Vinderen

Iftar på Ritz-Carlton

Forleden havde vi fornøjelsen af at være ude med Familien W og deres skønne dreng C, som Mille er meget glad for at lege med.

Vi havde bestilt bord til Iftar-Buffet kl. 19:16 på Ritz-Carlton i Dubai Marina.

Nu skulle vi ud og have en 5-stjernet arabisk oplevelse!

The-Ritz-Carlton-Dubai_1283848207

Iftar er det måltid, som bryder muslimernes faste efter solnedgang. Suhoor er det måltid, som muslimerne kan indtage før daggry. Har jeg lige læst om. Må snart have fat i nogle flere bøger om arabisk kultur og islam.

Her under Ramadanen summer Dubai af liv efter solnedgang, og buffet-tilbuddene står i kø hele måneden. Det er festligt – og jeg får faktisk følelsen af Juleaften i 40 graders varme, selvom det selvfølgelig intet har med dét at gøre.

Cille kunne fornemme, at det var en særlig begivenhed, så hun insisterede på at fotografere os før afgang.

photo 1

photo 3

Og vi blev ikke skuffede! Dette syn mødte os i lobbyen – friske, duftende roser i springvandet, arrangeret således, at der står Ramadan Kareem (Glædelig Ramadan).

photo 5

photo 4

Ritz-Carlton er utrolig smukt dekoreret i overdådig arabisk stil med arabesk-mønstre, masser af marmor, guld og mosaikker.

I anledningen af Ramadanen havde hotellet lavet flotte opstillinger af krydderier, arabisk kaffe med dadler til osv. Det var en stor oplevelse at gå igennem hotellets gange hen til restauranten.

photo 2-1 photo 4-2

photo 3-3

photo 5-2

Vi blev budt velkommen til restauranten af en ørn, der var så veldresseret, at man kunne få lov at hilse på den. (Den havde bind for øjnene, hvis nogen undrer sig over nylonstrømpe-look’et)

photo 3-1

Buffetten var fremragende og overdådig. Her er et lille udsnit af den:

photo 2-2

Smukt anrettet mad på fade, i tagine, gryder og potter – og med en overvældende mængde forskellige arabiske retter, men lidt indiske, nordafrikanske og internationale elementer var der også.

photo 4-1

Jeg prøvede blandt andet en okra-lamme-gryderet og fik bekræftet, at lam er lige-mig, men okra er nok-ikke-lige-så-meget-mig. Der var sprøde filo-pastries med frisk, arabisk ost og krydret kød, nybagte fladbrød, masser af grillet kød, fisk og et væld af gryderetter med krydrede saucer, der fik smagsløgene på overarbejde, fordi indtrykkene var så uendeligt forskellige fra den måde, som “vi” normalt ville krydre kød og grønt på. Der blev serveret Ramadan-juicer og sodavand til maden. Ramadan-juicerne var stort set lige som Fun saftevand med frugter i bowlen.

photo 3-2

På hvert bord stod der en fin æske med tørrede frugter og nødder. Jeg tror, at muslimerne bryder dagens faste med en dadel som den første bid.

photo 1-1Der blev sagt en bøn og efterfølgende var der live-musik under middagen. Det var børnene meget interesserede i og det gav en god og livlig stemning i rummet.

photo 1-2

Til slut gik tjenerne rundt med røgelse i store kar, så hele rummet duftede af krydderier og røgelse. I mens fik vi marokkansk myntete i fine glas.

Klokken halv ti var vi nødt til at gå. Børnene var i fuldt firspring og overtrætte – men en stor oplevelse rigere.

Det her sted kan varmt anbefales. Og vi kommer helt sikkert tilbage.

4928_The_Ritz-Carlton_Dubai

6 kommentarer

 • Pablo

  Ked af at sige det men det der er fandme ikk en ørn😂😂👌🏼 det er en falk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Undskyld 🤪🤪 Du har helt sikkert ret!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Det lyder helt fantastisk Tine.
  Og minder mig meget om min tur til Vietnam, hvor jeg lige var en uges smuttur i Kuala Lumpur, Malaysia. Også et muslimsk land, hvor vi landede midt i deres Ramadan. Fantastisk hver aften at kunne spise sig mæt i formidabel Ramadan Buffet. Et stort hit hos alle os sultne unge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det må have været perfekt med iftar hver eneste aften til sultne studerende! Sikke en fest! Knus til dig. PS: Vi gentager iftar-successen på onsdag – bare på et ørkenresort i stedet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussie

  Lyder dejligt og meget spændende …

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var sådan en fin oplevelse, Farmor. Du ville have syntes godt om det. Både maden og tjenerne var verdensklasse 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen