Ramadan-kørsel

Flagskibet i Dubai

I dag har jeg sådan en lyst til at skrive lidt om min (nu tidligere) arbejdsplads, GEMS Wellington Academy Silicon Oasis.

Skolen tilbyder undervisning fra børnehaveklasse til og med gymnasieskolen og er en – selv efter Dubai-standard – stor skole med pt. omkring 3.000 elever – og i kommende skoleår bliver der føjet yderligere 1.000-1.500 elever til, inshallah.

GEMS Wellington Academy Silicon Oasis har netop modtaget en pris for at være ‘flagskibet for inklusion i Dubai’.

Inklusion forstået som i ‘evnen til at rumme og inkludere børn med forskellige behov i forhold til deres læring; deres personligheder, præferencer og handlemønstre’.IMG_8327Mit hjerte banker af stolthed ved tanken om at alt det gode arbejde, som bliver udført af The Achievement Centre (ACe) på skolen. Og det er jo helt fantastisk, at det bliver set og anerkendt af en instans, som har til formål at støtte børn med psykiske udfordringer og indlæringsvanskeligheder.

Den samme stolthedsfølelse strålede også ud af min leder, da hun løb mig i møde og viste mig “trofæet” forleden, hvor vi tog afsked. Hun står til højre og pris-overrækkeren står til venstre.IMG_8326Men hvorfor fortæller jeg egentlig om denne her inklusionspris – altså bortset fra at det altid føles skønt at være del af en succes og et dygtigt team?

  • Fordi jeg modtager mange mails fra danske tilflyttere, som er bekymrede for hvordan deres barn dog nogensinde skal få en plads på en god skole i Dubai.

Dem peger jeg ofte i retning af GEMS Wellington Academy Silicon Oasis, hvor skolen qua sin udvidelse har plads til flere elever. Her er ikke en årelang venteliste og der er skolebusser som kan transportere dit barn frem og tilbage, hvis man ikke ønsker at bo i området. Skolen er tilmed helt ny, så den har lækre faciliteter, nyt IT-udstyr og fine sportsfaciliteter.

  • Fordi jeg ofte hører andre forældre fortælle om egne eller venners børn, som enten ikke får tilbudt en skoleplads på grund af indlæringsvanskeligheder – eller som har svært ved at finde sig til rette i skolesystemet i Dubai af den ene eller anden grund.

Dem peger jeg også i retning af GEMS Wellington Academy Silicon Oasis, fordi den som den eneste skole i Dubai har en reel afdeling med learning support specialists og teaching assistants, som hjælper de børn, der har brug for ekstra støtte i skolehverdagen.

Skolen tilbyder 1:1 støtte for børn med autisme, asperger’s syndrom og/eller andre former for psykiske, emotionelle, sociale og adfærdsmæssige udfordringer.

Med andre ord kan forældre “tilkøbe” en learning support specialist til deres barn, som så får mulighed for at gå i en almindelig skole og modtage undervisning på almindelige vilkår, hvilket ellers ikke ville kunne lade sig gøre, fordi barnet har brug for yderligere instruktion og hjælp end det, der kan gives af én lærer til 20+ elever.

Denne løsning er mange forældre rigtigt glade for, hvis de har et barn, som f.eks. har potentiale til at udvikle sig mere end det, som en specialskole for børn med autisme ville kunne tilbyde.

Der tilbydes også 1:1-undervisning i udvalgte fag for børn med dyslexi, dyspraxi m.v. som sikrer, at de kan følge med i klasseundervisningen. 1:1 lektielæsning og “English as a second language”-støtte er andre tilbud for elever, som ellers kunne have svært ved følge undervisningen.

Og så er der klasser, hvor skolen indsætter støttelærere til at hjælpe mere generelt i undervisningen. Det var dét, jeg lavede hver dag. På den måde får hver elev i klassen lidt ekstra opmærksomhed, når der er 2 voksne om de 20+ elever.

Mit håb er, at så mange som overhovedet muligt får kendskab til denne her skole, som har plads og hjerterum til børn, der har behov for “lidt ekstra”.

Mange skoler i Dubai har begrænset fokus på at støtte de børn, der har psykiske og fysiske udfordringer; som processerer information anderledes og som tilegner sig viden på andre måder end den traditionelle undervisning.

Mange skoler har så lange ventelister, at de kan selektere frit og frejdigt mellem ansøgerne – og dermed “pille de børn fra”, der måtte kræve lidt yderligere. Der er ingen myndigheder, som stiller sig op og råber højt om ‘social ansvarlighed’, diversitet eller inklusion. Mange steder er der ganske enkelt ikke plads til disse børn.

Men i Silicon Oasis er der plads. Til de fleste.

Til dem, der stritter lidt. Til dem, der tænker og handler lidt anderledes end majoriteten. Til dem, der opfatter verden fra en anden vinkel.

Og det er der noget meget smukt og særligt i.IMG_3728

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramadan-kørsel