Gravkaffe

Skimmel

Der er mega-ulidelig-høj luftfugtighed i Ørkenstaten.

Dubai-temp-chart

Jeg har aldrig været den store meteorolog, så det er meget muligt, at det blot er mig, den slags er kommet bag på?

Men fugten er en ven, der lægger sin klamme hånd på os, især i de varmeste måneder af året. Vi er næsten konstant småfugtige under tøjet, hvis ikke sveden decideret driver af os fra juni til september.

Håndklæder er fugtige længe efter badet. Tøj i skabene føles let-fugtigt.

Dubai_Weather_clip_image

Og fugten giver skimmel. På det nyindkøbte brød i skabet. På fugerne i brusenichen. Og i air condition-anlæggene.

Forleden fik vi et firma til at komme og lave en dybdegående rensning af vores A/C, fordi vi kunne lugte skimmel og støv i luften, ligeså snart vi tændte for anlægget.

Det har vi faktisk kunnet lige siden vi flyttede ind for 8 måneder siden – og pigernes næser blev stoppede og jeg fik hovedpine.

Prøv lige at se indersiden af en A/C, der måske aldrig er blevet rengjort i husets levetid!

IMG_1922 IMG_1924 IMG_1928 IMG_1929

Decideret sundhedsskadeligt. Og klamt udover det sædvanlige.

4 kommentarer

  • Birthe Holm Nielsen

    Hej Tine. Har tænkt på jeres a/c, da jeg læste om pigernes sygdomme. Mener jeg skrev det til dig, måske jeg husker forkert. Lene er helt hysterisk med jævnlig rensning af deres. De har en god udlejer, som forstår det, heldigvis. Håber du har fundet hverdagen igen efter mor er rejst. Tænkt meget på jer. Det er så hårdt at skulle sige farvel, men hvor er det dejligt at være så tæt i så mange dage med hinanden. Knus fra Birthe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Birthe,
      Jo – du har nævnt det med A/C for mig, men jeg antog (helt misforstået) at når vores maintenance-firma rensede A/C 3 gange årligt, så var vi ligesom “i hus” med hensyn til dét. Og lige pludselig gik det op for mig, at det slet, slet ikke er en ordentlig rensning, der kan bruges til noget!!! Men NU er det gjort – og hvilken forskel, det har gjort.
      Vi er okay igen efter Mormors besøg. Og der er kun et par dage til min Søster kommer. Og ikke mange dage til vores egen juleferie i DK, så mon ikke jeg klarer det 😀
      Håber du har nydt/nyder ferien hernede.
      Knus fra Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina og Martin

    Tak for kaffe Tine. Godt i har fundet frem til årsagen. Det havde vi nok ikke lige tænkt over, givet ingen erfaring med dette i DK.. 🙂 I øvrigt, hvem betaler for sådan en rensning? Er det udlejers pligt? eller er det lidt cowboy land her, hvis man ønsker at huset skal fungere upåklageligt? Hvordan er det generelt med et lejet hus der? Fik i øvrigt lidt af et chok, da vi så man betaler et års leje forud. Vi ville jo nok være lidt nervøs, første gang man aflevere et relativ stort beløb, men der er vel givet en juridisk kontrakt, som de ikke kan løbe fra – hvordan tilsikrede i jer dette/fik ro i maven her?

    Knus Bettina og Martin

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Bettina og Martin,

      Konceptet A/C er også nyt for os – og det tog os lidt tid at forstå, at der er KÆMPE forskel på hvad “rengøring af A/C” betyder for forskellige firmaer! Det er SÅ vigtigt at få rengjort regelmæssigt – systemerne er ganske sundhedsskadelige, fordi mange undlader at rengøre af økonomiske årsager. Denne her slags opgaver påhviler lejer. De helt store opgaver som eks. et ødelagt kloakrør eller problemer med elektriciteten pålægger udlejer. Men det ér cowboyland hernede, desværre.

      Vi har indtil videre lært at:
      1. Man skal få skrevet ind i kontrakten at udlejer skal stille et 24/7-maintenance company til rådighed for udbedringer i villaen – ellers går det helt galt.
      2. Man skal kræve en tankrensning før indflytning, da vandet ellers er sundhedsskadeligt med alger osv.
      3. Man skal kræve en dybdederensning af A/C systemet før indflytning – og det skal IKKE udføres af det der maintenance firma, men af et specialiseret firma.
      4. Man skal få tjekket elektriciteten i villaen.

      Lejekontrakten er en standardkontrakt, som alle bruger. Der kan indsættes tilføjelser – men den er sådan lidt “government-agtig” udformet, fordi der har været så mange problemer hernede. Alting omkring lejeaftalen registreres også hos myndighederne, og I skal som sådan ikke være bange for at betale et års leje forud – det gør vi allesammen. Nogle får forhandlet at betale halvårligt, men det er ikke alle udlejere, der vil med til det.

      Herudover er det vigtigt, at I bruger en registreret ejendomsmægler, da der findes mange gøglere, som snyder og bedrager. Og selv de registrerede mæglere er virkelig slemme, var vores oplevelse.

      Vi bor i The Lakes og vores lejede hus, som er cirka 15 år gammelt, hænger i laser. Der er cirka hver 14.-dag et eller andet problem, som gør, at jeg må ringe til det der maintenance company, som så sender 5 indere, der roder med et eller andet, som så virker igen for en tid. I løbet af 8 måneder har vi haft vand fra lofterne eller hul i vandtanken 8 gange. Plus kloakproblemer, elektricitet og andet, som jeg har lykkeligt glemt.

      Desværre er det ingen garanti for problemfrit hus at vælge at bo i et af de nybyggede områder. Husene bliver ganske enkelt bygget for hurtigt og af ukvalificeret arbejdskraft. Det er bare et vilkår og et faktum hernede. Ville ønske at det var anderledes, for det giver mig konstante nervesammenbrud af arrigskab 😀

      Mange hilsner fra Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravkaffe