Sukkerchokeret jobstart

Mor på arbejdsmarkedet

Det er en særlig dag i dag.

For første gang i 3 år, skal den hjemmegående husmor vove sig ud på det der marked, hvor I andre render rundt og er optagede af vigtige problemstillinger, to-do-lister, møder, projekter, planlægning, budgettering, paragrafrytteri, procedureskrivning, endeløse powerpointpræsentationer og hvad-ved-jeg.

BtyqW3JIIAAHAz4.jpg-large

Sidste gang, jeg arbejdede, var under graviditeten med Lille My, hvor jeg fik mulighed for at lege IT-konsulent i Maersk Line i et halvt års tid. Det var ganske fornøjeligt, men det er lysår væk nu – ihvertfald mentalt.

I dag er jeg oppe før Fanden overhovedet har overvejet at tage sko på.

Der skal spartles og børstes, pudses og poleres. Og den sædvanlige Mummy-uniform er blevet udskiftet med en fiks buskedragt i dagens anledning.

IMG_4007

Jeg er trofast tilhænger af den gamle floskel om at “førstehåndsindtrykket varer ved”, så jeg gør mig umage.

Og som altid tyer jeg til sort, når jeg er usikker. Det har jeg ellers lovet mig selv at stoppe med – men gamle hunde har så forbandet svært ved at lære nye tricks.

Jeg bruger også for meget rouge, når jeg er nervøs. Det er ret uforklarligt, hvorfor jeg bliver ved med at gøre det, når jeg nu selv kan se i spejlet, at jeg for længst er hoppet overbord i ferskenfarvet pudder. Det er en besættelse, som jeg hellere må konsultere med min makeup-artist-kusine.

IMG_4008

Inden jeg får set mig om er madpakkerne smurt, havregrøden indtaget, pigerne kysset farvel og bilturen til Silicon Oasis vel-overstået.

Der er ingen vej tilbage. Nu kører skolebussen – og jeg stiger på med flaksende sommerfugle i maven.

IMG_4010

Det er “training day” for alle medarbejdere på skolen, så der er ingen børn og ingen undervisning.

Jeg starter således blidt ud med at møde de andre støttelærere i “Inclusion Department”.

Vi sætter os i afdelingens lokale – “The Achievement Centre”, hvor vi bliver briefet af afdelingens leder, Berna, som er en sympatisk, indlevende og humoristisk anlagt børnepsykolog, der har stillet diagnosen ADHD på sig selv, idet hun er mere end almindeligt flyvsk.

Dagen løber afsted. Jeg taler med de andre. Vi går til møder og oplæg. Der sker på samme tid en hel masse og alligevel ingenting. Der er flere nystartede støttelærere, så vi forsøger at hjælpe hinanden med at finde de relevante informationer.

Berna har besluttet sig for, at jeg skal være støttelærer for små grupper af børn, der tages ud af undervisningen indimellem, for at sikre sig, at de kan følge med og får mulighed for at øve sig yderligere. Og jeg skal kun tilknyttes faget engelsk.

Ganske, som jeg havde ytret ønske om – så jeg er meget tilfreds!

Der er jo tale om børn fra 7. klasse og opefter – og der kunne jeg have fået en stor opgave, hvis jeg skulle have deltaget i matematik, fysik/kemi osv. Jeg er sproglig student og har talent for sprog (når jeg selv skal sige det, ahemmm) – og jeg er 100% sikker på, at Jesper Lahn på Varde Gymnasium vil have mere end svært ved at genkalde sig “mit talent” for naturfag og matematik…

På hjemmefronten holder Martin og Thushara skansen, nu hvor den hjemmegående har trukket splitten.

Mille er småsløj med hoste og forkølelse, så hun bliver hjemme fra vuggestuen. Thushara tager hende med på legepladsen; de plukker blomster og leger med vand i haven.

Det er en stor gave at have Thushara boende hos os i sådan en situation som i dag, hvor jeg starter nyt arbejde og Martin skal jo også afsted. Så er det godt at vide, at Mille bliver passet derhjemme i vante omgivelser og trygge rammer.

Martin afleverer Cille i skolen og henter hende igen om eftermiddagen, da jeg først er senere hjemme på grund af “training day”.

Alt i alt en supergod start på mit deltids-arbejdsliv. Jeg er træt. Og glad. Og jeg ser frem til at komme igang med at hilse på børnene.

teacher_appreciation_week

10 kommentarer

  • Eva Cobo

    Bravo Tine! Qué lujo tenerte como profesora! Tus alumnos van a estar encantados contigo! Un besote y felicidades, ‘seño’! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Endnu engang tillykke med dit nye job, dejligt at høre at du havde en god første dag. Håber det er nogle rigtig søde elever, du skal have ind under din vinge. Jeg glæder mig til at høre mere om det hele. God bedring til Mille. Knus herfra.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Er sikker på, at de store børn har god støtte i dig. De kan da ikke andet end holde af dig.
    Kærlig hilsen
    Christina

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conny Christensen

    Hej Tine Hvor er det dejlig at det har været en god dag idag. Jeg kan godt forstå du glæder dig til at møde børnene. Vi har idag haft travlt med at få vores indgang renoveret. Vi fik jo nyt oliefyr og har haft alt pillet ud. Det er nu på plads igen, efter der er blevet malet. Vi mangler nu at sætte skydedørene op, det må blive næste weekend. Vi sidder lige og venter på pizzamanden, skal komme. Vi orkede ikke lige selv at hente. Held og lykke med det hele. Hils. Kærlig Hilsen Conny ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Conny!
      Ja – er det ikke bare dejligt? Lige som jeg havde ønsket mig det 🙂
      Det lyder som en hård omgang med nedrivning af oliefyr, opsætning af et nyt, maling og så fremdeles. Håber I bliver glade for resultatet og at der måske også er lidt penge at spare henover vinteren med et nyt oliefyr!
      God appetit – uhm, pizza!
      Knus fra Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henrik Vestergaard Sørensen

    Stort tillykke med første dag i skolen, håber det bliver noget du vil trives med knus Far

    Sendt fra min iPhone 6 Mvh Henrik Vestergaard Sørensen hvs@bbsyd.dk 21268897

    Den 02/11/2014 kl. 17.54 skrev Mor i Udlandet :

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tusind tak, Far 🙂
      Jeg synes ihvertfald at det lover godt, nu når jeg er blevet sat til at hjælpe i engelsktimerne – for et matematisk naturtalent bliver jeg vist aldrig!!!
      Knus fra Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerchokeret jobstart