Ramadan-pakker

A Place Called Home – en dokumentar om UAE

Apropos mit blogindlæg igår om hårdtarbejdende mennesker i Dubai, så har Abu Dhabi Media begået en smuk og livsbekræftende film om 5 arbejderes liv her i De Forenede Arabiske Emirater.

Hvis du er til skildringer af menneskeliv (jeg er selv en komplet sucker for den slags), så må du ikke gå glip af denne her times dokumentar.DUBAI_WORKERS_(409_x_279)Fælles for de (ellers så vidt forskellige) mennesker er, at de er vokset op under fattige kår og med begrænsede muligheder i deres hjemlande.

Egenhændigt har de valgt at rejse hele vejen fra Filippinerne, Bangladesh, Indien og Serbien til Ørkenstaten for at få et job, der er bedre betalt end i hjemlandet – for herved at forbedre levevilkårene. Delvist for dem selv – jovist – men nok i endnu højere grad for deres familier; forældre, ægtefæller og børn.CPI-46Dokumentaren viser de ofre, som arbejderne bringer for at give deres nærmeste en bedre tilværelse og en lysere fremtid.

Savnet, de sidder med på sovesalene, når arbejdsdagen er omme og ledigheden indfinder sig.

Bekymringerne, de mærker, når familien ringer og fortæller om problemer derhjemme.

Den stille glæde, de er alene med, når de modtager billeder og videoklip af deres børn, som vokser op, mens de er bortrejst.Dubai_workers1-300x290Og kameraet rejser til hjemlandene for at besøge deres familier, som kan fortælle om deres afsavn og sorger, når deres elskede er langt borte på arbejde i De Forenede Arabiske Emirater.

Her får vi også et indblik i hvad arbejdernes løn omsættes til i deres hjemlande, såsom uddannelse af børnene, medicin til de ældre og investeringer i ejendomme, forretninger, landbrug osv.Migrant-workers-line-up-f-007Der hersker ingen tvivl om, at Abu Dhabi Media har til hensigt at tegne et rosenrødt billede af arbejdernes liv i De Forenede Arabiske Emirater.

De ønsker at vise, hvorledes jobs i Ørkenstaten sender pengestrømme videre i fødekæden til udviklingslande, hvor der skabes arbejdspladser; hvor levevilkårene forbedres i familierne, og hvor børnene uddannes bedre, så deres fremtidsudsigter bliver lysere.

Men uanset de åbenlyse intentioner og følelsesladede fortællinger, så synes jeg at filmen er absolut se-værdig.

Om ikke andet så tegnes hér et helt, helt andet billede af det såkaldte “expat-liv” i Dubai, hvor sovesalene ikke ligefrem flyder over med mælk og honning.

Du kan se filmen via linket neden for.

Happy viewing!

Screen Shot 2015-06-15 at 18.27.18

http://www.thenational.ae/uae/a-place-called-home-documentary

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramadan-pakker