.
IMG_8738Vi dufter til de danske jordbær i bakker og køber fluks 4 styks – for jordbær kan man vel aldrig få for mange af? Og de her er ikke importerede fra USA, som dem vi kan købe i Dubai. Og de her har aldrig været på en halv jordomrejse i en kølecontainer, som gør at de hverken dufter eller smager af det, de er født til at være.

De her jordbær dufter af den sommer, som de er vokset frem i.IMG_8737Vi tilbringer dagen i Familien M’s dejlige have med trampolinhop, store kram og gode grin. Ind i mellem leg og snak, spiser vi franskbrød og cremelinser, bælger ærter og bider i jordbær. Det bliver ikke ret meget hyggeligere. IMG_8740IMG_8742Det er så fantastisk at opleve, hvordan pigerne lynhurtigt finder deres ben i vores familie og vennekreds, når vi er i Danmark hvert halve år.

Jeg føler mig både lettet – og ret stolt, hvis jeg skal være ærlig.

For det er jo ikke givet.

Og bliver ikke taget for givet.

Hver gang jeg ser dem tage imod – og selv blive taget imod – med hjertelighed, bliver jeg varm af taknemmelighed.

Over at vores set-up virker.

Over at vi ikke oplever, at der bliver skabt en stor distance mellem pigerne og vores nærmeste i Danmark.

Senere inviterer Farfar på Hansen Is i Sørup Ishus lige uden for Fredensborg.IMG_1329Vi har trøjer under jakkerne, for det ville være synd at sige at det er en lun sommeraften ved Esrum Sø.IMG_1332Men der skal mere til at forhindre os (og mange andre) i at fortære en stor vaffelis med hjemmelavet hindbærskum og flødebolle.IMG_1331IMG_1335IMG_1334IMG_1333Før vi vender snuden hjem mod badekar og sengetid, løber vi lige sukkeret lidt ud af kroppen med en hundelufter-tur.IMG_1338IMG_1337IMG_1339Og jeg noterer mig, hvor ufatteligt grønt her er.

Det hænger sammen med regnen – jovist – men hvor er det dog smukt og så godt for mine øjne, der plejer at se på skyskrabere eller sandbanker i horisonten.IMG_1340Og her er skyformationer at betragte i det uendelige.

Skyer har vi få af i Dubai. Så få, at jeg kigger en ekstra gang, hvis der pludselig er en sky.IMG_1344IMG_1343Vi bare elsker denne her danske, friske sommertid.

Med gode venner, store is og små hunde i snor.IMG_1342

Skriv en kommentar

  • Dejligt at I nyder ferien:-) mine piger glæder sig også over snegle med hus og rent vand i hanen…og undres over at stort set ALLE kan tale dansk:-) vi er kun hjemme een gang om året, men de falder også overraskende hurtigt ind i alt med venner og familie. Kh Ingrid

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, Ingrid – det er lykken med alle de små finurligheder, vi voksne oplever (eller genopdager) ved at tage vores børn med “hjem” til Danmark på “genopdragelse”. Mange hilsner og rigtig god sommer fra Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trækfuglene