Penge til Lili og farvel til Miss Kanchan

Ramadan-kørsel

I virkeligheden er dagens blogindlæg helt malplaceret i slipstrømmen af forfærdelige nyheder fra Tunesien, Kuwait og Frankrig, hvor islamistiske terrorister spreder gru og rædsel.tears10Og slår helt uskyldige mennesker ihjel.

http://www.nytimes.com/2015/06/27/world/middleeast/terror-attacks-france-tunisia-kuwait.html?_r=0

Jeg forstår ikke meget af den der århundrede-gamle konflikt mellem sunni- og shia-muslimer. Det er komplekst – og jeg kender for lidt til Koranen og de historiske aspekter til at det helt giver mening.

https://en.wikipedia.org/wiki/Shia?Sunni_relations

Men uanset hvordan det hænger sammen, så forskrækker det mig voldsomt, når muslimer slår deres egne brødre ihjel.

Midt under fredagsbønnen. I en moské. I Guds Hus.IMG_6240Midt under Ramadanen. Muslimernes hellige måned. Hvor vi skal være gode mod hinanden.

I et muslimsk land. Og med selvmordsbomben rettet direkte imod andre muslimer.Holidays___Ramadan_Blue_moon_at_Ramadan_056400_Jeg prøver ikke på at sige, at bomben i Kuwait er mere forfærdelig end skyderiet i Tunesien.

Jeg prøver ikke på at sige, at den ene handling er mere gruopvækkende end den anden.

For intet menneskeliv er vel mere eller mindre værd end et andet menneskes liv?

Og alle disse liv er taget på uretfærdigste vis.

Turistmål bliver til terroristmål.

Vi har set det for mange gange.

Og ISIS er efterhånden komplet uforudsigelige; intet land er helligt for dem. De dukker op overalt og virker ustoppelige i deres jagt på at skabe et altomfattende, islamistisk kalifat.IMG_4340Befolkningen i Kuwait må således bøde for at deres stat støtter amerikanerne. Et ‘rettroende’ land, som normalt er fredeligt og stabilt. Befolkningerne i Tunesien og Frankrig står ligeledes med skræk i hjerterne – og turister, der springer for livet for at komme væk.IMG_4346Her i Ørkenstaten gør det indtryk, når “naboerne” bliver ramt. Og vores egne problemer virker pludselig så små og besynderligt ‘fredsommelige’, selvom de absolut kan være triste nok i sig selv.

Som her, hvor 7Days (Dubai’s svar på MetroXpress – som ikke er en avis!) forleden beretter om farlig kørsel under Ramadanen.IMG_8287Efter blot 4 dages faste havde 6 mennesker mistet livet i trafikken i De Forenede Arabiske Emirater.

Og yderligere 39 mennesker var blevet kvæstede.

Efter blot 4 dages faste havde der været 30 ‘større’ trafikuheld.

De små “bumper-to-bumper”-uheld er slet ikke talt med – de sker konstant. En halv time på Sheikh Zayed Road og så har du set mindst ét tilfælde af en bil, der kysser numsen på en anden.

Konklusionen må være, at det er mildest talt piv-farligt at lade være med at drikke og spise hele dagen, hvis du efterfølgende sætter dig bag rattet for at pifte hjem og bryde fasten med iftar kl. 19.15 eller hvornår solen nu går ned.reusing-plastic-bottle

Lav på sukker og høj på utålmodighed farer de stakkels fastende hjemad for ENDELIG at få stillet sulten og slukket tørsten.

Og hvem kan bebrejde dem?

Her er 40 grader i skyggen.

De har ikke fået noget at spise i 15 timer eller mere.

Men pull over and rest, for dælen – for din egen og vi andres skyld!IMG_4132Alternativt kan du lave snigeren og skjule dig på toilettet, mens du fortærer en müslibar og bunder en flaske vand, før du kører hjemad til frelsende mad og drikke.

Jeg taler selvfølgelig ikke af egen erfaring.

Det er et tip fra en ven.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Penge til Lili og farvel til Miss Kanchan