Bedstevenner

Ørkentur

Lørdag morgen fordufter min bedsteveninde og jeg.

Fra jordens overflade.

Det er vi sådan set svært tilfredse med.

IMG_5126

Og fordi vi generelt gør os umage med at være ordentlige mennesker, så lander vi rent faktisk ikke i Helvede, men derimod i Jumeirah Lakes Towers.

IMG_3624-1

IMG_3625

På det her indbydende sted står der 4 smilende damer parat til at lave manicure, pedicure og threading, som er det-der-sytråds-show, der giver et “dunfrit” ansigt.

Det er 3 timer i himmelsk velvære-himmel. Det er dejligt at få nusset tæer og masseret hænder, jovist – men det er allerbedst, fordi vi har TID TIL AT TALE SAMMEN uden at blive afbrudt af børn (og mænd).

Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har haft så god tid på to-kvindes-hånd, men det er flere år siden.

Og vi værdsætter hvert sekund.

Der vælter ord ud af vores munde.

Fremtidsønsker og idéer.

Tanker og følelser.

Oplevelser, der har sat sig på tværs.

Glæder og sorger.

Kærlighed og frustration.

Da ingefærteen er drukket op og neglene stråler af velplejethed, vender vi snuden hjemad til virkeligheden – 4 søde børn og 2 dejlige mænd. Det føles rigtig godt.

IMG_3623-1

Og kl. 16 går det løs!

Vi skal på vores første ørken-safari, som er en af de klassiske “turistfælder” i Dubai.

Vi glæder os alle 8 – og er meget spændte på oplevelsen.

IMG_3626

IMG_3628

Efter cirka 45 minutters kørsel er vi nord for Dubai ved grænsen til staten Sharjah. Herfra kører vi i en karavane på cirka 20 styks 4×4 Toyota’er ind i ørkenen.

IMG_3629

Vi kører ræs i sandet.

Der er fuld fart på; det går op og ned og føles mest af alt som en rutschebane lavet af sand.

IMG_3649

Børnene skriger højt af begejstring og de voksne griner med. Det kilder i maverne og føles ret vildt. Det er det rene, glade arabervanvid.

IMG_3654

Vi passerer en kamel- og dromedarfarm på vejen.

IMG_3652Efter 20 minutters rutschebanetur, stopper vi for at lave turens første foto-shoot. Det passer perfekt med, at jeg trænger til lige at få en let kvalme under kontrol.

Børnene opfører sig som kåde kvier på forårsgræs. De spurter op og ned ad sandbankerne og udforsker det besynderlige, smukke månelandskab.

Sandet føles lunt og behageligt blødt under fødderne.

IMG_3630

IMG_3647 IMG_3646

10 minutter senere er vi igang med 4×4-ræs igen. Og 20 minutter senere stopper vi for at tage billeder af den smukke solnedgang over ørkenen.

IMG_3648

IMG_3661IMG_3656IMG_3668IMG_3667

Og et selfie – det er da klart. Vi mangler bare en selfie-pind til kameraet, så det ikke er helt så tydeligt, når vi egotripper den.IMG_3664IMG_3655Og så er ørkenræset slut.

Vi er på vej til en turistlejr. Til muzik-zak, dans, kamelridning og æbletobak.

IMG_3670

Vi sidder på puder og spiser shawarma, kebab, hummus, pitabrød og salater, mens en mand drejer rundt om sig selv til sveden springer og vi andre føler os svimle.

IMG_3681

Pigerne optræder med deres eget show i pausen.

Og så er det tid til opstillede familieforevigelser i araberkostumer.

Her ser du Familien V. Min veninde er tydeligvis en moderne og progressiv muslim, hvis man ser på hendes tilnærmelsesvist skødesløse omgang med tørklædet.

IMG_3680Her er Familien Kaalund. Den traditionelle, kulturbundne araberfamilie – eller hvad?

IMG_3673Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal føle, når jeg betragter mig selv i traditionel klædedragt.

IMG_3676

IMG_3677IMG_3678

Efter dén ombæring måtte damerne heller lige styrke sig på en vandpibe. Mille ser forbløffet til. Hvad er det dog, Mor laver?

Jeg er vild med vandpibe, som kaldes shisha. Og det kommer ellers fra den evige ikke-ryger.

IMG_3693IMG_3690IMG_3695Cille slutter aftenen af med at stille (anspændt) op til fotografering med en smuk falk.

IMG_3697

Hold kæft, en tur! Hvor var det sjovt!

7 kommentarer

 • Jeg ELSKER ørkenen. Duften, lyset, sandet, stilheden, uendeligheden, det gør noget ved min sjæl, noget godt. Og så elsker jeg jeres familiebilleder. Der er ingen som Familien K, der kan lave tandpastasmil, eller få latteren frem ved at se helt og aldeles alvorlige og anstrengte ud.
  Jeg ønsker mig et Familien K Klassik familiefoto i julegave! Så ved du dét 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja – er ørkenen ikke bare forunderlig? Lyset er noget helt særligt – og fornemmelsen under fødderne er helt meditativ. Et meget, særligt sted – hvor jeg forhåbentlig kommer til at tilbringe tid fremover, nu hvor temperaturen har sænket sig en del.
   Det glæder mig at du kan lide vores billeder! Vi gør os dælme også umage med at bruge hele følelsesapparatet! Der bliver elsket, diskuteret og levet på højtryk 😀
   Tak for gavetippet. Det vil jeg notere!
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg begyndte helt at smile, da jeg læste om jeres tur til Lakes Towers, det er så skønt, når man har tid til bare at knævre i timevis og dele tanker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er så fantastisk, når det ENDELIG kan lade sig gøre. Man bliver taknemmelig og lettet over at der er tid og ro og plads til at dele alting i fortrolighed. Især fordi det sker så pokkers sjældent 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor skægt. Nøjagtigt samme udflugt var min mand og jeg på da vi besøgte Dubai. Det var tacky og skægt på samme tid. Og hold da op hvor er han vild ham den menneskelige snurretop! Køreturen i ørkenen var dog lidt for meget af det gode for mig, og jeg brugte alle mine kræfter på at holde køresygen i skak og undgå at brække mig udover det hele i bilen 🙁 Det ser ud til at I nød det hele i fulde drag, og så er det jo skønt at man kan gøre den slags med gode venner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha! Jeg er faldet i samme turistfælde som jer! Hvor morsomt! Jeg tror det er en klassiker – én af den slags, som bare MÅ opleves. Øv med køresygen – jeg blev selv en smule kvalm, men det var kun fordi jeg sad på forsædet – de andre var glade og morede sig uden at føle køresyge overhovedet 🙂

   Måske sad du også på forsædet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu jeg tænker over det, så tror jeg faktisk at jeg sad på forsædet – netop for at undgå køresyge. Ha hvor pudsigt egentlig. Uanset hvad synes jeg det var en alle tiders turistfælde, når nu det skulle være 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedstevenner