Arbejdstilladelse

Ti indikationer på at sommeren er kommet til Dubai

Ørkenstaten har skruet godt op for termostaten.IMG_7597Der bliver ikke under 30 grader om natten og dagstemperaturen simrer på 40-50 grader.

Solen er nådesløs.

Jorden brænder under os.

Vi slipper ikke uden om.IMG_4710Der er tale om den årligt-tilbagevendende begivenhed, som enhver expat med respekt for sig selv bruger timer på at beklage sig over:

Sommeren!IMG_0906Så her der kommer 10 indikationer på at den fordømte årstid er kommet til Dubai:

 1. Gud og hvermand flygter ud af Ørkenstaten, fordi her er så grimt-varmt, at det kan få enhver til at længes efter grå himmel og regntunge skyer over Europa. Okay – måske knapt nok – men så en let brise da og måske lidt skydække?

 2. Havemøblerne og trampolinen skal for alt i verden pakkes væk, så de ikke ruster, mørner og tærer op i varmen. Tingene kommer først frem til efteråret igen, når I andre pakker selvsamme grej ned for at beskytte dem imod regn.

 3. Afstanden fra hoveddøren til bilen og vice versa er nok til at få dig til at svede. Faktisk er du fugtig af sved hele tiden. Over det hele. Konstant. Inden under tøjet. Uden på tøjet. Det føles klamt. I bogstaveligste forstand.

 4. Air conditioning’en i bilen kan ikke længere køle kabinen ned, men hvirvler blot varm luft rundt. Du vænner dig til at det svier i øjnene, når kombinationen af alt for varm luft og fint støvsand blæser direkte ud i dit ansigt.

 5. Bilens rat, seler og sæder er så brændende varme, at du da lige lister ud og starter bilen et par minutter før du sætter dig ind. Ellers er det for klaustrofobisk-ubehageligt-varmt.

 6. I shoppingcentrenes parkeringskældre holder folk gerne i kø i længere tid for at få en plads tæt ved indgangen frem for at køre hen til en af de tomme pladser små 50-100 meter væk. Det er ganske enkelt for varmt at gå, synes de.

 7. Koldt- og varmtvandshanerne “skifter plads” i armaturet, fordi den slukkede varmtvandsbeholder befinder sig inde i det airconditionerede hus – og den leverer langt køligere vand end koldtvandsbeholderen, som befinder sig udendørs.

 8. Du bærer altid flip-flops udendørs (i haven, ved poolen osv.) for ellers brænder fliserne ganske enkelt dine fodsåler.

 9. Du stopper med at lege “oversprøjt legende børn med vand fra haveslange”, fordi det er så brændende varmt, at du risikerer at skolde ungerne.

 10. Når du åbner hoveddøren, slår den varme luft imod dig som stak du hovedet direkte ind i en varmluftsovn. Det er som om luften rister øjenvipperne – og tæerne bliver grillede som cocktailpølser, når du går med åbne sandaler.

  IMG_0876Det kan vel ikke undre nogen, at vi ser frem til genopdragelsesrejsen til køligere, nordligere breddegrader?FullSizeRender

4 kommentarer

 • Super billede af sandfisken, har du selv fanget den?
  Hvad med de positive ting?
  Næsten ingen trafik når skolerne går på sommerferie.. Og jaee så kan jeg heller ikke finde på ret meget mere.. Jo måske halvtomme vandland 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandfisk-billedet må jeg tilskrive min svoger, som er ret god til at fotografere med sin mobil 🙂
   Og det kunne da godt være at jeg skulle prøve mig med en positiv top 10 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bare rolig her skal I nok få det koldt

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arbejdstilladelse