Returnerings-depri

Søsterskabet

Der findes så mange skabe.

Nogle mennesker har desperat behov for at komme ud af et skab.

Andre mennesker har desperat behov for komme ind i et skab.

Fællesskab.

photo 2-4

Det er et udefinerbart sted, hvor man kan føle sig allermest inkluderet og levende.

Eller allermest ensom og misforstået.

Et af de bedste skabe, jeg kan komme i tanke om, er søsterskabet.

photo 2

Sådan et har jeg været heldig at komme ind i i 1982. Og jeg træder aldrig ud af det igen.

Og Cille var heldig at få sit søsterskab i 2012. I form af Lille Mille My. 

photo 2-3

Det går op. Og ned. Med søsterskabet.

Nogle gange er de ved at hive jordbærhjelmene af hinanden. De skubber og river i bluser. De hyler og diskuterer til helvede bryder løs i form af en vred Mor eller Far, der har fået NOK.

photo 1-1

Cille ligner mig. Bedrevidende, bagklog, gammelklog, ærekær og stædig. Og så er hun udstyret med den (næst)stiveste pegefinger, der gerne påpeger fejl og mangler ved ting, steder og mennesker.

Jeg kan blive vanvittigt vred på Cille, fordi hun blæser mine egne dårlige sider op i storskærmsstørrelse.

photo 2-5

photo 4-1

Mille ligner Martin. Begavet med et iltert temperament, der går fra 0 til 100 på få sekunder. Hun er yderst selvstændig og nægter at bede om eller modtage hjælp fra andre. Der er intet, Mille ikke selv kan klare her i verden – eller sådan vil hun ihvertfald gerne opfattes. Og så kan hun skrige sig til sin vilje. Anytime.

Martin kan blive vanvittigt vred på Mille, fordi hun ligner ham – og derfor ender de som 2 stampende tyre i hvert sit ringhjørne.

photo 3

photo 2-6

Men så er der heldigvis også alle de positive sider.

Cille er et sprogligt og kreativt begavet menneske, som er interessant at være sammen med. Hun går forrest, er initiativrig og fantasifuld. Hun keder sig aldrig i sit eget selskab og besidder en tyrkertro på egne evner.

photo 1-2

Mille har et kærligt, empatisk og indfølende væsen, som finder nye venner på et splitsekund og som deltager glad og aktivt. Hun har humor, elsker at fjolle og være del af et fællesskab.

photo 5-1

Indimellem de høje søsterbølger kommer der drypvise, gyldne øjeblikke.

phto

Hvor de enes og leger sammen.

Hvor de kommunikerer, samarbejder og lytter til hinandens argumenter.

Hvor Mille er åben over for Cilles hjælp og anvisninger. Hvor Cille er hjælpsom og forstående over for sin mindre søster.

photto

photo 3-2

Jeg samler på de øjeblikke i hjertet.

De betyder så uendelig meget.

Og jeg har ventet på dem med længsel, siden Mille var en baby, der absolut ikke kunne deltage i storesøsters lege.

photo

I disse dage er der mange gode øjeblikke. 

Som her, hvor de sover i samme værelse, fordi Mille bare ikke kan undvære Cille.

photo 1-3

8 kommentarer

 • Camilla

  Puha får helt dårlig samvittighed over for Silke – for hun får aldrig en søster eller bror 🙁
  Jeg kan sagtens se fordelene i at have en søster eller bror (har selv både en lillesøster og en lille bror – men vi er ikke voldsomt tætte – trods det at vi alle 3 bor i samme by) – men jeg har absolut ikke lyst til at få flere børn – tænker tit over at jeg gør Silke til enebarn – men det rykker ikke i at jeg ikke har lysten til flere børn (læs baby) – ved godt det kun er en fase at de er babyer i – men orker det ikke – måske også fordi jeg er alene og altid har været alene med Silke.

  Men skønt for Cille og Mille og alle andre der har det anderledes end mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, Camilla! Du må endelig ikke få dårlig samvittighed. Dét var bestemt ikke meningen!!!
   Familiebånd kan være tætte – og knapt så tætte – som du jo selv er inde på. Og i virkeligheden kan Silke være lige så heldig med fremtidige veninder og venner, som hun ville have kunnet være med flere søskende, tænker jeg? Blodets bånd kan betyde en masse. Eller ingenting. Venskaber kan være ligeså vigtige som familiære bånd. Og jeg er ikke i tvivl om at du vil hjælpe Silke til at knytte gode venskaber – og det er ligeså fint. PS: Jeg er heller ikke en babyperson. Overhovedet. Hvis man kunne få dem leveret som 10 måneders tumlinge, så ville det være perfekt for mig 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vidunderligt søsterskab. Jeg har to af slagsen. Vi er meget meget forskellige, og fællesskabet er revet lidt fra hinanden efter vi er blevet voksne, og jeg ikke bor i samme by som de to – men når det gælder er de mine nærmeste, og det ved jeg. Det er ret rart.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er du heldig med hele 2! Også selvom man kan have væsensforskellige verdenssyn, livsstil, familiebånd osv. Når det gælder – så er der altid 2 søstre til dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Ditlevsen

  Skønt indlæg. Er stadig ikke helt blevet enig med mig selv om, hvem brillerne klæder bedst. Martin- Mille….. evt Tine eller måske Cecilie.
  Grinede lidt da jeg læste, at Mille gerne ville sove hos Cille . Synes jeg kan huske noget om en madras som blev flyttet rundt mellem et par værelser fo nogle!! år siden

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha! Jeg husker ihvertfald også en vis madras, der blev flyttet rundt på igen og igen og igen – fordi vi bare VILLE sove sammen! Der er noget meget fantastisk i at opleve, at mine egne piger gør det samme, som jeg gjorde med Mette. Det må være noget universelt, tænker jeg? Ihvertfald er det VIGTIGT hver eneste aften, lige at få afklaret HVOR vi sover 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sussie

  ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Returnerings-depri