Langt ude i Grib Skov

Danmark Dejligst

Findes der noget smukkere og dejligere sted end Danmark, når vejret arter sig?

Det synes jeg ikke.

Men jeg er måske også blevet fædrelandssentimental af at bo i udlandet?

Vi nyder ihvertfald hver eneste dag i det her Sommer-Land, som er det den sidste.

Forleden er pigerne og jeg med søde P & Lille L på Frilandsmuseet.

Lidt kulturelle indslag må genopdragelsesrejsen i det danske jo også byde på – og Frilandsmuseet er perfekt til småbørn, der ikke kan tie stille og opføre sig anstændigt på et “rigtigt” museum.

DSC00638

De 3 små titter lidt betuttede rundt i de mørke, lavloftede, stråtækte huse og er i virkeligheden mest optagede af hvad P’s dejlige picnickurv indeholder. Men den er også virkelig god.

DSC00629

P’s søn Lille L er verdens kønneste og dejligste dreng – og han vinder lynhurtigt pigernes hjerter hver gang, de ses. De leger tag-fat i Frilandsmuseets gamle haver og nyder hinandens selskab.

DSC00632DSC00633

Hver gang jeg ser på de 2 billeder af pigerne og Lille L, så får jeg en ubændig trang til at printe billederne ud, så jeg efterfølgende kan trøste-kigge på de artige og nydelige døtre (på papiret!). Især når de skaber sig, og Cille vredt proklamerer, at undertegnede “need’er at go to jail and I am never going to be your friend anymore”.

Milles første kommentar ved mødet med fårene er: “Uh, Mummy, sheep really smelly, Mia not likey”. Men efter et øjebliks tilvænning af prinsessens sarte næsebor, er fårene nu alligevel meget søde.

DSC00637

Børnene ænser knapt den lille sø, da de er i fuldt firspring på vej mod møllen.

DSC00631

Dagen slutter med leg i Lille L’s legehus; med trucker-portioner af P’s gode mad og store sodavandsis til børne-nedkøling i det skønne vejr.

DSC00642Før vi kører hjem til Farmor og Farfar, henvender Mille sig til J, som er P’s mand og Lille L’s far:

“Daddy, you coming Mummy’s car with Mia to Farmor’s house?”

Med andre ord er pigen i færd med at finde sig en ny og passende Far, nu hvor den biologiske er langt væk. Det er temmelig svært at holde masken.

J smiler til hende og griner til mig: “Hvad siger du, Tine, hvad tror du, at Farmor siger til det, hvis jeg sidder på passagersædet?”

Jeg griner tilbage og svarer: “Uh, det tror jeg nu alligevel overgår mig og bliver lige rigeligt kompliceret for mig, trods alt”.

Hertil svarer P (som er dansker og inder): “Nå?! Jeg troede ellers at det var sådan en dansk kernefamilie ser ud?”

Og det kan hun sikkert have ret i, at kernefamilien anno 2014 gør?

Også selvom mit indre-skilsmisse-barn for evigt vil insistere på at kærlighed SKAL vare ved (og at partnerbytte KUN foregår i fantasien).

Love_by_abbachibi

Sceneskift til:

Ih, du milde, Tisvilde!

photo 5

For jeg er inviteret til søndagsfrokost i Tisvilde med min “yoga-mødregruppe” fra et tidligere liv.

Et liv, hvor vi lå som førstegangs-fødende på en række – med voksende maver og forundring i sindet – på bløde måtter i jordemoderens lokaler på Christianshavn.

Vi dyrkede graviditets-yoga og stillede et væld af spørgsmål til oraklet Helle Ella.

photo 1

Vi var 5 piger, som dannede en mødregruppe, der mødtes hele tiden under barslen – og som nu er konverteret til en månedlig mødregruppe, hvor der er arrangementer med og uden de cirka 5-årige børn.

Jeg er dybt taknemmelig for at venskabet og fællesskabet kan vare ved, selvom jeg kun tjekker ind cirka hvert halve år – og tjekker ud alt for hurtigt igen.

photo 2

Det er skelsættende at blive Mor – og i denne her gruppe har vi nu en fælles-historik fra tiden op mod fødslerne og tiden efter, hvor vi langsomt fandt de nye roller og pladser i børnefamilielivet.

Det er virkelig dejligt at droppe lige ned i favnen på denne her flok dygtige, livsglade og kompetente kvinder, der er lige åbne og hjertelige hver eneste gang.

photo 3Aftenen slutter i storfamiliens favn.

Med pølser på grillen og (kærlig) fætter-kusine-slåskamp i haven.

photo 1-1photo 2-1 photo 3-1photo 4 Hvor er her bare dejligt. I familien. I venskabet. I Danmark.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Langt ude i Grib Skov